Dzisiaj Lajan coś mruczy i czaruje. Dlaczego? Bo nam Dankarz choruje. Czyżby się czegoś złego najadła? Ale, gdzie tam, ciężka grypa ją dopadła. Kaszle,chrypi, w płucach ją kłuje, Zjesz obiadek? Nie, fe! Nie smakuje. Oj chyba ciężki to przypadek, może to nie grypa, a Danusia niejadek? Strasznie się tą chorobą zmartwiłem, tak dobrze na GG się z nią bawiłem. Dzisiaj straszna rzecz się stała, głowa jej na klawisze spadała. Jaka jest czerwona, jaka rozpalona, ratujcie ją, bo przez grypę rozłożona. Jutro wiosna! Nowe słońce wstaje, a Danusia chora, albo udaje. Skoro tabletki wyleczyć nie pomogły, kiedy naszą biedną Danusię zmogły, uwierzyła w czary w wykonaniu Lajana i będzie teraz jej choroba zaklinana. Przygotowałem tu różne dziwne mikstury, jak jej podam, może pomoże który. A więc czary , mary, kocur stary, niechaj się bierze z chorobą za bary, żeby kocisko chorobę zmogło, naszej Danusi zaraz pomogło. Gdyby się jednak tak nie stało, żeby chorobę licho porwało. Żeby Danusia się jej nie dała, i zaraz szybko nam wyzdrowiała. Ja wiem jakie lekarstwo zaserwować. Muszę jej wierszyk ładny zrymować, kiedy Danusia będzie się śmiała, w tym czasie choroba będzie ją opuszczała. Jak wszyscy w te czary uwierzymy, to Danusię na pewno wyleczymy.
Wielkie dzięki Lajanku za wierszyk, brzuch mnie boli od śmiechu, przez te czary pewnie jurto już będę zdrowa (ptaków nie dotykałam, nie jadłam, więc to nie ptasia), jeszcze raz dzięki od razu lepiej pozdrawiam dankarz
Mikstura Lajana, również bardzo zdrowa, Nie będziesz juz Danusiu nam nigdy chorowac.. Popijesz radości , troszke pocieszenia , drobinke humoru ,to nastrój tez zmienia
Jeśli lekarz Ci przepisał jakieś specyfiki ? wszystko bierz według zalecen... no i bez paniki!! Bo, nie można czekać ,że cud sam sie zdarzy, Trzeba troszke wierzyc w diagnozy lekarzy.
I czym prędzej chorobę oddaj do muzeum, SIĄDZ NA Wielkim Zarciu - tu jest panaceum, Stronka ta stworzona nie tylko dla żarłaczy , gdyż " forum szczepionka" leczy tez z rozpaczy..
Dziś pierwszy dzien wiosny , Na chorobę również rada , utopmy marzannę, niech razem z chorubskiem ..." spada..."
Bardzo Wam wszystkim dziękuję za życzenia powrotu do zdrowia - Algo Tobie za piękny wierszyk, jeszcze pare dni i przejdzie pozdrawiam Was serdecznie dankarz
Oj Dana, Dana ........zapakuj tą cho...ę w koperte i wyslij ...na północ 108 km ...ja sobi3e z nia poradzę. Moje ślubne Szczęście dokupiła mi 4 główki czosnku ...nawt pies już się odwraca . Ta cho...a mnie nie tknie nawet. Zdechnie w pierwszym podejsciu... Zdrowia
Dzisiaj Lajan coś mruczy i czaruje.
Dlaczego? Bo nam Dankarz choruje.
Czyżby się czegoś złego najadła?
Ale, gdzie tam, ciężka grypa ją dopadła.
Kaszle,chrypi, w płucach ją kłuje,
Zjesz obiadek? Nie, fe! Nie smakuje.
Oj chyba ciężki to przypadek,
może to nie grypa, a Danusia niejadek?
Strasznie się tą chorobą zmartwiłem,
tak dobrze na GG się z nią bawiłem.
Dzisiaj straszna rzecz się stała,
głowa jej na klawisze spadała.
Jaka jest czerwona, jaka rozpalona,
ratujcie ją, bo przez grypę rozłożona.
Jutro wiosna! Nowe słońce wstaje,
a Danusia chora, albo udaje.
Skoro tabletki wyleczyć nie pomogły,
kiedy naszą biedną Danusię zmogły,
uwierzyła w czary w wykonaniu Lajana
i będzie teraz jej choroba zaklinana.
Przygotowałem tu różne dziwne mikstury,
jak jej podam, może pomoże który.
A więc czary , mary, kocur stary,
niechaj się bierze z chorobą za bary,
żeby kocisko chorobę zmogło,
naszej Danusi zaraz pomogło.
Gdyby się jednak tak nie stało,
żeby chorobę licho porwało.
Żeby Danusia się jej nie dała,
i zaraz szybko nam wyzdrowiała.
Ja wiem jakie lekarstwo zaserwować.
Muszę jej wierszyk ładny zrymować,
kiedy Danusia będzie się śmiała,
w tym czasie choroba będzie ją opuszczała.
Jak wszyscy w te czary uwierzymy,
to Danusię na pewno wyleczymy.
dankarz- juz wiosna, wiec grypsko szybciorem uleci....
Wielkie dzięki Lajanku za wierszyk, brzuch mnie boli od śmiechu, przez te czary pewnie jurto już będę zdrowa (ptaków nie dotykałam, nie jadłam, więc to nie ptasia), jeszcze raz dzięki od razu lepiej pozdrawiam dankarz
Wracaj do zdrowia Danusiu.
Danusiu nie daj się grypie, ona nie może Ciebie zniewolić
wracaj do nas szybciutko
pozdrawiam kamaxyz
Danusiu zdrowiej szybko. Pozdrawiam wiosennie.
Ja tez zycze Ci szybkiego powrotu do zdrowka:-)
To ja życzę naszej Dankarz rychłego powrotu do zdrowia
Danusiu, grypa po nieudany wynalazek. Za okno z nim! Zrób sobie jakąś miksturę i wracaj prędko do zdrowia. Pozdrawiam.
Mikstura Lajana, również bardzo zdrowa,
Nie będziesz juz Danusiu nam nigdy chorowac..
Popijesz radości , troszke pocieszenia ,
drobinke humoru ,to nastrój tez zmienia
Jeśli lekarz Ci przepisał jakieś specyfiki ?
wszystko bierz według zalecen... no i bez paniki!!
Bo, nie można czekać ,że cud sam sie zdarzy,
Trzeba troszke wierzyc w diagnozy lekarzy.
I czym prędzej chorobę oddaj do muzeum,
SIĄDZ NA Wielkim Zarciu - tu jest panaceum,
Stronka ta stworzona nie tylko dla żarłaczy ,
gdyż " forum szczepionka" leczy tez z rozpaczy..
Dziś pierwszy dzien wiosny ,
Na chorobę również rada , utopmy marzannę,
niech razem z chorubskiem ..." spada..."
z pozdrowieniami , alga
Danusiu rozpraw się z tą grypą raz dwa i szybciutko wracaj do nas zdrowa! Pozdrawiam bardzo wiosennie =)
Bardzo Wam wszystkim dziękuję za życzenia powrotu do zdrowia - Algo Tobie za piękny wierszyk, jeszcze pare dni i przejdzie pozdrawiam Was serdecznie dankarz
Oj Dana, Dana ........zapakuj tą cho...ę w koperte i wyslij ...na północ 108 km ...ja sobi3e z nia poradzę. Moje ślubne Szczęście
dokupiła mi 4 główki czosnku ...nawt pies już się odwraca . Ta cho...a mnie nie tknie nawet. Zdechnie w pierwszym podejsciu...
Zdrowia