Witam wszystkich serdecznie. Mam pytanie, nie wiecie gdzie można kupić szpadki do rolmopsów albo koreczków ? Najlepiej w kształcie mieczy (szpad). Moja mama miała kiedyś coś takiego, ale to było 15 lat temu i chyba to było przywiezione z Czechosłowacji. Możecie podać jakiś link to sklepu ?
Fakt że to jakoś znikło, ja jeszcze mam parę sztuk ale wolę używać wykałaczki bambusowe, a jeśli są za krótkie biorę patyczki, tez bambusowe, do szaszłyków ( są teraz w dwóch długościach i grubościach w TESCO). Używam też własnej "produkcji". Szpadki (te z tworzywa) robione teraz to ryzyko.Nie mają atestu. Proponuję Ci zrobienie samemu takich szpadek: > skup złomu, kupić drut z kwasoodpórki...pociąć na 10 cm odcinki lub dłuższe, jeden koniec zakończyć wg ...własnych zdolności (np. zbędnymi koralikami Ślubnego szczęścia- jeśli do potraw zimnych), drugi zaostrzyć...i masz za ok 10 zł pełno szpadek, i.......UZNANIE w oczach Żonki no i .....zazdrość Jej koleżanek..
Witam wszystkich serdecznie. Mam pytanie, nie wiecie gdzie można kupić szpadki do rolmopsów albo koreczków ? Najlepiej w kształcie mieczy (szpad). Moja mama miała kiedyś coś takiego, ale to było 15 lat temu i chyba to było przywiezione z Czechosłowacji. Możecie podać jakiś link to sklepu ?
Dziękuję,
Przemek
w 1001 drobiazgów - albo gospodarstwo domowe
w dużych marketach tez widziałam i kupowalam.
Fakt że to jakoś znikło, ja jeszcze mam parę sztuk ale wolę używać wykałaczki bambusowe, a jeśli są za krótkie biorę patyczki, tez bambusowe, do szaszłyków ( są teraz w dwóch długościach i grubościach w TESCO). Używam też własnej "produkcji".
Szpadki (te z tworzywa) robione teraz to ryzyko.Nie mają atestu.
Proponuję Ci zrobienie samemu takich szpadek: > skup złomu, kupić drut z kwasoodpórki...pociąć na 10 cm odcinki lub dłuższe, jeden koniec zakończyć wg ...własnych zdolności (np. zbędnymi koralikami Ślubnego szczęścia- jeśli do potraw zimnych), drugi zaostrzyć...i masz za ok 10 zł pełno szpadek, i.......UZNANIE w oczach Żonki no i .....zazdrość Jej koleżanek..
Dziękuję wszystkim za odpowiedź. Poszukam.
Przemek