od dziesięciu lat niechorowałem a dzisiaj przyplątało się i domnie to'' świństwo'' gorączka dreszcze kaszel i na dodatek katar o bólu głowy niewspomnę do tego obolałe wszystkie kości a diagnoza lekarza była krótka GRYPA!!!!!!!!! czy jest ktoś jeszcze w takiej sytuacji jak ja? kiedy ta prawdziwa wiosna nadejdzie chyba już nanią pora
Serdecznie ci wspólczuje i radze iśc do łózeczka.Grypę nalezy wyleżeć,wygrzać i to kilka dni.Nie bagatelizuj jej bo ma paskudne powiklanie gorsze niż ona sam.Proponuję dużo cieplych napojow /lipa,malina,czarny bez/i wypocic sie zbic temperaturę /mi dobrze robi pyralgina,bo przy okazji dziala przeciwbolowo/i jeżeli mozesz to śpij jak najwięcej bo nic tak dobrze nie dziala jak sen.Jeżeli rodzina nie bedzie zbyt oponować to ratuj sie rowniez czosnkiem -to naturalny antybiotyk,dobrze dziala cieple mleko z miodem. Życzę ci szybkiego powrotu do zdrowia,pozdrawiam cieplo i mimo wszystko wiosennie.
heh, współczuję Ci serdecznie. ja jestem z najzimniejszej chyba części Polski - z Podlasia :/ u mnie wiosny nie widać, ale czułam dziś na twarzy promyczki słońca ;) Na grypę proponuję może nie najlepsze w smaku, ale skuteczne lekarstwo: do szklanki gorącego mleka dodaj ząbek czosnku (a najlepiej 2 albo i 3 -ale na to się jeszcze nie odważyłam) i dobrze posłodź miodem. Szybko wypij i wracaj do zdrowia ;)
Sama bylam niedawno w takiej sytuacji.Niby najpierw przeziebienie wiec caly tydzien probowalam to sama zwalczyc witaminami herbatkami miodzikami itd ale to nic nie dalo bylo jeszcze gorzej wiec poszlam do lekarza dostalam antybiotyk tydzien brania antybiotyku i nic jeszcze gorzej gardlo zapuchniete migdaly w ropie.Okazalo sie ze ten antybiotyk nie dzialal na mnie wiec dostalam inny i dopiero ten poskutkowal bralam go prawie 2 tygodnie ale teraz nie czuje sie najlepiej wydaje mi sie ze moj zoladek sie buntuje i jest wrazliwy po takiej dawce antybiotyku.W kazdym razie codziennie jak rano wstaje mam zapchany nos.U mnie juz wiosna prawie swieci ptaszki cwierkaja i jakos tak sie robi cieplo naO i teraz sprawdzilam u mnie jest 15stopni na plusie.Pozdrowienia dla reszty forumowiczow
Użytkownik Aleksandra1973 napisał w wiadomości: > Sama bylam niedawno w takiej sytuacji.Niby najpierw przeziebienie wiec caly > tydzien probowalam to sama zwalczyc witaminami herbatkami miodzikami itd ale > to nic nie dalo bylo jeszcze gorzej wiec poszlam do lekarza dostalam > antybiotyk tydzien brania antybiotyku i nic jeszcze gorzej gardlo zapuchniete > migdaly w ropie.Okazalo sie ze ten antybiotyk nie dzialal na mnie wiec > dostalam inny i dopiero ten poskutkowal bralam go prawie 2 tygodnie ale teraz > nie czuje sie najlepiej wydaje mi sie ze moj zoladek sie buntuje i jest > wrazliwy po takiej dawce antybiotyku.W kazdym razie codziennie jak rano > wstaje mam zapchany nos.U mnie juz wiosna prawie swieci ptaszki cwierkaja i > jakos tak sie robi cieplo naO i teraz sprawdzilam u mnie jest 15stopni na > plusie.Pozdrowienia dla reszty forumowiczow
Aleksandra a jaki brałaś antybiotyk bo mi lekarz przepisał HEVIRAN-400 Może to ten sam który tobie niepomógł życze ci powrotu do zdrowia
Ten pierwszy antybiotyk ktory mi nie pomogl to byl-Amoxicillin-ratiopharm1000.A ten drugi ktory juz pomogl to Doxycyclin Heumann 100mg.Nie wiem od czego to zalezy czy od dawki?Chyba mi sie wydaje ze tak.Z tym ze ten pierwszy wydawalo mi sie ze ma wieksza dawke a nie pomogl.Nie znam sie na tym niestety ale lekarz chyba wiedzial co robi.Dodam tez ze mam uczulenie na penicyline wiec leki ktore maja penicyline nie moge przyjmowac.Pozdrawiam serdecznie i milego dnia zycze u mnie dalej slonko swieci i jest 18.5 stopnia na plusie
od dziesięciu lat niechorowałem a dzisiaj przyplątało się i domnie to'' świństwo''
gorączka dreszcze kaszel i na dodatek katar o bólu głowy niewspomnę do tego
obolałe wszystkie kości
a diagnoza lekarza była krótka GRYPA!!!!!!!!!
czy jest ktoś jeszcze w takiej sytuacji jak ja?
kiedy ta prawdziwa wiosna nadejdzie chyba już nanią pora
To co Ty jeszcze robisz przy komputerze? Do łóżka marsz!
Serdecznie ci wspólczuje i radze iśc do łózeczka.Grypę nalezy wyleżeć,wygrzać i to kilka dni.Nie bagatelizuj jej bo ma paskudne powiklanie gorsze niż ona sam.Proponuję dużo cieplych napojow /lipa,malina,czarny bez/i wypocic sie zbic temperaturę /mi dobrze robi pyralgina,bo przy okazji dziala przeciwbolowo/i jeżeli mozesz to śpij jak najwięcej bo nic tak dobrze nie dziala jak sen.Jeżeli rodzina nie bedzie zbyt oponować to ratuj sie rowniez czosnkiem -to naturalny antybiotyk,dobrze dziala cieple mleko z miodem.
Życzę ci szybkiego powrotu do zdrowia,pozdrawiam cieplo i mimo wszystko wiosennie.
wiosny u mnie co prawda tez nie widac -
ale życzę ci szybkiego powrotu zdrowia
heh, współczuję Ci serdecznie. ja jestem z najzimniejszej chyba części Polski - z Podlasia :/ u mnie wiosny nie widać, ale czułam dziś na twarzy promyczki słońca ;) Na grypę proponuję może nie najlepsze w smaku, ale skuteczne lekarstwo: do szklanki gorącego mleka dodaj ząbek czosnku (a najlepiej 2 albo i 3 -ale na to się jeszcze nie odważyłam) i dobrze posłodź miodem. Szybko wypij i wracaj do zdrowia ;)
Sama bylam niedawno w takiej sytuacji.Niby najpierw przeziebienie wiec caly tydzien probowalam to sama zwalczyc witaminami herbatkami miodzikami itd ale to nic nie dalo bylo jeszcze gorzej wiec poszlam do lekarza dostalam antybiotyk tydzien brania antybiotyku i nic jeszcze gorzej gardlo zapuchniete migdaly w ropie.Okazalo sie ze ten antybiotyk nie dzialal na mnie wiec dostalam inny i dopiero ten poskutkowal bralam go prawie 2 tygodnie ale teraz nie czuje sie najlepiej wydaje mi sie ze moj zoladek sie buntuje i jest wrazliwy po takiej dawce antybiotyku.W kazdym razie codziennie jak rano wstaje mam zapchany nos.U mnie juz wiosna prawie
swieci ptaszki cwierkaja i jakos tak sie robi cieplo na
O i teraz sprawdzilam u mnie jest 15stopni na plusie.Pozdrowienia dla reszty forumowiczow
Użytkownik Aleksandra1973 napisał w wiadomości:
> Sama bylam niedawno w takiej sytuacji.Niby najpierw przeziebienie wiec caly
> tydzien probowalam to sama zwalczyc witaminami herbatkami miodzikami itd ale
> to nic nie dalo bylo jeszcze gorzej wiec poszlam do lekarza dostalam
> antybiotyk tydzien brania antybiotyku i nic jeszcze gorzej gardlo zapuchniete
> migdaly w ropie.Okazalo sie ze ten antybiotyk nie dzialal na mnie wiec
> dostalam inny i dopiero ten poskutkowal bralam go prawie 2 tygodnie ale teraz
> nie czuje sie najlepiej wydaje mi sie ze moj zoladek sie buntuje i jest
> wrazliwy po takiej dawce antybiotyku.W kazdym razie codziennie jak rano
> wstaje mam zapchany nos.U mnie juz wiosna prawie swieci ptaszki cwierkaja i
> jakos tak sie robi cieplo naO i teraz sprawdzilam u mnie jest 15stopni na
> plusie.Pozdrowienia dla reszty forumowiczow
Aleksandra a jaki brałaś antybiotyk bo mi lekarz przepisał HEVIRAN-400
Może to ten sam który tobie niepomógł życze ci powrotu do zdrowia
Maniuś , Heviran to nie antybiotyk....
Ten pierwszy antybiotyk ktory mi nie pomogl to byl-Amoxicillin-ratiopharm1000.A ten drugi ktory juz pomogl to Doxycyclin Heumann 100mg.Nie wiem od czego to zalezy czy od dawki?Chyba mi sie wydaje ze tak.Z tym ze ten pierwszy wydawalo mi sie ze ma wieksza dawke a nie pomogl.Nie znam sie na tym niestety ale lekarz chyba wiedzial co robi.Dodam tez ze mam uczulenie na penicyline wiec leki ktore maja penicyline nie moge przyjmowac.Pozdrawiam serdecznie i milego dnia zycze u mnie dalej slonko swieci i jest 18.5 stopnia na plusie
Wszyscy chorzy i bliscy zachorowania -..... nie dajcie się !!!!!
Tego wam życzę
jasia