W tym tygodniu wzięło mnie na ostrzeżenia, ale skoro ja się nacięłam, niech innych nie spotka
chodzi o papier do pieczenia z "1". Wydaje mi się, że kiedyś nie miałam do niego zastrzeżeń. Natomiast ostatnie dwie rolki - i to kupione w różnym czasie (w trakcie pobytu w Warszawie - u nas go nie ma) to tragedia. Papier, choć błyszczący (wyglada jak nasmarowany tłuszczem) jest chyba gorszy od zwykłego papieru śniadaniowego. Rewelacyjnie przykleja się do rzeczy pieczonych ze skutkiem na amen (nie daje się potem odkleić, schodzi z połową ciasta). dobrze, że nie wykładałam nim blaszek do ciasta (za wąski) a jedynie blachy piekarnikowe do pieczenia rzeczy drobnych. Posmarowanie margaryną skuteczne tylko wtedy, gdy wysmarowany jest dokładnie cały papier (to po co go kłaść?). Nada sie tylko na papier do pakowania.
To dobrze, że tutaj zajrzałam. Człowiek całe życie się uczy. Korzystam często z papieru pergaminowego do pieczenia, ale nawet nie wiedziałam, że go się nie smaruje. Zawsze natłuszczam blachę i potem papier. Dziękuję za naukę i bardzo serdecznie pozdrawiam. Barbara
Ja mieszkam w Norymberdze, u nas byl kiedys extra drogi papier do pieczenia, posiadajacy tylko jedna strone do uzycia. Cale szczescie ze to sie zmienilo i teraz jest obustronny, na tamtym z przed lat byly napisy i ta dobra strona byla ta, jesli dalo sie napisy przeczytac. Moze to tez jest taki papier?
Część papierów jest rzeczywiście jednostronna (przekonałam się o tym przez przypadek - układajac go w przeciwną stronę niż zwijanie). Natomiast ten nie jest żadnostronny. Tylko tyle, że sprawia wrażenie dobrego pergaminu.
Ekkore ,ja od lat używam do pieczenia papieru wyłącznie śniadaniowego i jeszcze się nigdy na nim nie zawiodłam, szkoda kasy na jakieś papiery do pieczenia skoro zwykły śniadaniowy jest też dobry, pozdrawiam.
Ale właśnie używając papieru natłuszczonego (tzn. woskowanego) nie trzeba nic już smarować, to jest cały sens używania papieru. Oszczędza się sobie pracy i niepotrzebnych kalorii, które chłoną się ze smarowania.
Ja papier kupuję w Lidlu albo w Rossmanie, w Rossmanie jest już pocięty, tak że starcza akurat na duże blachy piekarnikowe.
A gdyby to był papier Saga to byłabyś w 100% zadowolona z tego papieru.
Potwierdzam, papieru saga do pieczenia i gotowania używam już dosć długo i jescze sie na nim nie zawiodłam, wręcz przeciwnie, coraz bardziej jestem zadowolona. Używam do pieczenia, gotowania na parze, zapiekania, smażę na nim (zamiast tłuszczu na patelnię kładę papier), dekoruje, jednym słowem papier ma wszechstronne zastosowanie w kuchni ;)
Ja Sagi używam przede wszystkim do smażenia - smaruje tylko delikatnie oliwą z jednej strony, posypuje przyprawami wg uznania i w to zawijam mieso lub rybe - tak przygotowane są bardzo soczyste i aromatyczne, a i dużo mniej tłuste niż przygotowane w tradycyjny sposób.
Wiele osób chwali sobie te gotowe papiery do pieczenia, ja im wtedy właśnie mówię aby spróbowali Sagi i sami sobie wszystko doprawili według gustu, dla mnie nie ma porównania. ten papier jest i go gotowania i do pieczenia strzałem w 10!
http://www.sagacook.com/pl/Consumers/Pages/WhereToBuy.aspx Tutaj jest lista ;) A tak w skrócie to Alma i Piotr i Paweł z takich bardziej znanych ;) w internetowym sklepie alma24 też oczywiscie mozna kupic jak nie ma takiego marketu.
to mi wypada tylko się pod tym podpisać, papier Saga jest u mnie w ciągłym użyciu, gotuję w nim, smażę, piekę, grilluję, to chyba najbardziej trafiony zakup ostatnich tygodni ;)
od lat używam papieru do pieczenia, nigdy go niczym nie smaruję i powiem szczerze , że nawet nie zwracam uwagi na producenta czy nazwę , jeszcze się nie zawiodłam
Czesc wszystkim Ja tak troche i na temat i nie .Otoz pieke zawsze makowce zawijane drozdzowe na podluznych blaszkach .Widzialam niektore zdjecia na WZ makowcow przepieknych rownych .Moje sa bardzo smaczne ale nieraz jak za bardzo wyrosna przyjmuja postac blaszek ;( Przeczytalam ze niektorzy zawijaja makowce w papier do pieczenia i tu moje pytanie czy smarujecie czyms ten papier przed zawinieciem i czy mozna drozdzowa strucle zawijac i ile zostawic papieru w zapasie ? Pozdrwionka :)
W tym tygodniu wzięło mnie na ostrzeżenia, ale skoro ja się nacięłam, niech innych nie spotka
chodzi o papier do pieczenia z "1". Wydaje mi się, że kiedyś nie miałam do niego zastrzeżeń. Natomiast ostatnie dwie rolki - i to kupione w różnym czasie (w trakcie pobytu w Warszawie - u nas go nie ma) to tragedia. Papier, choć błyszczący (wyglada jak nasmarowany tłuszczem) jest chyba gorszy od zwykłego papieru śniadaniowego. Rewelacyjnie przykleja się do rzeczy pieczonych ze skutkiem na amen (nie daje się potem odkleić, schodzi z połową ciasta). dobrze, że nie wykładałam nim blaszek do ciasta (za wąski) a jedynie blachy piekarnikowe do pieczenia rzeczy drobnych. Posmarowanie margaryną skuteczne tylko wtedy, gdy wysmarowany jest dokładnie cały papier (to po co go kłaść?).
Nada sie tylko na papier do pakowania.
To dobrze, że tutaj zajrzałam. Człowiek całe życie się uczy. Korzystam często z papieru pergaminowego do pieczenia, ale nawet nie wiedziałam, że go się nie smaruje. Zawsze natłuszczam blachę i potem papier. Dziękuję za naukę i bardzo serdecznie pozdrawiam.
Barbara
Ja mieszkam w Norymberdze, u nas byl kiedys extra drogi papier do pieczenia, posiadajacy tylko jedna strone do uzycia. Cale szczescie ze to sie zmienilo i teraz jest obustronny, na tamtym z przed lat byly napisy i ta dobra strona byla ta, jesli dalo sie napisy przeczytac. Moze to tez jest taki papier?
Część papierów jest rzeczywiście jednostronna (przekonałam się o tym przez przypadek - układajac go w przeciwną stronę niż zwijanie). Natomiast ten nie jest żadnostronny. Tylko tyle, że sprawia wrażenie dobrego pergaminu.
jedynce już podziękujemy, jak mówi Kurakowa
Ekkore ,ja od lat używam do pieczenia papieru wyłącznie śniadaniowego i jeszcze się nigdy na nim nie zawiodłam, szkoda kasy na jakieś papiery do pieczenia skoro zwykły śniadaniowy jest też dobry, pozdrawiam.
A ja wogóle nie używam papieru do pieczenia tylko blaszke smaruje margaryną bielską , która jest dość tłusta i posypuje mąką, lub smaruje olejem.
Ja używam do pieczenia folie aluminiową i to wlaśnie z jedynką smaruje olejem tylko pod ciasta które są bez tłuszczu.
Ale właśnie używając papieru natłuszczonego (tzn. woskowanego) nie trzeba nic już smarować, to jest cały sens używania papieru. Oszczędza się sobie pracy i niepotrzebnych kalorii, które chłoną się ze smarowania.
Ja papier kupuję w Lidlu albo w Rossmanie, w Rossmanie jest już pocięty, tak że starcza akurat na duże blachy piekarnikowe.
A ja kupuję w LIDLU papier, ktory ma nazwę AROMATA. Nie jest drogi i sprawdza się.
Fakt , papier z Lidla jest super.Ostatnio kupiłam za ok. 4 pln - 20 metrow :)
A gdyby to był papier Saga to byłabyś w 100% zadowolona z tego papieru.
A gdyby to był papier Saga to byłabyś w 100% zadowolona z tego papieru.
Potwierdzam, papieru saga do pieczenia i gotowania używam już dosć długo i jescze sie na nim nie zawiodłam, wręcz przeciwnie, coraz bardziej jestem zadowolona. Używam do pieczenia, gotowania na parze, zapiekania, smażę na nim (zamiast tłuszczu na patelnię kładę papier), dekoruje, jednym słowem papier ma wszechstronne zastosowanie w kuchni ;)Ja Sagi używam przede wszystkim do smażenia - smaruje tylko delikatnie oliwą z jednej strony, posypuje przyprawami wg uznania i w to zawijam mieso lub rybe - tak przygotowane są bardzo soczyste i aromatyczne, a i dużo mniej tłuste niż przygotowane w tradycyjny sposób.
A gdzie kupujecie papier Saga,nigdy się z takim nie spotkałam,ja używam z Lidla i jestem bardzo zadowolona.
Wiele osób chwali sobie te gotowe papiery do pieczenia, ja im wtedy właśnie mówię aby spróbowali Sagi i sami sobie wszystko doprawili według gustu, dla mnie nie ma porównania. ten papier jest i go gotowania i do pieczenia strzałem w 10!
Zzpytam ponownie gdzie kupujesz ten papier,w sieciach handlowych jeżeli tak to których?
http://www.sagacook.com/pl/Consumers/Pages/WhereToBuy.aspx Tutaj jest lista ;) A tak w skrócie to Alma i Piotr i Paweł z takich bardziej znanych ;) w internetowym sklepie alma24 też oczywiscie mozna kupic jak nie ma takiego marketu.
Dzięki serdeczne u mnie jest tylko Piotr i Paweł tam będę szukać!!!!
to mi wypada tylko się pod tym podpisać, papier Saga jest u mnie w ciągłym użyciu, gotuję w nim, smażę, piekę, grilluję, to chyba najbardziej trafiony zakup ostatnich tygodni ;)
Kupuj w Rossmannie z firmy Rubin .. I biały i brązowy oba są fanastyczne do pieczenia ..
Ostatnio były po 2.30 zł ... mały zapasik zrobiłam ...!
od lat używam papieru do pieczenia, nigdy go niczym nie smaruję i powiem szczerze , że nawet nie zwracam uwagi na producenta czy nazwę , jeszcze się nie zawiodłam
Czesc wszystkim Ja tak troche i na temat i nie .Otoz pieke zawsze makowce zawijane drozdzowe na podluznych blaszkach .Widzialam niektore zdjecia na WZ makowcow przepieknych rownych .Moje sa bardzo smaczne ale nieraz jak za bardzo wyrosna przyjmuja postac blaszek ;( Przeczytalam ze niektorzy zawijaja makowce w papier do pieczenia i tu moje pytanie czy smarujecie czyms ten papier przed zawinieciem i czy mozna drozdzowa strucle zawijac i ile zostawic papieru w zapasie ? Pozdrwionka :)