Forum

Kuchenne porady

Ryba Błękitek

  • Autor: MonikaK Data: 2006-03-24 16:04:56

    Kupiłam rano mrożone filety z błękitka. Czy ktoś z Was robił już taką rybę i jak? Kupiłam z ciekawości bo nigdy takiej ryby nie  jadłam, ale niemam pojęcia jak ją przygotować. Za pomoc dziekuję :)

  • Autor: MonikaK Data: 2006-03-24 16:40:27

    A jak jeśli możesz zdradzić :)

  • Autor: ekkore Data: 2006-03-24 16:56:07

    Ja kiedyś kupiłam w biedronce. Jako filet z ryb białych - dopiero w domu doczytałam, ze to błękitek. Nie było wtedy innych ryb w filetach (a w kostkach nie lubię) a potrzebowałam na już. I smakowo nawet nie najgorzej - ale przygotowanie było trudne - ryba bardzo wiotka, rwała mi się w rękach przy panierowaniu.
    Może  nabyty w innym sklepie, już jako legalny błękitek, nie sprawiłby tyle problemów.

  • Autor: MonikaK Data: 2006-03-24 16:59:27

    Błękitek nabyty w typowym rybnym sklepie, jutro napisze co z niego wyszło :)

  • Autor: Kika2 Data: 2006-03-24 17:43:56

    ja smażyłam panierowanego tylko w mące,po usmażeniu ryby na patelnię wrzuciłam dolewając oleju cebulkę pokrojoną podusiłam trochę przykrytą dodałam koncentrat pomidorowy.W naczyniu przełożyłam warstwa ryby-warstwa tej cebulki,bardzo nam smakowała a zostało to na zimno była jeszcze lepsza.Pozdrawiam

  • Autor: Uretan Data: 2006-03-24 22:53:48

    Bo taka rybka jest zawsze lepsza NA ZIMNO

  • Autor: MonikaK Data: 2006-03-25 09:45:20

    Dziękuję za wszystkie podpowiedzi

Przejdź do pełnej wersji serwisu