Kupiłam rano mrożone filety z błękitka. Czy ktoś z Was robił już taką rybę i jak? Kupiłam z ciekawości bo nigdy takiej ryby nie jadłam, ale niemam pojęcia jak ją przygotować. Za pomoc dziekuję :)
Ja kiedyś kupiłam w biedronce. Jako filet z ryb białych - dopiero w domu doczytałam, ze to błękitek. Nie było wtedy innych ryb w filetach (a w kostkach nie lubię) a potrzebowałam na już. I smakowo nawet nie najgorzej - ale przygotowanie było trudne - ryba bardzo wiotka, rwała mi się w rękach przy panierowaniu. Może nabyty w innym sklepie, już jako legalny błękitek, nie sprawiłby tyle problemów.
ja smażyłam panierowanego tylko w mące,po usmażeniu ryby na patelnię wrzuciłam dolewając oleju cebulkę pokrojoną podusiłam trochę przykrytą dodałam koncentrat pomidorowy.W naczyniu przełożyłam warstwa ryby-warstwa tej cebulki,bardzo nam smakowała a zostało to na zimno była jeszcze lepsza.Pozdrawiam
Kupiłam rano mrożone filety z błękitka. Czy ktoś z Was robił już taką rybę i jak? Kupiłam z ciekawości bo nigdy takiej ryby nie jadłam, ale niemam pojęcia jak ją przygotować. Za pomoc dziekuję :)
A jak jeśli możesz zdradzić :)
Ja kiedyś kupiłam w biedronce. Jako filet z ryb białych - dopiero w domu doczytałam, ze to błękitek. Nie było wtedy innych ryb w filetach (a w kostkach nie lubię) a potrzebowałam na już. I smakowo nawet nie najgorzej - ale przygotowanie było trudne - ryba bardzo wiotka, rwała mi się w rękach przy panierowaniu.
Może nabyty w innym sklepie, już jako legalny błękitek, nie sprawiłby tyle problemów.
Błękitek nabyty w typowym rybnym sklepie, jutro napisze co z niego wyszło :)
ja smażyłam panierowanego tylko w mące,po usmażeniu ryby na patelnię wrzuciłam dolewając oleju cebulkę pokrojoną podusiłam trochę przykrytą dodałam koncentrat pomidorowy.W naczyniu przełożyłam warstwa ryby-warstwa tej cebulki,bardzo nam smakowała a zostało to na zimno była jeszcze lepsza.Pozdrawiam
Bo taka rybka jest zawsze lepsza NA ZIMNO
Dziękuję za wszystkie podpowiedzi