Ja wkładam mniejszy garnek do większego ( tak aby opierał się na uchwytach o brzeg większego , a nie dotykał dna) . Do większego nalewam wrzątku , tyle , zeby się nie wylewało kiedy będzie sie gotować , do małego garnka wbijam jajka . Garnki stawiam na małym ogniu , tak , zeby woda z duzego garnka bulgotała , ale nie wrzała za mocno i mikserem ubijam jajka w małym. Pozdrawiam
Hejka Magdalenko, Gotujemy wode w garnku na niego stawiamy mniejszy garnek (lepiej metalowa miske - w niej latwiej ubic jajka). MISKA NIE POWINNNA DOTYKAC WODY bo sie zrobi jajecznica! Gaz zmniejszyc tak by woda sie lekko gotowala nie pryskajac. Jajka ubijac trzepaczka lub mikserem z cukrem lub dodatkami tak dlugo az zbieleja i zgestnieja. zdjac z ognia miske z jajami wlozyc do naczynia z bardzo zimna woda ale tak by woda nie dostala sie do jajek. Ubijac do przestygniecia. Gotowe! Pozdrawiam serdecznie
co to znaczy ubić jajka naparze????????
...z tego co wiem stawiasz garnek z gorącą wodą , na niego miskę z jajami no i do roboty.... ubijasz puszysta pianę ...pozdrawiam
Ja wkładam mniejszy garnek do większego ( tak aby opierał się na uchwytach o brzeg większego , a nie dotykał dna) . Do większego nalewam wrzątku , tyle , zeby się nie wylewało kiedy będzie sie gotować , do małego garnka wbijam jajka . Garnki stawiam na małym ogniu , tak , zeby woda z duzego garnka bulgotała , ale nie wrzała za mocno i mikserem ubijam jajka w małym. Pozdrawiam
Hejka Magdalenko,
Gotujemy wode w garnku na niego stawiamy mniejszy garnek (lepiej metalowa miske - w niej latwiej ubic jajka). MISKA NIE POWINNNA DOTYKAC WODY bo sie zrobi jajecznica! Gaz zmniejszyc tak by woda sie lekko gotowala nie pryskajac. Jajka ubijac trzepaczka lub mikserem z cukrem lub dodatkami tak dlugo az zbieleja i zgestnieja. zdjac z ognia miske z jajami wlozyc do naczynia z bardzo zimna woda ale tak by woda nie dostala sie do jajek. Ubijac do przestygniecia.
Gotowe!
Pozdrawiam serdecznie