Mam pytanie: czy mozna dodawac do swoich przepisow przepisy "zapozyczone" z innych stron internetowych, innych autorow? I co ze zdjeciami. Czy mozna tez zdjecia wklejac z innych stron? Czy to raczej jest nasza "dzialalnosc" i nasze wlasne przepisy i zdjecia? Czy moze nie ma co do tego zastrzezen jakichkolwiek?
Bardzo cięzkie pytanie.......Wrzuć do szukaj "prawa autorskie" to dopiero zobaczysz!A tak naprawdę sama jestem ciekawa jak to jest. Może w końcu zostanie to wyjaśnione. będzie znowu wesoło.
No... poczytalam i juz mam dosc. Znalazlam kilka zdjec i przepisow, ktore wczesniej widzialam gdzie indziej. Pozniej poczytalam forum tutejsze i regulamin. Doszlam do wniosku, ze niech ludzie sobie robia co chca:P Mi sie w detektywa bawic nie chce... juz;) Wiec dziekuje za odpowiedz. Serdecznie pozdrawiam:)
Zadaj sobie pytanie: Czy chciałbyś aby twoje przepisy i zdjęcia nad którymi się napracowałaś, ktoś bez twojej wiedzy zamieścił w innym miejscu i podpisał swoim imieniem?
Dla mnie sprawa jest jasna. Jeżeli uzyskasz zgode autora, to oczywiście możesz. W pozostałych przypadkach nie sądzę. Co do praw autorski, to w przypadku samego przepisu sprawa może być dyskusyjna, ale jeżeli chodzi o zdjęcie, to sprawa jest jsna i w skranym przypadku może się skończyć pozwem do sądu.
Mi nie chodzilo o mnie:) Bo ja chce, zeby moje przepisy byly od poczatku do konca tylko moje, lacznie ze zdjeciem!:) Zreszta sprawa juz zamknieta! Dziekuje za wszystkie odpowiedzi! Pozdrawiam
Zawsze możesz być posądzona o plagiat.Przepisy i tak sa bardzo podobne do siebie.Jedna osoba doda brzoskwinie,inna ananasy i jest to plagiat czy nie? Tu bardzo często można spotkać przepisy,które są publikowane na innych stronach kulinarnych.Zdjęcie zrobione w twoim domu na twoim stole nie jest plagiatem,ale potrawa ......Lepiej dać sobie spokój. Pozdrawiam
Zawsze możesz być posądzona o plagiat.Przepisy i tak sa bardzo podobne do siebie.Jedna osoba doda brzoskwinie,inna ananasy i jest to plagiat czy nie? Tu bardzo często można spotkać przepisy,które są publikowane na innych stronach kulinarnych.Zdjęcie zrobione w twoim domu na twoim stole nie jest plagiatem,ale potrawa ......Lepiej dać sobie spokój. Pozdrawiam
Może zamknieta, tam gdzie byłaś jest regulamin, przeczytaj go.. może tam znajdzesz odpowiedź. Zawsze dobrze jest wiedzes jaki jest regulamin w "domu "w którym jestesmy. Pozdrawiam.
Mam pytanie:
czy mozna dodawac do swoich przepisow przepisy "zapozyczone" z innych stron internetowych, innych autorow? I co ze zdjeciami. Czy mozna tez zdjecia wklejac z innych stron? Czy to raczej jest nasza "dzialalnosc" i nasze wlasne przepisy i zdjecia? Czy moze nie ma co do tego zastrzezen jakichkolwiek?
Prosze o odpowiedz!
Pozdrawiam
Bardzo cięzkie pytanie.......Wrzuć do szukaj "prawa autorskie" to dopiero zobaczysz!A tak naprawdę sama jestem ciekawa jak to jest. Może w końcu zostanie to wyjaśnione.
będzie znowu wesoło.
Bedzie znowu weseolo? Co masz na mysli?
Poczytaj to sama zobaczysz.Ja oczekuję odpowiedzi ze strony Szefów .
No... poczytalam i juz mam dosc.
Znalazlam kilka zdjec i przepisow, ktore wczesniej widzialam gdzie indziej. Pozniej poczytalam forum tutejsze i regulamin. Doszlam do wniosku, ze niech ludzie sobie robia co chca:P Mi sie w detektywa bawic nie chce... juz;)
Wiec dziekuje za odpowiedz. Serdecznie pozdrawiam:)
Poczytaj dokładnie forum. Wielokrotnie wyrażałem swoje stanowisko w tej sprawie. Plagiatorom mówię NIE!!!
Zadaj sobie pytanie: Czy chciałbyś aby twoje przepisy i zdjęcia nad którymi się napracowałaś, ktoś bez twojej wiedzy zamieścił w innym miejscu i podpisał swoim imieniem?
Dla mnie sprawa jest jasna. Jeżeli uzyskasz zgode autora, to oczywiście możesz. W pozostałych przypadkach nie sądzę.
Co do praw autorski, to w przypadku samego przepisu sprawa może być dyskusyjna, ale jeżeli chodzi o zdjęcie, to sprawa jest jsna i w skranym przypadku może się skończyć pozwem do sądu.
pozdrawiam
Pampas
Mi nie chodzilo o mnie:) Bo ja chce, zeby moje przepisy byly od poczatku do konca tylko moje, lacznie ze zdjeciem!:)
Zreszta sprawa juz zamknieta! Dziekuje za wszystkie odpowiedzi! Pozdrawiam
Zawsze możesz być posądzona o plagiat.Przepisy i tak sa bardzo podobne do siebie.Jedna osoba doda brzoskwinie,inna ananasy i jest to plagiat czy nie? Tu bardzo często można spotkać przepisy,które są publikowane na innych stronach kulinarnych.Zdjęcie zrobione w twoim domu na twoim stole nie jest plagiatem,ale potrawa ......Lepiej dać sobie spokój.
Pozdrawiam
Zawsze możesz być posądzona o plagiat.Przepisy i tak sa bardzo podobne do siebie.Jedna osoba doda brzoskwinie,inna ananasy i jest to plagiat czy nie? Tu bardzo często można spotkać przepisy,które są publikowane na innych stronach kulinarnych.Zdjęcie zrobione w twoim domu na twoim stole nie jest plagiatem,ale potrawa ......Lepiej dać sobie spokój.
Pozdrawiam
Może zamknieta, tam gdzie byłaś jest regulamin, przeczytaj go.. może tam znajdzesz odpowiedź. Zawsze dobrze jest wiedzes jaki jest regulamin w "domu "w którym jestesmy.
Pozdrawiam.