Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Nie zapomnijcie o wagach!!

• Autor: jadkin Data: 2006-03-26 11:42:11

WAGA
    23.IX - 23.X»
    Takt i wdzięk zjednują przyjaciół osobom urodzonym pod znakiem Wagi.

Zgoda i uprzejmość to najważniejsze wartości zodiakalnych Wag. Przedstawiciele tego Znaku nade wszystko nie lubią sporów i kłótni. Posiadają nieprzeciętną zdolność wyszukiwania kompromisowych rozwiązań, godzenia zwaśnionych stron, wskazywania nowych możliwości.

Waga to znak prawdziwych dyplomatów i negocjatorów - spokojnych, delikatnych i bardzo cierpliwych. Nikogo nie urazić - to dewiza urodzonych pod tym Znakiem.

Wadą Wag bywa tendencja do przedstawiania swych pragnień w zbyt subtelny sposób. Tak naprawdę czasami trudno Wagom podjąć decyzję czego rzeczywiście chcą - sytuacja wyboru, gdy jedną z możliwości trzeba zwyczajnie odrzucić, przeraża niektóre Wagi.

Przedstawiciele tego Znaku chcą być postrzegani jako osoby idealne, bardzo dbają o swój publiczny wizerunek. Z trudem przyjmują krytykę, martwią się opiniami innych, a przede wszystkim plotkami na swój temat.

Powinni uważać, aby wpływ otoczenia nie pokrzyżował ich własnych marzeń i planów, ćwiczyć się w asertywności i zdecydowanym wyrażaniu pragnień. W codziennym życiu ludzie często zbyt wiele pozwalają sobie w stosunku do Wag, którym trudno zdecydowanie powiedzieć "nie".

Granie w "otwarte karty" nie jest najmocniejszą cechą Wag, z czasem jednak uczą się osiągać swoje cele. Wagi zazwyczaj mają niezwykły talent artystyczny i dobry gust.

Potrafią się pięknie ubrać i otoczyć pięknymi przedmiotami. Intuicyjnie wyczuwają rzeczy o dobrej wartości, znają się na sztuce i potrafią o niej rozmawiać. Najlepiej odpoczywają w pięknych ogrodach i wnętrzach, zazwyczaj też dorabiają się własnego domu i urządzają go z wielkim gustem.

Z radością przyjmują gości, chcą być zawsze w centrum życia towarzyskiego. Brzydota i wulgarność zniechęca Wagi. Najchętniej zapomniałyby o tzw. "prozie życia".

Wszystkie Wagi mają talent do języków obcych i świetny słuch muzyczny.

• Autor: inka21 Data: 2006-03-26 11:58:39

hmmmmmmmmmmmmm co prawda to prawda , tylko z mowieniem u mnie "nie ' -ciężko, naprawdę nie potrafię odmawiać, no i jeszcze ten słuch! ja nie mam wcale jako jedyna w rodzinie , ale reszta się zgadza:) pozdrawiam wszystkie Wagi,inka21

• Autor: kanapka Data: 2006-03-26 12:23:19

Też jestem Waga :))) i to wszystko o wagach się zgadza, szczególnie o niezdecydowaniu i podejmowaniu decyzji:))) Pozdrówka dla wszystkich wag a reszcie miłego dnia !!

• Autor: Glumanda Data: 2006-03-26 15:59:20

Moja Corka to Waga, nienawidzi kuchni od srodka. Sprzatanie to tez nie jej rewir ale za to rysuje jak mistrz swiata, uczy mlodziez rysunku w przeroznych kursach. Nigdy nie uczyla sie szycia lecz szyje przerozne kostiumy, mundurki i wogole cuda na kiju!

• Autor: Frigg Data: 2006-03-26 21:15:05

Tak, to prawda o wagach. Szczególnie fragment o sporach i kłótniach... Nie znoszę afer. Milo takie dobre prawdy o sobie poczytać. pozdrawiam Wagi i Resztę Świata!

• Autor: mlena Data: 2006-03-26 21:27:07

Waga chce wieść rajskie życie -
    Hulać, spać i jeść obficie!
    Nie ma nawet ciut ochoty
    Na zmartwienia i kłopoty!

Zanim jakąś myśl wysmaży,
    Wszystko dobrze zmierzy, zważy...
    Za to potem nie ma mowy,
    By tę myśl jej wybić z głowy!

• Autor: Janek Data: 2006-03-27 13:03:34

...kochana jesteś, przynajmniej jedno słowo prawdy o mnie......za to !!!!!

• Autor: Janek Data: 2006-03-27 13:00:47

Coś za dużo ...dobrego. wcale taki nie jestem. Jesli chodzi o złe to cała prawda (pierwsza i druga- prawda wg ks.Tischnera), a te dobre cechy ...to ta ostatnia prawda...
    Oczywiście tylko w moim przypadku. Reszta Wag ...nie wiem.

Przejdź do pełnej wersji serwisu