W cukierniach są serniki składające się z częsci z twarogu, a w części np. masy makowej lub kakaowej. I to ulożone jest w szachownicę - masa twarogowa nie miesza się z tą drugą masą. Jak to zrobić? Może mnie ktoś uświadomi?
A mówiąc prosto, do blaszki wkładasz ser paskami w pewnych odstępach, a odstępy wypełniasz np. makiem, następna warstwa nad makiem ser a nad serem mak itd. itp. Po upieczeniu jak kroisz masz piękną szachowniczkę.
W cukierniach są serniki składające się z częsci z twarogu, a w części np. masy makowej lub kakaowej. I to ulożone jest w szachownicę - masa twarogowa nie miesza się z tą drugą masą. Jak to zrobić? Może mnie ktoś uświadomi?
http://wielkiezarcie.com/przepis3310.html
http://wielkiezarcie.com/przepis15595.html
http://wielkiezarcie.com/przepis11970.html
zajęło mi to sekundę..
Są róźne sposoby na szachownicę, proponuję poczytać http://wielkiezarcie.com/przepis11970.html
http://wielkiezarcie.com/przepis12466.html, a dodatkowo wpisz w wyszukiwarce szachownica, jest jeszcze parę innych przepisów gdzie podano wykonanie. pozdrawiam :)
A mówiąc prosto, do blaszki wkładasz ser paskami w pewnych odstępach, a odstępy wypełniasz np. makiem, następna warstwa nad makiem ser a nad serem mak itd. itp. Po upieczeniu jak kroisz masz piękną szachowniczkę.