Forum

Diety i kącik dużego Tadka Niejadka

kto wie..cd.

• Autor: Milka Data: 2006-03-28 19:38:20

Ja i tak mało jem mlecznych i tłustych produktów ,ponieważ przed ciążą leczyłam się z powodu zadużego poziomu cholesterolu a gdy zaszłam w ciążę to musiałam odstawić leki i została mi sama dieta. W przeciwieństwie do większości osób ,które w takim przypadku powinny schudnąć to ja miałam niedowagę i trochę się obawiam,że znowu za dużo schudnę.Ważę teraz 58 kg.przy wzroście 170cm. I dobrze by było, żeby mi taka waga została. A niestety wiem po pierwszym dziecku,że jeszcze schudnę. Może jest jakaś dieta przy,której się nie chudnie mimo ograniczeń jak z tymi prod.mlecznymi?

• Autor: kamyczek Data: 2006-03-28 20:58:22

Nie wiem co Ci poradzic , ja mialam inny problem. Mianowicie w czasie ciazy i potem mialam niedokrwistosc i pilam sok z burakow , jadlam watrobke, duzo pietruszki, warzywa, owoce, i mieso. Jakos przezylam bez tego nabialu a Emila rosla i ladnie przybierala na wadze.

• Autor: Milka Data: 2006-03-29 12:06:59

Dziękuję Kamyczku,będę próbować tych wszystkich warzyw.

• Autor: jasia Data: 2006-03-29 13:11:24

Moja synowa piła kozie mleko - nie uczula
    jasia

• Autor: maua_piegowata Data: 2006-10-08 14:29:34

wprawdzie minęło pół roku od Twojego posta, ale napiszę i tak:)
    Ja również stosowałam dietę na obniżenie poziomu cholesterolu (norma przekroczona 2,5 raza). Wyłączyłam z diety jajka, na półtora roku (ach, wielkanoc mnie wtedy poprostu ominęła ze swoimi sernikami, babami, no i jajkami jako takimi), wieprzowinę, wołowinę. Smażone rzeczy tylko i wyłącznie na oliwie, no i kupa warzyw i owoców. Co do nabiału - pozostały jedynie chude mleko, chude twarogi, jogurt naturalny i kefir. Co do utrzymania wagi - zastąp tłuszcze w diecie troche węglowodanami - pieczywo, kasze, makarony, ziemniaki. Da się na tym przytyć, mimo że się rezygnuje z tłustych potraw.

pozdrawiam
    maua piegowata co to na diecie strasznie ograniczonej, bo bejbik ma alergie na "cholerawieco"...

Przejdź do pełnej wersji serwisu