Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Lubczyk podpisuje książkę - szczegóły

  • Autor: lubczyk69 Data: 2006-03-29 07:41:59

    Wiadomość tylko dla zainteresowanych.
    We czwartek szóstego kwietnia książka "Słodka Pokusa" (Prószyński & Ska) wchodzi na rynek. Tego dnia będę chętnym podpisywał w Warszawie w księgarni na ul. Brackiej 20 od 12.00 do 14.00
    Później w sobotę ósmego kwietnia w Krakowie w księgarni Skarbnica na ul. Wiślnej (tuż przy Rynku) od 11.00 do 13.00
    Zapraszam :-)

  • Autor: klio Data: 2006-03-29 07:54:29

    Acha! http://www.proszynski.pl/asp/fiszka.asp?ksiazka_id=12094 Ja poczekam aż będziesz w Gliwicach

    klio
    ~(*_*)~

    <<Lenistwo matką wynalazku!>>

  • Autor: lubczyk69 Data: 2006-03-29 11:14:58

    Użytkownik klio napisał w wiadomości:
    > Acha! http://www.proszynski.pl/asp/fiszka.asp?ksiazka_id=12094 Ja
    > poczekam aż będziesz w Gliwicach  klio~(*_*)~< > wynalazku!>>

    Zainteresownym podaje spis treści:

    Indeks potraw
    Desery z czekoladą
          Murzynek bez mąki
          Mus z białej czekolady z mandarynkami
          Niespodzianka
          Parfait z kremem waniliowym
    Sufleciki z migdałami
    Sufleciki z sosem śliwkowym
    Tiramisu w deserowych szklankach
    Desery z kawą
          Bita kawa espresso
          Ciasto bezowo-biszkoptowe z kremem
          Keks
          Lody
          Mus z sosem truskawkowym
          Parfait
          Torcik na migdałowym spodzie  
    Desery z herbatą
          Brzoskwinie w różano-herbacianym syropie
          Brzoskwinie z malinami w galarecie z zielonej herbaty
          Ceylon parfait
          Flan z herbaty
          Galaretka z herbaty darjeeling
          Grejpfruty z galaretką z zielonej herbaty
          Krem z zielonej herbaty
    Desery z miodem
          Ciasto z pianką miodowo-cytrynową
          Lody miodowo-waniliowe z gorącym sosem malinowym
          Mus z miodu i jogurtu
          Parfait z miodem i orzechami włoskimi
          Parfait z miodem i pomarańczami
          Pikantny piernik z miodem i imbirem
    Desery z makiem
          Babka I
          Babka II
          Krem na kruchym cieście
          Przekładany placek
          Tort makowo-migdałowy
          Tort z białego maku
          Wysoki tort makowo-śmietanowy
    Desery z twarogu i jogurtu
          Klasyczny sernik domowy
          Kładzione kluski serowe ze śliwkami
          Sernik na zimno z wiśniami
          Sernik z brzoskwiniami
          Sernik z malinami
          Sufleciki z twarogu o smaku pomarańczowym
          Tarta cytrynowa z tymiankiem
          Zapiekany sernik domowy
    Desery z kasz i ryżu
          Budyń z manny na zimno z likierem
          Budyń z manny z szafranem
          Flan z kaszki kukurydzianej
          Galaretka ryżowa z pomarańczami
          Mus z manny z czarnymi porzeczkami
          Torcik z manny z porzeczkami
          Zapiekanka ryżowa z migdałami
    Desery z owocami
          Aromatyczne ciasto pomarańczowe
          Ciasto z kruszonką i czereśniami
          Galaretka z moreli z kremem migdałowym
          Puszyste racuchy z malinami
          Sałatka z klementynek
          Truskawki marynowane octem balsamico
          Truskawki w czerwonym winie
    Desery z warzywami
          Ciasto z cukinią i orzechami
          Krem z dyni na biszkopcie orzechowym
          Krem z rabarbaru
          Krem ze szparagów z truskawkami
          Kruche ciasto z dynią
          Parfait z rabarbaru
          Rabarbar z musem bananowym
    Desery i wypieki drożdżowe
          Baba prababci
          Chlebek z czekoladą i śliwkami
          Dukaty nadziewane powidłami śliwkowymi
          Panettone
          Pączki weneckie
          Pączki wiejskie
          Placek maślano-drożdżowy

  • Autor: klio Data: 2006-03-29 11:24:54

    Ide po chusteczke po się pośliniłam jak niemowle.

    Klio
    ~(*_*)~

    <<Lenistwo matką wynalazku!>>

  • Autor: bahus Data: 2006-03-29 23:33:10

    No Tadeusz, ilością przepisów to mnie nie powaliłeś A ile ta książka ma kosztować?
    Bahus

  • Autor: lubczyk69 Data: 2006-03-30 07:49:46

    Użytkownik bahus napisał w wiadomości:
    > No Tadeusz, ilością przepisów to mnie nie powaliłeś A ile ta książka ma
    > kosztować? Bahus

    W kulinariach zawsze stawiam na jakość a nie na ilość. Ma kosztować 24 zł.

  • Autor: bahus Data: 2006-03-30 22:20:40

    Widzisz Tadeusz ja i inni użytkownicy tego portalu też idziemy na jakość...mimo ilości... Ale mamy przewagę ...nasze przepisy są za darmo (na nich nie zarabiamy), a Twoje kosztują...i to słono...A na reklamę to jak widzę szkoda Ci kasy
    Bahus

    PS. Autograf to też mogę Ci dać i to bez potrzeby zakupu czegokolwiek

  • Autor: Barbarka Data: 2006-04-01 01:44:34

    Użytkownik bahus napisał w wiadomości:
    > Widzisz Tadeusz ja i inni użytkownicy tego portalu też idziemy na
    > jakość...mimo ilości... Ale mamy przewagę ...nasze przepisy są za darmo (na
    > nich nie zarabiamy), a Twoje kosztują...i to słono...A na reklamę to jak
    > widzę szkoda Ci kasy Bahus PS. Autograf to też mogę Ci dać i to bez
    > potrzeby zakupu czegokolwiek
    czyżby zazdrość przemawiała przez Ciebie Bahusie? Nie... skąd! Pewnie to zawiść :)

  • Autor: bahus Data: 2006-04-01 01:47:24

    Jasne :D
    Bahus

  • Autor: Pampas Data: 2006-03-30 06:22:47

    Wszędzie reklama jest płatna, u nas w zasadzie też.
    Zastanawiam się co ja mam z tobą począć w takiej sytuacji. Do tej pory zawsze ciąłem posty z krypto reklamą.
    Może rozważysz to http://wielkiezarcie.com/reklama.php. Wspomógłbyś w ten sposób swój ulubiony portal.

  • Autor: lubczyk69 Data: 2006-03-30 11:08:11

    Użytkownik Pampas napisał w wiadomości:
    > Wszędzie reklama jest płatna, u nas w zasadzie też. Zastanawiam się co ja mam
    > z tobą począć w takiej sytuacji. Do tej pory zawsze ciołem posty z krypto
    > reklamą. Może rozważysz to http://wielkiezarcie.com/reklama.php.
    > Wspomógłbyś w ten sposób swój ulubiony portal.


    Jeśli naruszyłem Wasze zasady to stało się to bezwiednie i przepraszam. Myślę, że drobnym zadośćuczynieniem jest pojawianie się na WŻ pewnej ilości nowych uczestników,
    których w celu zapoznania się z moimi przepisami, zewsząd tu odsyłam.
    Proszę wykasować wszystko co napisałem, co nie jest zgodne z tutejszym porządkiem.
    Jeszcze raz przepraszam za zamieszanie, Tadeusz Gwiaździński

Przejdź do pełnej wersji serwisu