Forum

Kuchenne porady

pomocy!mój biedny sos!

  • Autor: katya Data: 2006-03-29 17:20:33

    najpierw podsmazyłam mięski wieprzowe w kawałkach na patelni.bylo bardzo twarde.wiec wrzucilam je do gara i gotuję już z pół godziny, a ono wciąż trawde jak gumofilec:( czy kiedyś zmięknie, czy tez sos wywalić i spróbować zapomnieć?

  • Autor: inka21 Data: 2006-03-29 17:29:53

    przede wszystkim skrop to mięso odrobiną octu- spowoduje znaczne zmięknięcie mięsa i sosik nabierze przy tym lekko kwasnego  i  interesującego smaku, pozdrawiam inka21

  • Autor: mlena Data: 2006-03-29 17:54:10

    Nic nie wywalaj. Cierpliwości, napewno mięsko zmieknie. Powodzenia. Mlena

  • Autor: katya Data: 2006-03-29 20:06:08

    ufffff...zmiękło;)

  • Autor: gosia64 Data: 2006-03-29 21:42:30

    Ja zawsze dusze miesko godzinami, bo lubimy bardzo mieciutkie i zawsze w koncu zmieknie!!! czasem dusze i dwa dni, hahaha!
     

  • Autor: renataz36 Data: 2006-03-30 07:00:55

    Gosia kup szybkowar, nawet najtwardsze mięsko zmięknie, w nim w 30 min, gulasz gotowy a o ile to taniej, oszczędność gazu czy prądu. Pozdrówka

  • Autor: Janek Data: 2006-03-30 10:16:47

    Racja, zmniejsz gaz pod garnkiem i biegnij do sklepu po szybkowar, jak daleko to taksówką, aha po drodze skocz do banku , ...
    Przedtem zadzwoń lepiej do kilku sklepów czy mają, i po ile, ilo litrowe.... tylko jak nie będzie szybkowarów ....to kliknij
    do nas po pomoc.....

  • Autor: gosia64 Data: 2006-03-30 10:34:37

    Renatko, mam szybkowar, ale jestem zwolenniczka tradycyjnego dlugiego gotowania. Mam na to czas i wydaje mi sie, ze jak miesko sie dusi bardzo powoli przez kilka godzin to jest lesze w smaku niz gotowane w szybkowarze. To kwestia przyzwyczajenia i smaku i oczywiscie czasu. Pozdrawiam!

  • Autor: Janek Data: 2006-03-30 10:39:44

    MASZ 2000% RACJI...inny smak. Szybkowar ma u mnie najwieksze wziecie (własciwie chyba tylko) bób, kukurydza...nie lubimy długo czekac...zapach  i czekanie nas wykańcza..

  • Autor: Janek Data: 2006-03-30 10:10:50

    Skarbie, jeden facet(!) >maniuś, powiedział Ci prawde, ...podlewaj wrzatkiem lub wrzucaj do wrzatku. Ponadto sól uzywaj dopiero w połwie duszenia. Kazde mieso jest
    długo twarde jesli sie je za szybko posoli przy podwójnej obróbce (obsmażenie-duszenie). Co do octu, nie kazdy toleruje ocet (spirytusowy).

Przejdź do pełnej wersji serwisu