Za Niego ...tak. Z innego powodu. W '67 lub'68 poznałem Jana przypadkowo na wczasach. On właśnie nakazał(!) mi zacząć spisywac moje riposty. Siedział obok przy stoliku jakiś facet (nie znałem Go, twórczośc tak), ja w większym towarzystwie "odcinałem" się, lubieli mnie prowokować..,..dłuższa historia...Z innych przyczyn nie mam żadnego Jego zbiorku... a żal..
Wracajac do "wierszyka" pochodzi z '82 ...to Żona ... ..natchnieniem..(..utwór... <Boży)...leciutki rebusik. Dlatego wytłuściłem.
EROTYKI...

Jesli piersi twe cudne
To nie deser
Powiadasz
Czemuż więc
W miseczki
Co rano
Je wkładasz?
.........................
pytanko:
Jaki i czyj u'twór był mi ...inspiracją?
Co Ty taki masz dzisiaj apetyt?-Mysle o " piersiach murzynki"
to było z 1982 ....
.
A co za piersi murzynki ???...tort nie otworzył sie u mnie na kompie...jesli o to chodzi...
Jan Kochanowski, fraszka pt. "Na nabożną".
A ja tam se myślę, że zainspirował Ciebie tort z kobiecymi wdziękami.
Tak. Mnie też na myśl przyszedł tort z kobiecymi wdziękami.
Smutno mi,...tylko Ewa007 (policjantka!!!!????) ,. prawie całkowicie odgadła,...kompinujcie, kompinujcie...hahahahahaha...
MASZ 5 , ale tylko 5...pytanie jest dość "przewrotne", odpowiedź...PODWÓJNA(!)..zaznaczenie... i ..."kompinuj, kompinuj"...jak mówił Kobuszewski....
No, poza tym ciut Jana Izydora S.Dostanę choć plusa?
Za Niego ...tak. Z innego powodu. W '67 lub'68 poznałem Jana przypadkowo na wczasach. On właśnie nakazał(!) mi zacząć spisywac moje
pochodzi z '82 ...to Żona ... ..natchnieniem..(..utwór... <Boży)...leciutki rebusik. Dlatego wytłuściłem.
riposty. Siedział obok przy stoliku jakiś facet (nie znałem Go, twórczośc tak), ja w większym towarzystwie "odcinałem" się, lubieli mnie prowokować..,..dłuższa historia...Z innych przyczyn nie mam żadnego Jego zbiorku... a żal..
Wracajac do "wierszyka"