Forum

Rozmowy wolne i frywolne

I rocznica śmierci Jana Pawła II

• Autor: inka21 Data: 2006-04-02 12:35:45

mija rok odkąd dotarla do nas ta smutna wieść..... Dzisiaj w moim mieście organizowana jest na stadionie  tak jak rok temu Msza Swięta i czuwanie   poświecone JPII. Jakoś tak nostalgicznie dzisiaj się porobilo i łzy same ciśną się do oczu. wW radio,telewizji wspominany jest Wielki Człowiek opoka naszych czasów..... A Wy jak wspominacie tę Osobowość, czy w  waszych miastach też organizowane są spotkania czy Msze upamiętniające śmierć Papieża??? inka21

• Autor: Hormiga Data: 2006-04-02 12:47:49

Niesamowite że już rok minął od odejścia Ojca Świętego. U mnie wieczorem będzie (tak jak rok temu) mała pielgrzymka na nieczynne lotnisko i tam modlitwa. W wielu miejscach - na placach, w kościołach o 21.00 spotkają się ludzie aby wspólnie modlić się za Jana Pawła II. Na całej dlugości al.Jana Pawła II będą postawione znicze [*] [*] [*]

• Autor: ekkore Data: 2006-04-02 12:48:56

U nas będzie program poetycko muzyczny w domu kultury i otwarcie wystawy fotograficznej z ostatniego pożegnania Ojca Świętego. A o 20.30 rozpocznie się droga krzyżowa ulicami miasta. Potem Apel Jasnogórski i zostawienie palących się zniczy pod krzyżem przed kościołem.
    Dzisiaj rozpoczęły się rekolekcje - prowadzący je w rewelacyjny sposób wsplótł życie papieża, jego świętość za życia do nauki dla dzieci.

Wczoraj i dziś stały się dniami zadumy. Prima aprilis nigdy już nie będzie taki beztroski jak w zeszłym roku - zamknęła się pewna epoka - co roku o tej porze będziemy wspominać, tak jak wspomina się odejście kogoś bliskiego z rodziny. Sytuacja się zmieni, gdy dorosną dzieci, które w zeszłym roku nie rozumiały smutku sytuacji. Dla nich to będzie relikt przeszłości

• Autor: till Data: 2006-04-02 14:24:10

Człowiek , który uporządkował mój świat ... Bogu dziękuję za osobiste spotkanie w 1988 ... za Dni Młodzieży na Jasnej Górze i Rzymie ... za Łódź , Warszawę... 
    Dopiero teraz , z perspektywy czasu widzę , ile mi było dane . 
    Razem ze znajomymi i naszymi dziećmi wczoraj byliśmy na koncercie poświęconym pamięci Jana Pawła . Dzisiaj Msza sw.

• Autor: kasia74 Data: 2006-04-02 15:02:04

W 1993 roku byłam w Watykanie. Uczestniczyłam we mszy św.i różańcu - razem z Papieżem. Mam dwa zdjęcia, na którym Papież stoi po środku naszej grupy 1 metr ode mnie.Dzień później Jan Paweł II był już operowany na biodro. Nikt mi tego co przeżyłam nie zabierze! Ja również teraz widzę jak dużo było mi dane.

Przejdź do pełnej wersji serwisu