Nie moge znaleźć mojego wątku o poszukiwaniu i prosby o pomoc w znalezieniu płyty z otworami do robienia szesciokatnych "uszek...Moze ktos ma jakas informacje...Moje Sztuki chcą "...takiego rosołu tati ("tati" to ja) zrób z tymi smiesznymi pierogami...". Zlitujcie sie pomóżcie może u Was na bazarach coś takiego będzie...
O rany julek , taką "pierożnicę" , niecałe pół roku temu wywaliłam na śmietnik, bo mi zalegała w pawlaczu od jakichś 10 lat. Używałam ją może ze 2 lub 3 razy. A co tu widzę? Ludzie na tym hmmmmmmmmmmm ( nie będę sie wyrażać) pieniądze zbijają. OOOOOOOOO !!!!!!!!!!!!!!! Zgroooooooozo !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jasia
No wiesz Janek....gdybym wiedziała, że ci potrzebna..... Czasami coś u nie leży latami, ale jak mam zryw robienia porządków, to zbedne rzeczy fruwają, że aż miło. A mój mąż stoi nad stertą do wyrzucenia i w chwili mojej nieuwagi chowa conieco za plecy. Dlatego jeszcze przed chwilą nurkował do pawlacza, bo....cos mu świtało. Ale niestety Wilków alzackich się nie boję ( mam większego basiora-bojowego) i ucałowania przyjmuję, bo wszystkie pieski lubię. jasia
Janku ja tez szukałam tego wątku, bo odpowiedziałam Ci, ze na allegro jest taka płytka. Wczoraj trafiłam u siebie na targowisku w sklepiku po 12 zł z białego plastiku. Jezeli byś chciał to daj znak na gg lub mailem. Są dostępne na mojej stronce pozdrawiam (~_~) ABA
Taką formę na uszka mam od lat, kupiłam na bazarze gdzie handlują Ukraińcy, myślę, że teraz też by u nich coś takiego kupił (tylko nie wszędzie są takie bazarki). Poza tym mają super katchupy i masy do andrutów. pozdrawiam :)
Witaj! Ostatnio taką formę oraz formę na pierogi kupiłam na allegro u użytkownika edy800 ma tez rewelacyjne foremki na baranki kurki i zajączki też się zaopatrzyłam, koszt takiej foremki na uszka sześciokątne to okolo 8,00 - 10 zł ja wylicytowałam za 8,00. Polecam taką forme zakupu.
Wszystkim BARDZO DZIĘKUJE JESZCZE RAZ...... I za to ... jeszcze raz buziaki, I Dziewczyny, i Chłopaki, I Chłopaków fajne psiaki, Ja nie chytrus jako taki...
Szukam dalej ... http://www.allegro.pl/search.php?string=piero%C5%BCnica skorzystałem z tej oferty ale zawiodłem się. Wykonane w taki sposób, że nie nadaje się do niczego poza podstawką do garnków. Odesłałem. Prośba do Żarłoków mieszkających przy wschodniej granicy: wg informacji "turystów" z tamtej strony, przy granicy można "toto" kupić. Proszę o kontakt na GG... Janek
Zabolu, jak zrobię więcej to One cieszą się bo sobie moga odsmażyć albo zamrażam... A takie z mięskiem w rosołku: 4 osoby po ok.10 szt. i ...już 40 nie ma(!), a te pierożki są wielkości mniej więcej uszek wigilijnych. Myślisz, że to tak jak ty...2000 much i innych owadów...na jeden dzionek..
wow, już mi ślinka cieknie, ale takich malutkich tyngsów to ja nie lubię robić! Katorga! Ale jeść to jak najbardziej!! Szwagier mojego ślubnego robi zawsze do zupy gulaszowej takie mni kuleczki z mielonego mięsa, kurde! To jest pycha! Ale robota dla głupiego te kulanie! I'am not !!! Jem tylko wtedy gdy przyjeżdża do Polski i zrobi.
Zaba i leń...normalka. Byle co je, potem s*****a, a jak zje coś porządnego , to znów...s*****a, "...fortuna" kołem się toczy. Zabo zjedz boćka to Ci minie. Tylko nie zapijaj ...niczym!!!
Nie moge znaleźć mojego wątku o poszukiwaniu i prosby o pomoc w znalezieniu płyty z otworami do robienia szesciokatnych "uszek...Moze ktos ma jakas informacje...Moje Sztuki chcą "...takiego rosołu tati ("tati" to ja) zrób z tymi smiesznymi pierogami...". Zlitujcie sie pomóżcie może u Was na bazarach coś takiego będzie...
Janek, czy ci się coś nie pomyliło?
Uszka robi się na święta Bożego Narodzenia
A może ja się mylę?
jasia
Uszka i wszelkie inne pierogi, robi się, jak ma się na nie smak i ochotę...
w allegro pod "pierożnica":
http://www.allegro.pl/search.php?string=piero%C5%BCnica
O rany julek , taką "pierożnicę" , niecałe pół roku temu wywaliłam na śmietnik, bo mi zalegała w pawlaczu od jakichś
10 lat. Używałam ją może ze 2 lub 3 razy.
A co tu widzę? Ludzie na tym hmmmmmmmmmmm ( nie będę sie wyrażać) pieniądze zbijają.
OOOOOOOOO !!!!!!!!!!!!!!! Zgroooooooozo !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
jasia
Dzięki....naprawdę... oto właśnie mi "biegło"...
Ucałowania ...dla taksów i ....od mojego wilka alzackiego też....
No wiesz Janek....gdybym wiedziała, że ci potrzebna.....
Czasami coś u nie leży latami, ale jak mam zryw robienia porządków, to zbedne rzeczy fruwają, że aż miło.
A mój mąż stoi nad stertą do wyrzucenia i w chwili mojej nieuwagi chowa conieco za plecy.
Dlatego jeszcze przed chwilą nurkował do pawlacza, bo....cos mu świtało.
Ale niestety
Wilków alzackich się nie boję ( mam większego basiora-bojowego) i ucałowania przyjmuję, bo wszystkie pieski lubię.
jasia
Janku ja tez szukałam tego wątku, bo odpowiedziałam Ci, ze na allegro jest taka płytka. Wczoraj trafiłam u siebie na targowisku w sklepiku po 12 zł z białego plastiku. Jezeli byś chciał to daj znak na gg lub mailem. Są dostępne na mojej stronce
pozdrawiam (~_~) ABA
Chciałam wrócić do wątku o sałatkach i nic z tego. Buuu
Taką formę na uszka mam od lat, kupiłam na bazarze gdzie handlują Ukraińcy, myślę, że teraz też by u nich coś takiego kupił (tylko nie wszędzie są takie bazarki). Poza tym mają super katchupy i masy do andrutów. pozdrawiam :)
Witaj!
Ostatnio taką formę oraz formę na pierogi kupiłam na allegro u użytkownika edy800 ma tez rewelacyjne foremki na baranki kurki i zajączki też się zaopatrzyłam, koszt takiej foremki na uszka sześciokątne to okolo 8,00 - 10 zł ja wylicytowałam za 8,00. Polecam taką forme zakupu.
...właśnie nie mają ...dzięki...
Wczoraj widziałam takie płyty plastikowe w geancie (były tez większe do pierogów ) obok form do ciast.
Wszystkim BARDZO DZIĘKUJE JESZCZE RAZ......

I za to ... jeszcze raz buziaki,
I Dziewczyny, i Chłopaki,
I Chłopaków fajne psiaki,
Ja nie chytrus jako taki...
Szukam dalej ... http://www.allegro.pl/search.php?string=piero%C5%BCnica skorzystałem z tej oferty ale zawiodłem się. Wykonane w taki sposób, że nie nadaje się do niczego poza podstawką do garnków. Odesłałem.
Prośba do Żarłoków mieszkających przy wschodniej granicy: wg informacji "turystów" z tamtej strony, przy granicy można "toto" kupić. Proszę o kontakt na GG...
Janek
Jaśko, ja ciebie mogę takie sześciokątne uszka sama wyciąć ! A wycinam ładnie, równiutko..... uszka i serduszka....
Pocałuj sie w nos ...200-300 sztuk w rękach zasuwać ... Pod pokrywką musiałbym mieć coś nie tak ...czyli żle z garem..
O kurcze! To jak wyglądają Twoje panie i Ty sam po zjedzeniu takiej ilości?????? Już się zaczynam bać !!!!
A mówiłam ,że ten grubszy z tamtych dwóch to Janek ......
Tym bardziej powinłyśmy się bać !!!!
Zabolu, jak zrobię więcej to One cieszą się bo sobie moga odsmażyć albo zamrażam... A takie z mięskiem w rosołku: 4 osoby po ok.10 szt. i ...już 40 nie ma(!), a te pierożki są wielkości mniej więcej uszek wigilijnych. Myślisz, że to tak jak ty...2000 much i innych owadów...na jeden dzionek..
wow, już mi ślinka cieknie, ale takich malutkich tyngsów to ja nie lubię robić! Katorga! Ale jeść to jak najbardziej!!
I'am not !!!
Szwagier mojego ślubnego robi zawsze do zupy gulaszowej takie mni kuleczki z mielonego mięsa, kurde! To jest pycha! Ale robota dla głupiego te kulanie!
Jem tylko wtedy gdy przyjeżdża do Polski i zrobi.
Zaba i leń...normalka. Byle co je, potem s*****a, a jak zje coś porządnego , to znów...s*****a, "...fortuna" kołem się toczy. Zabo zjedz boćka to Ci minie. Tylko nie zapijaj ...niczym!!!
A potem żabie kuper rośnie.....
żabo wesprzeć Cię, czy sama dasz radę tym paskudnikom co się żabiego kupra i bociana czepiają?