Witam Poszukuję przepisu na ciasto z rumem. Ciasto nie jest pieczone. Ciasto tworzą chyba herbatniki pokuładane na przemian z ciemną masą (chyba czekoladową). Chyba ta masa mocno nasącza herbatniki, ponieważ całość jest mięciutka. Ciasto jest bardzo mocno nasączone rumem. W sensie nie wiem czy rum jest w herbatnikach, czy tez w masie i ta masa z rumem tak przechodzi herbatniki. Bardzo proszę o pomoc, ponieważ siostrze zostało sporo rumu, a z rozrzewnieniem wspominamy owo ciasto, które było na naszych weselach. Z tego co pamiętamy to na dwa placki kucharka zużyła butelkę rumu:). Pozdrawiam Angelikabg
Witam
Poszukuję przepisu na ciasto z rumem. Ciasto nie jest pieczone. Ciasto tworzą chyba herbatniki pokuładane na przemian z ciemną masą (chyba czekoladową). Chyba ta masa mocno nasącza herbatniki, ponieważ całość jest mięciutka. Ciasto jest bardzo mocno nasączone rumem. W sensie nie wiem czy rum jest w herbatnikach, czy tez w masie i ta masa z rumem tak przechodzi herbatniki. Bardzo proszę o pomoc, ponieważ siostrze zostało sporo rumu, a z rozrzewnieniem wspominamy owo ciasto, które było na naszych weselach. Z tego co pamiętamy to na dwa placki kucharka zużyła butelkę rumu:).
Pozdrawiam
Angelikabg
zobacz to-> http://wielkiezarcie.com/przepis9252.html możesz namoczyć herbatniki w mleku i rumie albo samym rumie.
Ciasto nutelli jest pychowate i chyba byłoby szkida go zbyt dużą aromatycznego rumu zepsuć, wydaje mi się, że z rumem ostroznie trzeba..