Czy ktoś ma przepis na naprawdę dobrą paschę w którym nie uzywa się surowych jajek?A może robicie z jajkami i nie boicie się tej paskudnej ptasiej grypy?Pozdrawiam Ola
Ja już od dawna nie dodaję żółtek ani do paschy, ani do sernika na zimno - ze względów dietetycznych :-) Jesli ser jest tłusty i pulchny, to tylko smakosz wyczuje brak jajeczek. Ewentualnie dla smaku można dodać żółtka ...gotowane, roztarte na masę z cukrem i masłem.
Ja nie daję wogóle sórowych jaj wcale!! gotowane jajka jak kto lubi ser żółty czasami daje, ale przeważnie nie daje sera! oraz majonez, troszkę musztardy,sól , pieprz przyprwy co kto lubi!!!
Czy ktoś ma przepis na naprawdę dobrą paschę w którym nie uzywa się surowych jajek?A może robicie z jajkami i nie boicie się tej paskudnej ptasiej grypy?Pozdrawiam
Ola
Ja już od dawna nie dodaję żółtek ani do paschy, ani do sernika na zimno - ze względów dietetycznych :-)
Jesli ser jest tłusty i pulchny, to tylko smakosz wyczuje brak jajeczek.
Ewentualnie dla smaku można dodać żółtka ...gotowane, roztarte na masę z cukrem i masłem.
jaq robie wg przepisu Agnieszki Kreglickiej- nie ma obaw - jaja sie tam gotuje z mlekiem i smietana
A czy mogę prosić o ten przepis?
prosze :
http://wielkiezarcie.com/przepis16346.html
u mnie tez sie jajka gotuje a pascha jest pyszniutka,zerknij http://wielkiezarcie.com/przepis8265.html ,inka21
Ja owszem używam surowych jaj, ale wcześniej je sparzam, zawsze tak robiłam i robię bez względu czy jest czy nie ma grypy. pozdrawiam.
Ja nie daję wogóle sórowych jaj wcale!!
gotowane jajka jak kto lubi ser żółty czasami daje, ale przeważnie nie daje sera!
oraz majonez, troszkę musztardy,sól , pieprz przyprwy co kto lubi!!!
przepraszam nie doczytałam PASCHĘ pisało!!!~a ja przeczytałam pastę jajeczną!!!hahahah
he he - no wlasnie jakos skumac porzedniej Twojej Ifasiu wypowiedzi nie moglem
Bardzo,bardzo wszystkom dziękuję!ale mnie zabił też ten majonez i ser żółty:)