Forum

Kuchenne porady

pascha

  • Autor: tojaola Data: 2006-04-05 12:09:28

    Czy ktoś ma przepis na naprawdę dobrą paschę w którym nie uzywa się surowych jajek?A może robicie z jajkami i nie boicie się tej paskudnej ptasiej grypy?Pozdrawiam
    Ola

  • Autor: seledynowa Data: 2006-04-05 12:13:58

    Ja już od dawna nie dodaję żółtek ani do paschy, ani do sernika na zimno - ze względów dietetycznych :-)
    Jesli ser jest tłusty i pulchny, to tylko smakosz wyczuje brak jajeczek.
    Ewentualnie dla smaku można dodać żółtka ...gotowane, roztarte na masę z cukrem i masłem.

  • Autor: marinik Data: 2006-04-05 12:15:57

    jaq robie wg przepisu Agnieszki Kreglickiej- nie ma obaw - jaja sie tam gotuje z mlekiem i smietana

  • Autor: tojaola Data: 2006-04-05 12:50:54

    A czy mogę prosić o ten przepis?

  • Autor: marinik Data: 2006-04-05 13:41:19

    prosze :
    http://wielkiezarcie.com/przepis16346.html

  • Autor: inka21 Data: 2006-04-05 13:25:31

    u mnie tez sie jajka gotuje a pascha jest pyszniutka,zerknij http://wielkiezarcie.com/przepis8265.html ,inka21

  • Autor: basia19 Data: 2006-04-05 13:29:20

    Ja owszem używam surowych jaj, ale wcześniej je sparzam, zawsze tak robiłam i robię bez względu czy jest czy nie ma grypy. pozdrawiam.

  • Autor: Ifasia Data: 2006-04-05 13:46:05

    Ja nie daję wogóle sórowych jaj wcale!!
    gotowane jajka jak kto lubi ser żółty czasami daje, ale przeważnie nie daje sera!
    oraz majonez, troszkę musztardy,sól , pieprz przyprwy co kto lubi!!!
     

  • Autor: Ifasia Data: 2006-04-05 13:51:19

    przepraszam nie doczytałam PASCHĘ pisało!!!~a ja przeczytałam pastę jajeczną!!!hahahah

  • Autor: marinik Data: 2006-04-05 13:53:03

    he he - no wlasnie jakos skumac porzedniej Twojej Ifasiu wypowiedzi nie moglem

  • Autor: tojaola Data: 2006-04-05 16:34:24

    Bardzo,bardzo wszystkom dziękuję!ale mnie zabił też ten majonez i ser żółty:)

Przejdź do pełnej wersji serwisu