ja też czekałam na Stawkę, nawet włączyłam nagrywanie, w razie gdybym nie mogła obejrzeć. A swoją drogą pamiętam jak Stawka była jeszcze teatrem telewizyjnym. Było wtedy mniej odcinków. Czuję pewien sentyment do tych starych filmów ( coś mi przypominają.....) Kobra , też była świetna... zawsze z doskonałą obsadą. jasia
Również uwielbiam stare seriale i stare wino. Natomiast nie mogłem ścierpieć tego ciecia z aternatywy. Nie jako aktora tylko tej roli, do dzisiaj nie mogę tego oglądać, takiej ludzkiej głupoty i zastraszenia.WWrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
Lajanku, to nie byl ciec ;) to byl gospodarz domu... A tak serio, to pewnie ze takiej postaci nie szlo scierpiec. Cham i prostak -partyjnym prikazem wyniesiony na ospowiednie stanowisko. Do tej pory moja babcia wspomina jak dozorca z domu, w ktorym mieszka nie reagowal na ordynarne zachowania niektorych lokatorow a czesto igesto donosil na UB... Swoja droga zabawne, ze Roman Wilhelmi (w Alternatywy 4 - Stanislaw Aniol, o ironio!) gral tez Nikodema Dyzme. Nic dodac, nic ujac. Mrru PS A co sie tyczy polskich starych filmow to czesc jest swietna a czesc potworcnie zaklamana. Ja bym chetnie obejrzala "Z biegiem lat, z biegiem dni" Wajdy...
Dzisiaj tvp2 rusza z filmem Stawka większa niż życie
czekałem na to od dawna.
Co sądzicie o tych starych Polskich filmach?
pozdrawiam
Wedlug mnie sa swietne
mogli by nadawac je czesciej.Lubie ogladac stare polskie filmy.Pozdrowka.
Szczerze mówiac wolę te starsze... z Dymszą, Ćwiklińską , Tońkiem i Szczepkiem... nawet "Wakacje z duchami"...
A pamiętacie ..."Kobre"?...
Pamietam ale szczerze mowiac nigdy nie lubialam jej ogladac.
Pamiętam KOBRĘ - to się wtedy oglądało , a czekało się na te czwartki...
ja też czekałam na Stawkę, nawet włączyłam nagrywanie, w razie gdybym nie mogła obejrzeć.
A swoją drogą pamiętam jak Stawka była jeszcze teatrem telewizyjnym. Było wtedy mniej odcinków.
Czuję pewien sentyment do tych starych filmów ( coś mi przypominają.....)
Kobra , też była świetna... zawsze z doskonałą obsadą.
jasia
uwielbiam stare polskie komedie, ale seriale też, alternatywy, wojna domowa....mimo iż reprezentuje tzw młode pokolenie :D
zawsze czekałam na czwartki - uwielbiałam oglądać - jak milo powspominać.....
Również uwielbiam stare seriale i stare wino. Natomiast nie mogłem ścierpieć tego ciecia z aternatywy. Nie jako aktora tylko tej roli, do dzisiaj nie mogę tego oglądać, takiej ludzkiej głupoty i zastraszenia.WWrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
Lajanku,
to nie byl ciec ;) to byl gospodarz domu... A tak serio, to pewnie ze takiej postaci nie szlo scierpiec. Cham i prostak -partyjnym prikazem wyniesiony na ospowiednie stanowisko. Do tej pory moja babcia wspomina jak dozorca z domu, w ktorym mieszka nie reagowal na ordynarne zachowania niektorych lokatorow a czesto igesto donosil na UB... Swoja droga zabawne, ze Roman Wilhelmi (w Alternatywy 4 - Stanislaw Aniol, o ironio!) gral tez Nikodema Dyzme. Nic dodac, nic ujac.
Mrru
PS A co sie tyczy polskich starych filmow to czesc jest swietna a czesc potworcnie zaklamana. Ja bym chetnie obejrzala "Z biegiem lat, z biegiem dni" Wajdy...