Joanna , tak mi narobiłaś apetytu na te różne wersje pangi , zaglądam do Twoich przepisów - puuuuuusto. A wcześniej było , jak wnioskuję po komentarzach... Mogłabyś udostepnić ? Pozdrawiam
Bardzo lubię też pangę gotowaną na parze z duszących się jarzyn. Jarzyny daję różne, w zależności od stanu posiadania. Pangę też przyprawiam różnie - czasem tylko cytryną, solą i białym pieprzem, czasem ziołami. Pyszna jest też panga gotowana na koprze. Przepis na nią znalazłam kiedyś w necie ( niestety nie pamiętam gdzie). Układamy na wkładce 2 pęczki kopru i gotujemy na parze około 20 minut. Następnie na koprze układamy filety i gotujemy następne 20 minut. Podajemy polane sosem winegret.
Tiil, różne. W zależności od tego, co znajdę w lodówce. Rzadko posiłuję się konkretnymi przepisami. Bardzo lubię warzywa gotowane na parze i wszelkie surówki z winegretem. Wczoraj np. robiłam surówkę z pokrojonej w kosteczkę cukinii, papryki, pomidora, cebulki i ziaren kukurydzy z dodatkiem czosnkowego winegretu. Była pyszna!
Joanna , tak mi narobiłaś apetytu na te różne wersje pangi , zaglądam do Twoich przepisów - puuuuuusto. A wcześniej było , jak wnioskuję po komentarzach...
Mogłabyś udostepnić ? Pozdrawiam
Till, jest to wersja, którą robię najczęściej. Nic wymyślnego, ale mam nadzieję, że i Tobie posmakuje. :) Pozdrawiam. Joanna
Bardzo lubię też pangę gotowaną na parze z duszących się jarzyn. Jarzyny daję różne, w zależności od stanu posiadania. Pangę też przyprawiam różnie - czasem tylko cytryną, solą i białym pieprzem, czasem ziołami. Pyszna jest też panga gotowana na koprze. Przepis na nią znalazłam kiedyś w necie ( niestety nie pamiętam gdzie). Układamy na wkładce 2 pęczki kopru i gotujemy na parze około 20 minut. Następnie na koprze układamy filety i gotujemy następne 20 minut. Podajemy polane sosem winegret.
Dziękuję Joasiu za szybki odzew . Zacznę od tej z koperkiem . Nie ma to jak ryba...
A jakie surówki robisz do tego ???
Pozdrawiam .
Tiil, różne. W zależności od tego, co znajdę w lodówce. Rzadko posiłuję się konkretnymi przepisami. Bardzo lubię warzywa gotowane na parze i wszelkie surówki z winegretem.
Wczoraj np. robiłam surówkę z pokrojonej w kosteczkę cukinii, papryki, pomidora, cebulki i ziaren kukurydzy z dodatkiem czosnkowego winegretu. Była pyszna!