Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Joanna 61

  • Autor: till Data: 2006-04-09 23:49:06

    Joanna , tak mi narobiłaś apetytu na te różne wersje pangi , zaglądam do Twoich przepisów - puuuuuusto. A wcześniej było , jak wnioskuję po komentarzach...
    Mogłabyś udostepnić ? Pozdrawiam

  • Autor: Joanna-61 Data: 2006-04-10 00:23:31

    Till, jest to wersja, którą robię najczęściej. Nic wymyślnego, ale mam nadzieję, że i Tobie posmakuje. :) Pozdrawiam. Joanna

  • Autor: Joanna-61 Data: 2006-04-10 00:32:53

    Bardzo lubię też pangę gotowaną na parze z duszących się jarzyn.  Jarzyny daję różne, w zależności od stanu posiadania. Pangę też przyprawiam różnie - czasem tylko cytryną, solą i białym pieprzem, czasem ziołami. Pyszna jest też  panga gotowana na koprze. Przepis na nią znalazłam kiedyś w necie ( niestety nie pamiętam gdzie). Układamy na wkładce 2 pęczki kopru i gotujemy na parze około 20 minut. Następnie na koprze układamy filety i gotujemy następne 20 minut. Podajemy polane sosem winegret.

  • Autor: till Data: 2006-04-10 15:06:16

    Dziękuję Joasiu  za szybki odzew . Zacznę od tej z koperkiem . Nie ma to jak ryba...
    A jakie surówki robisz do tego ???
    Pozdrawiam .

  • Autor: Joanna-61 Data: 2006-04-10 18:35:25

    Tiil, różne. W zależności od tego, co znajdę w lodówce. Rzadko posiłuję się konkretnymi przepisami. Bardzo lubię warzywa gotowane na parze i wszelkie surówki z winegretem.
    Wczoraj np. robiłam surówkę z pokrojonej w kosteczkę cukinii, papryki, pomidora, cebulki i ziaren kukurydzy z dodatkiem czosnkowego winegretu. Była pyszna!

Przejdź do pełnej wersji serwisu