Forum

Kuchenne porady

mazurek

  • Autor: olcia100 Data: 2006-04-10 16:38:01

    Mam zamiar w tym roku upiec mazurka. Jakoś nigdy wcześniej takiej tradycji nie było u nas w domu, ale może to zmienimy. Mam tylko pytanie. Kiedy mogę go upiec. Z tego co słyszałam, to piecze się go troszkę wcześniej. Ale ten ma być kajmakowy i nie wiem, czy masa na bazie mleka się nie popsuje. Proszę Was o radę. Dziękuję i pozdrawiam!

  • Autor: olcia100 Data: 2006-04-10 16:39:48

    A, i jeszcze jedno. Troszkę się chyba godzinka nie zgadza. Tego wpisu dokonałam o godzinie 9.21, ale to szczegół.

  • Autor: till Data: 2006-04-10 16:56:19

    Spody do mazurków piekę wcześniej , a masy wylewam w sobotę.  

  • Autor: basia19 Data: 2006-04-10 21:18:51

    W zeszłym roku robiłam mazurek kajmakowy i nawet po tygodniu nic mu nie było,nadawał się do jedzenia (ale ta masa kajmakowa jest baaaaaardzo słodka i dlatego u mnie tak długo leżał). Pozdrawiam.

  • Autor: olcia100 Data: 2006-04-10 23:28:35

    Ja też własnie mam zamiar zrobić kajmakowy. Dzięki bardzo.

  • Autor: Uretan Data: 2006-04-13 19:15:34

    Bez obaw. Kajmak zawiera tyle cukru, że żaden dróżdż, pleśniak, ani (za przeproszeniem) gnilec go nie ruszy nawet poza lodówką.

Przejdź do pełnej wersji serwisu