Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Pomysł !?

• Autor: ekkore Data: 2006-04-12 09:03:01

Mam pewien pomysł -nie wiem czy do zaakceptowania przez Was. Gdyby wydać opowiadania - felietony Jarka drukiem? I potem poezje innych forumowiczów w tomikach
    Minimalny nakład musiałby być 500 sztuk. Trzeba by pokryć koszty - to bez szleństwa na papier, twardą oprawę i kolorowe ilustracje (można pomyśleć o grafikach, narysowanych przez uzdolnionych) w formacie A5 - 64 strony taka książeczka z kosztami przesyłki kosztowałaby poniżej 10 zł. no i musiałaby sie "rozejsć" jeszcze przed wydrukowaniem (czyli musiałyby być pokryte koszty).

Co sądzicie o takim pomyśle? czy nie byłby to dobry prezent dla znajomych rodziny? czy chcielibyście coś takiego? I czy Jarek gotów byłby pisać?

• Autor: till Data: 2006-04-12 09:14:08

No , Ekkore ... 500 sztuk osobiście nie kupię , ale na ilość mniej hurtową mozesz liczyć ;).
    Sam pomysł z wydaniem książki dobry .
    A moze tak pójść jeszcze w stronę kulinarną ??? Moze to jest łata do naszej dziury w budżecie??? Jakiś mały zysk przekazywany na utrzymanie strony ???

• Autor: Cewa2 Data: 2006-04-12 09:31:24

Pomysł super, zarówno z felietonami jak i z przepisami. Do przepisów można dołączyć zdjęcia naszego autorstwa, to napewno podniosłoby atrakcyjność książki. Wiem to po sobie, bo najczęściej korzystam z przepisów z dołączoną fotką. Kwestia pewnie tego, że podniosłoby to znacząco koszty wydruku.
    Co do felietonów i wierszy... może i ja się kiedyś ujawnię.... narazie zeszyt sobie leży na dnie szafki :))

• Autor: misiomumy Data: 2006-04-12 11:22:09

juz sie piszę wstepnie na 3 egz./dla moich synow i dla mnie/tylko czy Jarek sie zgodzi?Fajnie byłoby zdążyłam pomarzyc i juz sie spełnia.

• Autor: bea39 Data: 2006-04-12 14:30:35

Pomysł bardzo dobry.Moja córka zamiast sie uczyć (sic) pisze opowiadania również komiksy. Szkoda aby talent Jarka marnował się. tylko własnie czy on sam zechce?

• Autor: inka Data: 2006-04-12 15:16:23

Super pomysł Ekkore - tyle tu mamy utalentowanych ludzi - już dziś się piszę na zakup książek - Pozdrawiam!

• Autor: alga Data: 2006-04-12 17:54:25

no własnie Ekkore pomysł super! naprawde Jarek pisze świetnie , zastawia sie brakiem czasu na pisanie ksiązek , ale naprawde szkoda takiego literackiego skarbu... jestem jak najbardziej ZA...

• Autor: ABA Data: 2006-04-12 21:03:15

Ja też popieram ten pomysł. Taką pamiatkę z wielką przyjemnością kupię.
    Pozdrawiam (~_~) ABA

Przejdź do pełnej wersji serwisu