70 dag bialej kielbasy 2 cebule (20 dag), 1 lyzka smalcu, sol
Kielbase zwinac w wianek, kikakrotnie nakluc widelcem, slozyc do posolonej wody i gotowac w odkrytym garnku, na malym ogniu, okolo 10 min, a potem wyjac i osaczyc. Cebule obrac i pokroic w polplastry. Kielbase ulozyc w brytfannie na stopionym smalcu, wlozyc cebule i piec okolo 30 min w piekarniku nagrzanym do 200°C. Podawac oblozona cebula, z ziemniakami z wody posypanymi natka pietruszki oraz z surowka lub chrzanem. :)
A ja robię inaczej: 5-6 białych kiełbasek ok 30 dag pieczarek 2 główki cebuli Najpierw duszę cebulkę w plasterkach z pieczarkami posypane vegetą na margarynie lub masełku. Wrzucam białą kiełbaskę i duszę ok. godzinki podlewając w ramach potrzeb wodą - kiełbaska jest super. Na półmisek wykładam kiełbaskę i polewam cebulowo-pieczarkowym sosikiem. Oczywiście duszę na małym ogniu. no i witam Was wszystkich bardzo serdecznie - podglądam Was już jakiś czas ale jeszcze nie odważyłam się do Was odezwać.... Witam i składam najserdeczniejsze życzenia Wielkanocne
Witam ,my robimy tak:wrzucam ją pod koniec gotowania żurku ,obgotuję ,potem wyciągam obieram ze skóry (ze względu na dzieci), przekroić wzdłuż na pół i podsmażyć na samym masełku (chwilkę , tak aby zrobiła się chrupiąca).Podaję na osobnych tależykach obok żuru.Pozdrawiam i życzę wszystkim spokojnych i zdrowych świąt.
4 białe kiełbasy obsmażyć na tłuszczu, aż nabiorą złotego koloru, potem podlać szklanką jasnego piwa i dusić aż płyn całkowicie wyparuje. Podawać z bagietką i ostrą musztardą Bahus
A może znacie dobry przepis na upieczenie- tak właśnie na upieczenie białej kiełbaski
Biala kielbasa pieczona - bardzo prosze
Przepis na 4 porcje :
70 dag bialej kielbasy
2 cebule (20 dag), 1 lyzka smalcu, sol
Kielbase zwinac w wianek, kikakrotnie nakluc widelcem, slozyc do posolonej wody i gotowac w odkrytym garnku, na malym ogniu, okolo 10 min, a potem wyjac i osaczyc. Cebule obrac i pokroic w polplastry. Kielbase ulozyc w brytfannie na stopionym smalcu, wlozyc cebule i piec okolo 30 min w piekarniku nagrzanym do 200°C.
Podawac oblozona cebula, z ziemniakami z wody posypanymi natka pietruszki oraz z surowka lub chrzanem. :)
Smacznego...
A ja robię inaczej:
5-6 białych kiełbasek
ok 30 dag pieczarek
2 główki cebuli
Najpierw duszę cebulkę w plasterkach z pieczarkami posypane vegetą na margarynie lub masełku. Wrzucam białą kiełbaskę i duszę ok. godzinki podlewając w ramach potrzeb wodą - kiełbaska jest super. Na półmisek wykładam kiełbaskę i polewam cebulowo-pieczarkowym sosikiem. Oczywiście duszę na małym ogniu.
no i witam Was wszystkich bardzo serdecznie - podglądam Was już jakiś czas ale jeszcze nie odważyłam się do Was odezwać....
Witam i składam najserdeczniejsze życzenia Wielkanocne
Witam ,my robimy tak:wrzucam ją pod koniec gotowania żurku ,obgotuję ,potem wyciągam obieram ze skóry (ze względu na dzieci), przekroić wzdłuż na pół i podsmażyć na samym masełku (chwilkę , tak aby zrobiła się chrupiąca).Podaję na osobnych tależykach obok żuru.Pozdrawiam i życzę wszystkim spokojnych i zdrowych świąt.
4 białe kiełbasy obsmażyć na tłuszczu, aż nabiorą złotego koloru, potem podlać szklanką jasnego piwa i dusić aż płyn całkowicie wyparuje. Podawać z bagietką i ostrą musztardą
Bahus
http://wielkiezarcie.com/przepis11230.html
Dzięki za pomoc i życzę wam wszytkim WESOŁYCH ŚWIĄT