Forum

Kuchenne porady

Biała kiełbaska

  • Autor: ira Data: 2006-04-14 12:40:15

    A może znacie dobry przepis na upieczenie- tak właśnie na upieczenie białej kiełbaski

  • Autor: Elys Data: 2006-04-14 14:21:06

    Biala kielbasa pieczona - bardzo prosze

    Przepis na 4 porcje :

    70 dag bialej kielbasy
    2 cebule (20 dag), 1 lyzka smalcu, sol


    Kielbase zwinac w wianek, kikakrotnie nakluc widelcem, slozyc do posolonej wody i gotowac w odkrytym garnku, na malym ogniu, okolo 10 min, a potem wyjac i osaczyc. Cebule obrac i pokroic w polplastry. Kielbase ulozyc w brytfannie na stopionym smalcu, wlozyc cebule i piec okolo 30 min w piekarniku nagrzanym do 200°C.
    Podawac oblozona cebula, z ziemniakami z wody posypanymi natka pietruszki oraz z surowka lub chrzanem. :)

    Smacznego...

  • Autor: awentel Data: 2006-04-14 20:42:45

    A ja robię inaczej:
     5-6 białych kiełbasek
    ok 30 dag pieczarek
    2 główki cebuli
    Najpierw duszę cebulkę w plasterkach z pieczarkami posypane vegetą na margarynie lub masełku. Wrzucam białą kiełbaskę i duszę ok. godzinki podlewając w ramach potrzeb wodą - kiełbaska jest super. Na półmisek wykładam kiełbaskę i polewam cebulowo-pieczarkowym sosikiem. Oczywiście duszę na małym ogniu.
    no i witam Was wszystkich bardzo serdecznie - podglądam Was już jakiś czas ale jeszcze nie odważyłam się do Was odezwać....
    Witam i składam najserdeczniejsze życzenia Wielkanocne

  • Autor: lucia75 Data: 2006-04-15 04:09:43

    Witam ,my robimy tak:wrzucam ją pod koniec gotowania żurku ,obgotuję ,potem wyciągam obieram ze skóry (ze względu na dzieci), przekroić wzdłuż na pół i podsmażyć na samym masełku (chwilkę , tak aby zrobiła się chrupiąca).Podaję na osobnych tależykach obok żuru.Pozdrawiam i życzę wszystkim spokojnych i zdrowych świąt.

  • Autor: bahus Data: 2006-04-15 08:26:28

    4 białe kiełbasy obsmażyć na tłuszczu, aż nabiorą złotego koloru, potem podlać szklanką jasnego piwa i dusić aż płyn całkowicie wyparuje. Podawać z bagietką i ostrą musztardą
    Bahus

  • Autor: Marla Data: 2006-04-15 00:07:51

    http://wielkiezarcie.com/przepis11230.html

  • Autor: ira Data: 2006-04-15 10:57:13

    Dzięki za pomoc i życzę wam wszytkim WESOŁYCH ŚWIĄT

Przejdź do pełnej wersji serwisu