Kochani wszystkie składniki sobie przygotowałam na SZKLANKOWIEC, nawet formę wysmarowałam! Siadam do komputera, chcę wydrukować przepis a tu go brak. Pomocy, może ma ktoś w swoim archiwum? Byłabym Baaaaaaaaaaardzo wdzięczna.
SZKLANKOWIEC 1 szkl. białek 1 szkl. mąki 1 szkl. maku 1 szkl. cukru pudru 1 kostka margaryny 1 łyżeczka proszku do pieczenia zapach migdałowy bakalie Margarynę rozpuścić i ostudzić. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Białka ubić na sztywno, dodawać po trochu cukier, mak i mąkę i roztopioną margarynę. Oczywiście mieszamy delikatnie łyżką. Na końcu dodać bakalie. Piec ok. 40 min. w temp. 170-190 st C.
Kochani wszystkie składniki sobie przygotowałam na SZKLANKOWIEC, nawet formę wysmarowałam! Siadam do komputera, chcę wydrukować przepis a tu go brak. Pomocy, może ma ktoś w swoim archiwum? Byłabym Baaaaaaaaaaardzo wdzięczna.
A czyj to był przepis?
CIASTO MAKOWO-KOKOSOWE-( BEZ ŻÓŁTEK) - podobne;)
SZKLANKOWIEC
1 szkl. białek
1 szkl. mąki
1 szkl. maku
1 szkl. cukru pudru
1 kostka margaryny
1 łyżeczka proszku do pieczenia
zapach migdałowy
bakalie
Margarynę rozpuścić i ostudzić. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Białka ubić na sztywno, dodawać po trochu cukier, mak i mąkę i roztopioną margarynę. Oczywiście mieszamy delikatnie łyżką. Na końcu dodać bakalie. Piec ok. 40 min. w temp. 170-190 st C.
Jesteście wielcy!!!!!!!!!!!!!! Dziękuję serdecznie za pomoc.