Ciężko cokolwiek powiedzieć -nie wiem co masz w lodówce i co to za mięsko-ale możesz przesmażyć cebulkę,zalać rosołem,wkruszyć kilka grzybków suszonych(skruszonych na proszek)-podgotować i zaprawić śmietanką(doprawić).Możesz zrobic sos śliwkowy-jeśli masz powidła(zobacz w WŻ-jest chyba kilka śliwkowych sosów);albo podać borówki lub zurawiny do mięs.Jeśli to jest drobiowe-polecam przepis na sos z serka topionego- http://wielkiezarcie.com/przepis11804.html
może przepis Angeli cos ci pomoże-tam jest właśnie sos śliwkowy- http://wielkiezarcie.com/przepis12511.html , może byc też tak jak napisałam wyżej z grzybków suszonych,albo czosnkowy. A możesz go posypać po wierzchu np.Jarzynką zmieszana z utartymi na proszek grzybkami i podgrzać w piecyku-potem podać z któryms z sosów
Wiem że są święta ale goście przyjdą po południu. Mięso upieczone, zamało słone. Jakiś sos, niewiem...
Ciężko cokolwiek powiedzieć -nie wiem co masz w lodówce i co to za mięsko-ale możesz przesmażyć cebulkę,zalać rosołem,wkruszyć kilka grzybków suszonych(skruszonych na proszek)-podgotować i zaprawić śmietanką(doprawić).Możesz zrobic sos śliwkowy-jeśli masz powidła(zobacz w WŻ-jest chyba kilka śliwkowych sosów);albo podać borówki lub zurawiny do mięs.Jeśli to jest drobiowe-polecam przepis na sos z serka topionego- http://wielkiezarcie.com/przepis11804.html
Boczek faszerowany zawijany. Co zrobić by mu dodać smaku ?
może przepis Angeli cos ci pomoże-tam jest właśnie sos śliwkowy- http://wielkiezarcie.com/przepis12511.html ,
może byc też tak jak napisałam wyżej z grzybków suszonych,albo czosnkowy.
A możesz go posypać po wierzchu np.Jarzynką zmieszana z utartymi na proszek grzybkami i podgrzać w piecyku-potem podać z któryms z sosów