Witam serdecznie!
Po długiej biernej obecności postanowiłam wreszcie czynnie zaistnieć. Im częściej tu zaglądam tym bardziej się uzależniam od tej strony. Dzięki wielkie za fajną stronkę i niewyczerpaną kopalnię przepisów. Pozdrawiam wszystkich żarłoków i miłośników pitraszenia :)
Dziękuję za cieplutkie przyjęcie. Będę korzystać na pewno w miarę dostępności do sieci. Z Waszych przepisów korzystam od dawna. Dodałam też coś od siebie, na razie niewiele ale to tylko na dobry początek
Witaj Cieszę się, że się pojawiłaś, bo chyba się skuszę na Twoje bułeczki cynamonowe Tylko mam jedno pytanko - jak podgrzać tę mąkę w misce? Tradycyjnie na ogniu, czy może jakoś inaczej (u mnie w domu takie rzeczy robi się w porcelanowych (?) miskach i jakoś cieżko mi sobie to wyobrazić )
Rosa, mam nadzieję że nie za późno sie odzywam w tej sprawie. jeśli mam być szczera to ja tej mąki nigdy nie podgrzewałam bo nie miałam gdzie, ale moja mam jak robi ciasto drożdzowe do sypie mąkę do metalowej miski i stawia w ciepłe miejsce, np. na piec kaflowy, a że ja nie posiadam takowego mąka była bez podgrzewania używana do tego ciasta i zawsze mi się jak na razie udawało. Podejrzewam że gdybym zrobiła wszystko tak jak w oryginalnym przepisie to bułeczki byłyby jeszcze lepsze. Pozdrawiam, jak zrobisz to daj znać jak Ci wyszły te byłeczki
Witam serdecznie! Po długiej biernej obecności postanowiłam wreszcie czynnie zaistnieć. Im częściej tu zaglądam tym bardziej się uzależniam od tej strony. Dzięki wielkie za fajną stronkę i niewyczerpaną kopalnię przepisów. Pozdrawiam wszystkich żarłoków i miłośników pitraszenia :)
Witamy Cię Kasiu bardzo serdzecznie
witaj i czuj się jak u siebie w kuchni
Serdecznie witaj
Witaj imienniczko - dobrze czuj się wśród nas, buszuj po przepisach, udzielaj się na forum, dziel swoimi przepisami
Witaj Kasiu-jak fajnie ,że jesteś;)))
Witaj i gotuj razem z nami
Witaj.
witam Cię,chociaż sama jestem tu od niedawna
Hej! Witaj w wielkiej kuchni!:)
Dziękuję za cieplutkie przyjęcie. Będę korzystać na pewno w miarę dostępności do sieci. Z Waszych przepisów korzystam od dawna. Dodałam też coś od siebie, na razie niewiele ale to tylko na dobry początek
Hej, hej - i ja Cię witam smaczniutko - Elek
Witaj!
Witaj na stronce
Witaj

(u mnie w domu takie rzeczy robi się w porcelanowych (?) miskach i jakoś cieżko mi sobie to wyobrazić
)
Cieszę się, że się pojawiłaś, bo chyba się skuszę na Twoje bułeczki cynamonowe
Tylko mam jedno pytanko - jak podgrzać tę mąkę w misce? Tradycyjnie na ogniu, czy może jakoś inaczej
Rosa, mam nadzieję że nie za późno sie odzywam w tej sprawie. jeśli mam być szczera to ja tej mąki nigdy nie podgrzewałam bo nie miałam gdzie, ale moja mam jak robi ciasto drożdzowe do sypie mąkę do metalowej miski i stawia w ciepłe miejsce, np. na piec kaflowy, a że ja nie posiadam takowego mąka była bez podgrzewania używana do tego ciasta i zawsze mi się jak na razie udawało. Podejrzewam że gdybym zrobiła wszystko tak jak w oryginalnym przepisie to bułeczki byłyby jeszcze lepsze. Pozdrawiam, jak zrobisz to daj znać jak Ci wyszły te byłeczki
Dziękuję za odpowiedź. Jak tylko znajdę chwilkę czasu miedzy kolokwiami spróbuję je zrobić i napiszę na forum jak mi wyszły
Witam dostojnie księżniczkę. Ciesze sie z Twojego przybycia.
ABA
Witaj Kasiu!
..witam milo...
Dzień dobry!
Miło mi!!!