Forum

Kuchenne porady

Krewetki

• Autor: bea39 Data: 2006-04-20 12:03:27

Wiem, że juz padło pytanie o sałatki z krewetek.Przejrzalam wszystkie przepisy,ale zastanawiam się.Kupiłam mieszankę suszonych owoców. Czy można je użyc do sałatki z krewetek??

• Autor: dorota40 Data: 2006-04-20 15:28:24

Bea posłuchaj kochanie.Ja po trosze nawiązuję do Twojego żalu w następnym wątku. Nie zgadzam się z tym co tam napisałaś.
    Z reguły wszyscy zabierają glos w danej sprawie, jęśli naprawdę mają cos do powiedzenia. Zauważ ,że "starzy forumowicze" rzadko zadają pytania, a przeważnie "młodzi". Jeśli chodzi o mnie to ja nie jestem zwolenniczką krewetek i na pewno więcej osób woli schabowy,. Dlatego taka skąpa ilość odpowiedzi.Dla Ciebie polatałam po necie i stwierdziłam, że przeważnie krewetki kojarzone są z czosnkiem.Myślę więc,że ta mieszanka raczej się nie przyda.Pozdrawiam i nie denenerwuj się...

A to dla Ciebie

• Autor: dorota40 Data: 2006-04-20 15:38:29

Jeszcze co znalazłam jedynie z owoców , które są dodawane do sałatek z krewetek to są ananasy, rodzynki i avocado.

• Autor: bea39 Data: 2006-04-20 15:49:23

dziękuję Ci bardzo, ja też nie przepadam za krewetkami, ale ON przez duże O bardzo.I stąd moje zapytanie.Znalazłam przepis na sałatkę więc zaserwuję mu dzisiaj na kolację.

• Autor: Kasiace Data: 2006-04-20 16:20:53

Hej Bea! Ja bardzo lubie krewetki,ale nie na słodko.Kiedys miałam okazję spróbować nawet w sałatce z bita smietaną-to nie dla mnie.Najbardziej lubię smazone oblepione w  cieście nalesnikowym i pokropione cytryną.Bardzo dobre!

• Autor: nutella Data: 2006-04-20 21:44:57

A ja najbardziel lubię krewetki smażone na maśle, z czosnkiem i ewentualnie z natką pietruszki.
    A na słodko? Hmm... jadłam kiedyś bardzo dobry koktajl z krewetek- sałata, krewetki, kulki wycięte z melona i sos (chyba coś a la sos 1000 wysp).

• Autor: jasia Data: 2006-04-20 22:28:57

A ja krewetki jadłam tylko na pizzy... nawet mi smakowały .
    jasia

Przejdź do pełnej wersji serwisu