w dowolnych. Robisz napar z herbaty lub kawy, mocny lub słaby, słodzisz lub nie, dolewasz alkohol lub nie, dodajesz sok z cytryny lub nie -wszystko zależy od smaku jaki się lubi i rodzaju ciasta. Biszkopta przekładanego kawą nie nasączysz herbatą. Do nasączania mozesz też użyć rozcieńczonych galaretek, kisieli, soków owocowych. dodać kilka kropel ulubionego aromatu. Ja najczęściej używam herbaty z cytryną i cukrem oraz, jak nie jedzą dzieci, z alkoholem.
A jak się nasącza - polewasz łyżką z kubka, tak aby cały placek został zwilżony. Trzeba pamiętać, aby lać nie w jednym miejscu a po troszeczkę w każde miejsce (trzeba uważać, aby nie zalać - zrobi się mamałyga zamiast biszkopta)
DZIĘKI ŚLICZNE,SPRÓBUJE I DAM ZNAĆ JAK WYSZŁO.POZDRAWIAM:))ACHA,ROZUMIEM,ŻE TO WSZYSTKO ROZCIEŃCZAMY Z PRZEGOTOWANĄ WODĄ?I CZY MUSI BYĆ CIEPŁA CZY MOŻE BYĆ TAKA LETNIA?
ojej, wszystkim i ile chcesz:) Ja najczęściej robię mocną herbatę i albo dodaję albo nie alkochaol. Lub jeśli to są ciasta z owocami z puszki to nasząćzam tym sokiem.
Ostatnio próbowałam kawą . Efekt dobry !!! Zazwyczaj nasączam koniakiem pomieszanym z wodą , proporcje zdecydowanie w kierunku wody... A strona techniczna wygląda tak jak u Ekkore - polewam cm po cm przy pomocy łyżki .
mnie podobał się rozpylacz z drugiego wątku - tylko jak go potem odszorować od tej klejącej jakby nie było cieczy. żeby się nie zapchał? Czy umycie w gorącej wodzie wystarczy?
Ekkore zupełnie wystarczy umyć w ciepłej wodzie. Mam kilka lat ten rozpylacz w bardzo dobrym stanie. Nawet nim spryskuję kwiatki wodą w zimie jak grzeją w kaloryferach. Pozdrawiam (~_~) ABA
BĘDĘ WDZIĘCZNA ZA KAŻDĄ WSKAZÓWKĘ NA TEN TEMAT:)
w dowolnych. Robisz napar z herbaty lub kawy, mocny lub słaby, słodzisz lub nie, dolewasz alkohol lub nie, dodajesz sok z cytryny lub nie -wszystko zależy od smaku jaki się lubi i rodzaju ciasta. Biszkopta przekładanego kawą nie nasączysz herbatą. Do nasączania mozesz też użyć rozcieńczonych galaretek, kisieli, soków owocowych. dodać kilka kropel ulubionego aromatu. Ja najczęściej używam herbaty z cytryną i cukrem oraz, jak nie jedzą dzieci, z alkoholem.
A jak się nasącza - polewasz łyżką z kubka, tak aby cały placek został zwilżony. Trzeba pamiętać, aby lać nie w jednym miejscu a po troszeczkę w każde miejsce (trzeba uważać, aby nie zalać - zrobi się mamałyga zamiast biszkopta)
DZIĘKI ŚLICZNE,SPRÓBUJE I DAM ZNAĆ JAK WYSZŁO.POZDRAWIAM:))ACHA,ROZUMIEM,ŻE TO WSZYSTKO ROZCIEŃCZAMY Z PRZEGOTOWANĄ WODĄ?I CZY MUSI BYĆ CIEPŁA CZY MOŻE BYĆ TAKA LETNIA?
Witam i zajrzyj w te linki tam własnie dyskutowano na ten temat;
http://wielkiezarcie.com/forum_watek.php?id=36402&post=36461
http://wielkiezarcie.com/forum_watek.php?id=45550&post=45567
Pozdrawiam (~_~) ABA
DZIĘKUJE!!!!!
ojej, wszystkim i ile chcesz:) Ja najczęściej robię mocną herbatę i albo dodaję albo nie alkochaol. Lub jeśli to są ciasta z owocami z puszki to nasząćzam tym sokiem.
A ja ostatnio nasączam biszkopty capuccino w najróżniejszych smakach. Efekt rewelacyjny!!! Naprawdę polecam.
Ostatnio próbowałam kawą . Efekt dobry !!! Zazwyczaj nasączam koniakiem pomieszanym z wodą , proporcje zdecydowanie w kierunku wody...
A strona techniczna wygląda tak jak u Ekkore - polewam cm po cm przy pomocy łyżki .
mnie podobał się rozpylacz z drugiego wątku - tylko jak go potem odszorować od tej klejącej jakby nie było cieczy. żeby się nie zapchał? Czy umycie w gorącej wodzie wystarczy?
Ekkore zupełnie wystarczy umyć w ciepłej wodzie. Mam kilka lat ten rozpylacz w bardzo dobrym stanie. Nawet nim spryskuję kwiatki wodą w zimie jak grzeją w kaloryferach.
Pozdrawiam (~_~) ABA