Witam serdecznie,a może by tak podzielić się ,,pomysłami",które skracają pracę w kuchni.Czyli jak zrobić,żeby sie nie narobiC
Ja np. rozbijam mięsko w foliowych torebkach,żeby nie męczyć się potem z myciem tłuczka.
mięso na gulasz,albo wątróbkę obtaczam w wmące w woreczku foliowym,mam potem czyste łapki i mniej sprzątania ,woreczek potem wyrzucam.
jak gotuję w puszce mleko to razem wstawiam warzywa na sałatkę -oszczędnośc gazu
Wiem że to znane pomysły,ale liczę na Was kochani bo ja to ten typ który lubi gotować i jeśc ale nie jest zbyt pracowity.Pozdrawiam Joanna
Witam serdecznie,a może by tak podzielić się ,,pomysłami",które skracają pracę w kuchni.Czyli jak zrobić,żeby sie nie narobiC Ja np. rozbijam mięsko w foliowych torebkach,żeby nie męczyć się potem z myciem tłuczka. mięso na gulasz,albo wątróbkę obtaczam w wmące w woreczku foliowym,mam potem czyste łapki i mniej sprzątania ,woreczek potem wyrzucam. jak gotuję w puszce mleko to razem wstawiam warzywa na sałatkę -oszczędnośc gazu Wiem że to znane pomysły,ale liczę na Was kochani bo ja to ten typ który lubi gotować i jeśc ale nie jest zbyt pracowity.Pozdrawiam Joanna
Mycie patelni po smażeniu:nalać wody i postawić na gaz aż się zagotuje wylać, powycierać ręczniczkiem jednorazowym i gotowe.