kochani poszukuje fajnego miejsca nad morzem a tak wogole to sprawdzonej kwatery blisko morza zeby nie biegac daleko z dzieciakami(3 i 5 letnim) i moc choc troche odpoczac
Tak, tak Pandora, masz rację. Dzisiaj odpoczynek nad morzem z dziećmi?... Trudna sprawa. Ja jeździłam z rodzicami nad morze..., to był odpoczynek... A były to lata 60 - te ubiegłego stulecia, Świnoujście... Cicho, pusto, cała plaża nasza. Kosze do opalania- od wyboru do koloru. Tylko ciągle (jako dziecko) nie mogłam pojąć : dlaczego na plaży jest granica ruska, a potem niemiecka. Nijak nie zgadzało się z mapą.... to były czasy. Dopiero po latach zrozumiałam, że to była ......ale poco to wspominać. Niemniej tamte lata nad morzem moi rodzice zawsze wspominali, jako udany wypoczynek. I ja też - jasia
Wyprawa , najlepiej daleka , nad morze z małymi dziećmi jako klasyczny przykład strzału do własnej bramki ... ;))))))))). Tylko skąd zwiąć na mojej równinie tyle jodu ( poza apteką , rzecz jasna ) i taką monstrualną piaskownicę ??? Rodzicielstwo jest pełne dylematów..
moi teściowie jeżdżą do Rogowa - miejscowość za Dźwirzynem (20 km od Kołobrzegu). To dawny ośrodek wojskowy (kiedyś droga kończyła się za Dźwirzynem, stał tam szlaban), nad samym morzem, wiem, że mają swoją stronę w internecie- ale teraz nie przypomnę sobie. I jak nie w ośrodku to w miejscowości są jeszcze kawatery prywatne, wszystkie po stronie morza, po drugiej stronie drogi jest las - widziałam ogłoszenia wolne pokoje.
Zaletą tego ośrodka jest czysta plaża i małe oblężenie, w porównaniu z pełnym Dźwirzynem czy Mrzeżynem (miejsowość z drugiej strony) - a do obu można dojść bez problemów na piechotę czy drogą czy plażą (do Dźwirzyna ciut dalej) - no może nie tak małymi dziećmi, jeżdżą też autobusy.
Międzywodzie-i tylko Miedzywodzie.Tam naprawdę mozna odpocząć-miejscowość otoczona lasami(piękne widoki Parku Wolińskiego),kameralna;naprawdę duża plaża,,,stonowane''-dobre dla maluchów -wejście do morza.(ja beczałam jak musiałam juz wyjeżdżać...;))) Co do kwatery jest w czym wybierać-ja bym polecała domki kempingowe-blisko do morza i ładnie połozone.Niestety nie mam kontaktów-ale sądzę,że to nie problem-napewno znajdziesz jakiś kontakt w necie,a i ja jeszcze spróbuję coś poszukać;)))pozdrawiam
Bardzo dziekuje Ci za pomoc.Twoje propozycje sa calkiem interesujace.Jestem naprawde bardzo wdzieczna za pomoc bo naprawde nie ma co jeczec z dziecmi tez da sie odpoczac to wszystko zalezy od nastawienia.Pozdrawiam
Ja kiedyś byłam w Gdyni Orłowo, dom bardzo blisko morza parę metrów, ale ci właściciele dysponowali innymi kwaterami w różnych miejscowościach np, Władysławowie. Numer kontaktowy 0,58 664 92 23, nie wiem czy jeszcze aktualny bo to było parę lat temu ale możesz spróbować
kochani poszukuje fajnego miejsca nad morzem a tak wogole to sprawdzonej kwatery blisko morza zeby nie biegac daleko z dzieciakami(3 i 5 letnim) i moc choc troche odpoczac
ha, ha, ha
dobry żart...odpocząć...
ja NIE JADĘ nad morze
olewam
chcę odpocząć....
czego sobie i Państwu życzę
p.
Tak, tak Pandora, masz rację.
Dzisiaj odpoczynek nad morzem z dziećmi?...
Trudna sprawa.
Ja jeździłam z rodzicami nad morze..., to był odpoczynek...
A były to lata 60 - te ubiegłego stulecia, Świnoujście...
Cicho, pusto, cała plaża nasza. Kosze do opalania- od wyboru do koloru.
Tylko ciągle (jako dziecko) nie mogłam pojąć : dlaczego na plaży jest granica ruska, a potem niemiecka.
Nijak nie zgadzało się z mapą.... to były czasy.
Dopiero po latach zrozumiałam, że to była ......ale poco to wspominać.
Niemniej tamte lata nad morzem moi rodzice zawsze wspominali, jako udany wypoczynek.
I ja też - jasia
Wyprawa , najlepiej daleka , nad morze z małymi dziećmi jako klasyczny przykład strzału do własnej bramki ... ;))))))))). Tylko skąd zwiąć na mojej równinie tyle jodu ( poza apteką , rzecz jasna ) i taką monstrualną piaskownicę ???
Rodzicielstwo jest pełne dylematów..
moi teściowie jeżdżą do Rogowa - miejscowość za Dźwirzynem (20 km od Kołobrzegu). To dawny ośrodek wojskowy (kiedyś droga kończyła się za Dźwirzynem, stał tam szlaban), nad samym morzem, wiem, że mają swoją stronę w internecie- ale teraz nie przypomnę sobie. I jak nie w ośrodku to w miejscowości są jeszcze kawatery prywatne, wszystkie po stronie morza, po drugiej stronie drogi jest las - widziałam ogłoszenia wolne pokoje.
Zaletą tego ośrodka jest czysta plaża i małe oblężenie, w porównaniu z pełnym Dźwirzynem czy Mrzeżynem (miejsowość z drugiej strony) - a do obu można dojść bez problemów na piechotę czy drogą czy plażą (do Dźwirzyna ciut dalej) - no może nie tak małymi dziećmi, jeżdżą też autobusy.
Międzywodzie-i tylko Miedzywodzie.Tam naprawdę mozna odpocząć-miejscowość otoczona lasami(piękne widoki Parku Wolińskiego),kameralna;naprawdę duża plaża,,,stonowane''-dobre dla maluchów -wejście do morza.(ja beczałam jak musiałam juz wyjeżdżać...;)))
Co do kwatery jest w czym wybierać-ja bym polecała domki kempingowe-blisko do morza i ładnie połozone.Niestety nie mam kontaktów-ale sądzę,że to nie problem-napewno znajdziesz jakiś kontakt w necie,a i ja jeszcze spróbuję coś poszukać;)))pozdrawiam
72-415 Międzywodzie ul. Kasztanowa 7
tel/fax 0-prefix-91-381-41-47,
0-606-961-386
strona www
http://www.123polska.pl/index.php?option=com_hotproperty&task=view&id=37&Itemid=26
http://domkikempingowe.republika.pl/
mam nadzieję,że trochę pomogłam-pozdrawiam
ps.aha-to jest bardzo blisko do morza;)))
Bardzo dziekuje Ci za pomoc.Twoje propozycje sa calkiem interesujace.Jestem naprawde bardzo wdzieczna za pomoc bo naprawde nie ma co jeczec z dziecmi tez da sie odpoczac to wszystko zalezy od nastawienia.Pozdrawiam
Ja kiedyś byłam w Gdyni Orłowo, dom bardzo blisko morza parę metrów, ale ci właściciele dysponowali innymi kwaterami w różnych miejscowościach np, Władysławowie. Numer kontaktowy 0,58 664 92 23, nie wiem czy jeszcze aktualny bo to było parę lat temu ale możesz spróbować
A ja byłam tutaj. I mój synek (lat wtedy 4) był zachwycony. http://www.nadmorze.pl/agrotka/index.php