Wlasnie nanioslam poprawke do mojego przepisu "ciasto bez jajek i maki" i nie widzialam nigdzie mozliwosci zaznaczenia tego , ze nadaje sie rowniez dla diabetykow. Moze tylko przeoczylam ?? Czy mamy taki dzial w przepisach? przepisy dla Diabetykow???
Wlasciwie szkoda, ja mam kilku znajomych ktorzy sa chorzy na cukrzyce i czesto robie dla nich cos extra. Moze nie jest to zly pomysl dodac do listy ciast "krateczke" w ktorej mozna by bylo zaznaczac , ze przysmak ten nadaje sie rowniez dla diabetykow. Mam jeszcze pare przepisow ,ktore moglabym dolozyc extra do tej grupy. Najwazniejsze , ze wszystkie sa dla cukrzykow oraz mozna je przygotowywac normalnie, ze zwyklym cukrem. Co na to Ekkore???
Za. tym bardziej, że nie proponujesz stworzenia nowego działu, na który przepisów mogłoby być za mało a tylko oznaczenie. Ale wykonanie techniczne i ocena możliwości należy do Pampasa
Ekkore, myślę, że potrzeba zawsze była, tylko nie każdy chce się przyznać do choroby. Ja nie ukrywam , że jestem diabetykiem i taki znaczek , przy przepisie, lub nawet osobny dział, byłby dla mnie czymś extra. Gdy mam chcicę na coś słodkiego, kupuję gotowe produkty w sklepie, ale one są zawsze mocno przesłodzone. Producenci myslą, że diabetyk musi jeść mocno słodkie, chociaż bez cukru. Ludzi chorych na cukrzycę jest bardzo dużo i mają ogromny problem z ....właśnie nie tylko "słodkościami", ale całym jadłospisem. jasia
Wiadomo, ze to nic fajnego taka choroba ale jeszcze gorzej jest jedzenie nie odpowiednich slodkosci. No to juz trzy przepisy na slodkosci sa u mnie. Wszystkie z nich mozna zrobic w dwojaki sposob na slodko i na diabetycznie :) (Musze powiedziec , ze moi znajomi zawsze wzruszali sie faktem ,ze ktos o nich w ten , dla nich zdrowotny sposob pomyslal!! ) Pozdrawiam i czekam na Glumanda
Zapotrzebowanie na produkty a tym bardziej przepisy dla diabetyków narasta lawinowo. W rodzinie , wsród znajomych zawsze znajdzie się osoba która jest na takiej diecie. Będzie jej niezmiernie miło jezeli znajdzie na naszym stole coś dla siebie. Podpisuję się obiema rękami za oznaczaniem przepisów dla diabetyków , a nawet za specjalnym działem.
Ja też jestem za. Ostatnio mój teść dowiedział się , że ma cukrzycę. Teściowa gotuje tak jak poprzednio a teść ciągle źle się czuje. Jestem całkowicie ZA, przydaloby się kilka takich przepisów.
No to wspaniale!!! Moj jeden znajomy stracil wzrok, nie stosujac sie do diety cukrzycowej. To bardzo wazne, a Ci ludzie i tak juz cierpia, ze sa chorzy umilmy im zycie smakolykami specjanie dla nich!!! Ekkore moje wszystkie trzy przepisy nadaja sie dla Diabetykow.
Wlasnie nanioslam poprawke do mojego przepisu "ciasto bez jajek i maki" i nie widzialam nigdzie mozliwosci zaznaczenia tego , ze nadaje sie rowniez dla diabetykow. Moze tylko przeoczylam ?? Czy mamy taki dzial w przepisach? przepisy dla Diabetykow???
nie ma. Chyba nigdy nie było takiej potrzeby
Wlasciwie szkoda, ja mam kilku znajomych ktorzy sa chorzy na cukrzyce i czesto robie dla nich cos extra. Moze nie jest to zly pomysl dodac do listy ciast "krateczke"
w ktorej mozna by bylo zaznaczac , ze przysmak ten nadaje sie rowniez dla diabetykow. Mam jeszcze pare przepisow ,ktore moglabym dolozyc extra do tej grupy. Najwazniejsze , ze wszystkie sa dla cukrzykow oraz mozna je przygotowywac normalnie, ze zwyklym cukrem. Co na to Ekkore???
Za. tym bardziej, że nie proponujesz stworzenia nowego działu, na który przepisów mogłoby być za mało a tylko oznaczenie. Ale wykonanie techniczne i ocena możliwości należy do Pampasa
Ekkore, myślę, że potrzeba zawsze była, tylko nie każdy chce się przyznać do choroby.
Ja nie ukrywam , że jestem diabetykiem i taki znaczek , przy przepisie, lub nawet osobny dział, byłby dla mnie czymś extra.
Gdy mam chcicę na coś słodkiego, kupuję gotowe produkty w sklepie, ale one są zawsze mocno przesłodzone.
Producenci myslą, że diabetyk musi jeść mocno słodkie, chociaż bez cukru.
Ludzi chorych na cukrzycę jest bardzo dużo i mają ogromny problem z ....właśnie nie tylko "słodkościami",
ale całym jadłospisem.
jasia
Wiadomo, ze to nic fajnego taka choroba ale jeszcze gorzej jest jedzenie nie odpowiednich slodkosci. No to juz trzy przepisy na slodkosci sa u mnie. Wszystkie z nich mozna zrobic w dwojaki sposob na slodko i na diabetycznie :) (Musze powiedziec , ze moi znajomi zawsze wzruszali sie faktem ,ze ktos o nich w ten , dla nich zdrowotny sposob pomyslal!! ) Pozdrawiam i czekam na
Glumanda
Glumando chyba jednocześnie wysłałyśmy odpowiedź - pozdrawiam serdecznie
Uleczko, chyba nadajemy na tej samej linii, Ty di mnie ja do Ciebie!!! ;) Pozdrowienia, musze leciec bo spoznie sie do pracy!!! G
Zapotrzebowanie na produkty a tym bardziej przepisy dla diabetyków narasta lawinowo. W rodzinie , wsród znajomych zawsze znajdzie się osoba która jest na takiej diecie. Będzie jej niezmiernie miło jezeli znajdzie na naszym stole coś dla siebie. Podpisuję się obiema rękami za oznaczaniem przepisów dla diabetyków , a nawet za specjalnym działem.
Miłego
Ja też jestem za. Ostatnio mój teść dowiedział się , że ma cukrzycę. Teściowa gotuje tak jak poprzednio a teść ciągle źle się czuje. Jestem całkowicie ZA, przydaloby się kilka takich przepisów.
Działy gotowe!!!
No to wspaniale!!! Moj jeden znajomy stracil wzrok, nie stosujac sie do diety cukrzycowej. To bardzo wazne, a Ci ludzie i tak juz cierpia, ze sa chorzy umilmy im zycie smakolykami specjanie dla nich!!! Ekkore moje wszystkie trzy przepisy nadaja sie dla Diabetykow.
jeden ten z ciastem budyniowym dodałam sama - resztę edytuj i zaznacz diety i dla diabetyków
Juz zrobione!
Dzieki!!
Ekkore, duże dzięki
jasia
Nie mnie te dzięki tylko Pampasowi