Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Długi weekend

• Autor: till Data: 2006-04-25 18:22:05

Ciekawa jestem , jakie macie plany majowe ?
    Wyjeżdzacie , zostajecie w domu ?
    Mnie czas minie na zaległych wizytach , rewizytach, spotkaniach po latach , będą goście dawno nie widziani i widziani po raz pierwszy ( zwłaszcza z powodu tych ostatnich szczególnie się cieszę ! ).
    Jeszcze tylko kilka dni ;)))))

• Autor: kinga_d Data: 2006-04-25 18:33:15

ja wybieram się na podłódzkie tereny wiejskie do rodzinki :D

• Autor: ABA Data: 2006-04-25 18:50:11

Cieszę sie bardzo z tylu dni wolnych chociaż jestem emerytką. Mój klub zorganizował wycieczkę na 3 dni do Zakopanego. Jeżeli ktoś w tych dniach tam będzie to chętnie z nim się spotkam. Moje namiary  są dostępne.
    Pozdrawiam wszystkich (~_~) ABA

• Autor: Basienkaa0 Data: 2006-04-25 18:55:40

a ja z mężem i kotką jedziemy na majowe"wywczasy" na Pojezierze Łęczyńsko-Włodawskie gdzie mamy domek i kawałek dzialki, zabieramy ze sobą rowerki i deskę surfingową i dobry humor oczywiście i całą masę różności na grila...
    a korzyśc z naszego wyjazdu jest podwójna, bo chłopaki maja wolną chatę

• Autor: cel Data: 2006-04-25 19:03:15

W piątek w nocy wyjeżdżamy na tydzień do Kołobrzegu, na miejscu będziemy w sobotę około południa i zostajemy tam przez równy tydzień.  Już nie mogę się doczekać, a jeszcze bardziej z wyjazdu cieszy się moja córeczka. Mam tylko nadzieję, że pogoda będzie ok., nie spodziewam się upałów, ale żeby tylko nie padał deszcz.

• Autor: inka21 Data: 2006-04-25 19:10:47

alewamdobrze , a ja siedze dlugi weekend (prócz 3 maja) w pracy buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

• Autor: Basienkaa0 Data: 2006-04-25 19:13:10

nie becz Inka a jak siedziałaś sobie w Swięta w górach hęęę??????????????????????

• Autor: ekkore Data: 2006-04-25 19:28:00

Ja wyjeżdżam na bardzo długi weekend. Już w ten czwartek Najpierw służbowo - ale to nie będzie nieprzyjemne czy nudne. A potem wolne - odwiedzanie rodzinki (bo to strony mojego męża i mojego taty - więc trochę kuzynostwa się znajdzie), wyprawa z dzieciakami do Babilonu, powrót i w drodze powrotnej całkiem miłe spotkanie. W każdym razie w domu zlądujemy dopiero w piątek wieczorem.

• Autor: olcia100 Data: 2006-04-25 19:54:23

Wlaśnie , mam pytanko . Ktoś może się orientuje, czy zoo w Oliwie jest otwarte i w jakich godzinkach? Ja jestem z Bydgoszczy i chciałabym synkowi zrobić frajdę, ale mimo, że nie jest to aż tak daleko, to jednak wolałabym nie pocałować klamki/klatki:)))

• Autor: ekkore Data: 2006-04-25 19:57:35

ceny biletów 4 i 8, wygląda na to, że zoo czynne do 16 (albo nie zmienili godzin po wielkanocy) zobacz na stronie http://www.zoo.gd.pl/main.php3?informacjeogolne

• Autor: olcia100 Data: 2006-04-25 21:46:05

oj, dzieki ogromne. Ale ja jestem madra, nie wpadlam na to ze cos, moze byc w necie:))) dzieki za link. Pozdrawiam i milego wypoczynku!

• Autor: lajan Data: 2006-04-26 05:22:53

Polecam w Sopocie Park Wodny, szczególnie górską rzekę. Dzieciaki się ucieszą.

• Autor: olcia100 Data: 2006-04-26 09:37:42

Park wodny, powiadasz? Nawet o nim nie słyszałam, ale to świetny pomysł. Dzięki lajanku

• Autor: Wróbelek Data: 2006-04-25 19:58:51

u mnie zapowiada sie bardzo przyjemnie, na początek zlot u mnie na ognisku (dzisiaj było sprzątanie ogródka i altany), potem to już spotkania ze znajomymi, wycieczki rowerowe ( jeśłi pogoda dopisze).

• Autor: angela Data: 2006-04-25 20:31:47

Pierwszego maja jedziemy do Wrocławia na bicie gitarowego rekordu Guinnesa. Nasze córki biorą w nim udział. A póżniej nerwówka bo nasza starsza córcia od 04.05 zdaje maturę.

• Autor: inka21 Data: 2006-04-26 10:30:28

no to trzymam kciukasy -powodzenia:)

• Autor: Duniasza Data: 2006-04-25 20:59:21

A ja zapraszam wszystkich do Wolsztyna, woj. wielkopolskie na Paradę Parowozów. Niezapomniane przeżycie - i dla dorosłych i dla dzieci. Piękne lokomotywy jak spod igiełki, wszystkie pod parą, ech....

A mnie tam nie będzie.... Może ktoś opowie....

http://www.parowozy.com.pl/

www.wolsztyn.pl

Najśmieszniej jest jak wybierają Miss Parowozów, bo to nie jest wcale maszyna...

• Autor: till Data: 2006-04-25 21:07:34

Wolę nie wiedzieć , jakie kryteria są brane pod uwagę przy wyborze Miss Parowozów .. ;))))))))))))))))))))))))))))

• Autor: ekkore Data: 2006-04-25 21:08:42

Pracowałam jako wychowczyni na koloniach koło Wolsztyna (jakieś 5 km od). Bardzo miło wspominam ten czas - fajna szkoła, fajne dzieciaki. Bardzo często byliśmy w Wolsztynie - parowozownię zwiedzaliśmy i fabrykę mebli.

• Autor: Duniasza Data: 2006-04-25 21:26:29

Może w Rudnie? Wilczu, Boszkowie, Wroniawach,... Wiem - Karpicko! Ale kilometry nie te...

W pobliskich Rakoniewicach jest Muzeum Pożarnictwa. http://www.cmp-muzeum.pl/rakoniewice.htm - też warto.

W tym roku mieliśmy wyjechać na wakacje w góry Świętokrzyskie. Ale przy jakieś tam okazji zapytałam Męża czy zna dobrze moje rodzinne strony. I okazało się, że ten stary harcerz, który z rajdami schodził całą Polskę, nie zna stron z których pochodzi też jego Ojciec. Nie mogłam dopuścić do tak wielkiej luki w jego geograficzno-rodzinnej wiedzy i zapadła decyzja o zmianie planów wakacyjnych. Zwiedzamy Wielkopolskę i część ziemi Kargowskiej i okolic Zielonej Góry (Muzeum Wojska Drzonów- bardzo ciekawe!). Tak cieszę się, że będę moim Mężczyznom służyć za przewodnika i mogę pokazać im krainę mojego dzieciństwa.

• Autor: ekkore Data: 2006-04-26 07:23:29

Hmm- za Chiny nie mogę sobie przypomnieć nazwy miejscowości - tam była duża szkoła w parku, a do jeziora szło się jakieś 3 km. Miejscowość była od strony Zielonej Góry.

Muzeum w Drzonowie znam, częściowo z racji pracy. Naprawde warte polecenia.

• Autor: angela Data: 2006-04-26 22:22:16

Wolsztyn , Babimost, Zbąszynek to także okolice mojego dzieciństwa.

• Autor: Duniasza Data: 2006-04-26 22:59:06

Angelo, a skąd dokładnie jesteś? Miło mi poznać kogoś z moich stron.

• Autor: angela Data: 2006-04-27 15:08:04

Dokładnie jestem z okolic Babimostu i Smardzewa. Teraz mieszkam na Dolnym Śląsku.

• Autor: Duniasza Data: 2006-04-27 16:00:23

Część mojej Rodziny mieszka w Babimoście. A mnie rzuciło do Kołobrzegu.

• Autor: angela Data: 2006-04-27 21:28:32

Mieszkamy teraz na dwóch przeciwnych krańcach Polski.

• Autor: Masza Data: 2006-04-25 23:02:38

A ja z rodzinką wyjeżdżam do Czarnego Dunajca. Sama pochodzę z trochę niższych gór niż Tatry i rzadko wypoczywam w górach a tak się cieszę, że je zobaczę:)

• Autor: jasia Data: 2006-04-26 01:09:07

A mi radośc z długiego weekendu, przyćmiewa myśl, że to święto muszę odpracować w wolną sobotę.
    W myśl nowych zasad, drugi dzień świąteczny ( 3 Maja ) należy odpracować.
    A już teraz widzę czarno, odpracowanie świąt Bożego Narodzenia.
    Po co mi takie święto, które muszę odpracować?
    Na domiar złego, załoga w naszym zakładzie, chciała przyjść do pracy 2 i 3 maja, ale dyrekcja odmówiła.
    Niestety , w dwie kolejne soboty musimy te wolne dni odpracować. ( Jeden długi weekend- dwa kolejne przechlapane)
    Jeżeli chodzi o 2 maja - to ok, to dzień pracy.
    Ale 3 maja?.
    Pytam jeszcze raz , po co mi  takie święto z przymusu, które nie jest dniem wolnym?
    Nie mówię tu o przykładzie Inki21, bo ona pracuje w handlu, a jak wiadomo, handel rządzi się swoimi prawami.
    Wcale nie twierdzę, że tak powinno być - Inka , to do ciebie.
    Ale , te nowe prawa , wcale mi się nie podobają.
    jasia

• Autor: edziakalitowa Data: 2006-04-26 09:39:40

no własnie wekend wekendem a potem soboty przechlapane ja będę jeszcze odpracowywać za czerwiec,sierpień i jeszcze właśnie święta Bożego Narodzenia i nie wiem co jeszcze .W ten wekend jade do scyzoryków ha ha kieleczczyzna ;))

• Autor: emiloos Data: 2006-04-26 11:23:43

My jedziemy z rodzicami i ich znajomymi do Mielna na tydzień. Panowie będą łowili rybki a kobiety będą się obijały hihihi. Mam nadzieję, że pogoda dopisze.

• Autor: Maja R. Data: 2006-04-26 20:41:10

W długi weeken będę w Mielnie jeśli pogoda dopisze. Jestem w Mielnie 2,3 razy w miesiącu. W seozonie nie jest już tak fajnie jak poza sezonem......

• Autor: miauka Data: 2006-04-26 11:31:19

Uważajcie wszyscy na kleszcze bo podobno jest wysyp wielki. Leśnicy mówią, że każdy kto wejdzie do lasu to wyjdzie mając na sobie kilkadziesiąt kleszczy. Więc spodnie w skarpetki, jasne ubrania i autan spray przeciw kleszczom. A dla piesków i kotków taka pipetka specjalna , którą się wpuszcza między łopatki. Miłego wypoczynku!

Jasiu - ciociu :) nie wiedziałąm nic o odrabianiu 3 maja a o co chodzi z Bożym Narodzeniem?

• Autor: Maja R. Data: 2006-04-26 20:43:01

Jeśli wypadają dwa święta w tygodniu tzn od poniedziałku do piatku (nie jestem pewna czy to nie chodzi o cały tydzień) to jeden z tych dni trzeba odpracować chyba, że pracodawca wyrazi zgodę na nieodpracowywanie........

• Autor: jasia Data: 2006-04-27 01:31:10

Właśnie, właśnie, tak jak napisała Maja.
    Ale mój pracodawca, za nic nie odpuści pracownikom.
    Tak więc 6 i 20 maja odpracowujemy dni wolne.
    To bez sensu..., to jakaś paranoja...
    A święta Bożego Narodzenia? Bedziemy odpracowywac gdzieś w grudniu, to jeszcze większa paranoja...
    To może całkiem zlikwidować Święta Bożego Narodzenia?. Bo one jakoś zawsze występują po sobie.  25 i 26 grudzień,.
    A może ja się mylę?
    jasia

• Autor: kamaxyz Data: 2006-04-26 11:34:03

pracujęnie mam wolnego
    ale wszystkim życzę powodzenia
    i dobrego odpoczynku
    kamaxyz

• Autor: miauka Data: 2006-04-26 11:36:49

my z mężem chcielibyśmy na Mazury do teściowej pojechać ale koci problem jest. Jeszcze autem to jakoś z kotem byśmy się doczłapali ale pociągim kot nam się umęczy

• Autor: marinik Data: 2006-04-26 11:58:55

Jeszcze nie wiem JAK spędzę ten czas, ale - miło na pewno - oby pogoda dopisała

• Autor: till Data: 2006-04-26 13:52:22

Nie jest ważne gdzie , ważne z kim!

• Autor: jasia Data: 2006-04-27 01:23:02

Marinik, nie dopisze....
    Zapowiadają prawdziwy powrót zimy.
    A może przyspieszonych "ogrodników"  ?
    jasia

• Autor: MonikaK Data: 2006-04-26 12:11:01

Ja niestety w sobotę i wtorek 2 maja pracuję, więc nigdzie się nie wybieram, 4 maja mam imieniny więc 1 i 3 bedę przyjmować gości na raty, w jeden dzień rodzina a drugi znajomi. Poza tym w naszym mieście organizowane są tzw. majówki imprezy trwające przez 3 dni, ma być Goya to pewnie się wybierzemy wieczorkiem na rynek.

• Autor: lajan Data: 2006-04-27 06:57:10

Chyba jutro mam jechać  na wekend do Bremy. To wbrew mojej woli, ale jak mam się postawić moim paniom? Najlepszy wypoczynek na działce w gronie przyjaciół.

• Autor: bea39 Data: 2006-04-27 08:53:32

Wszyscy maja jakieś plany.Ja niestety nie.Może samo cos się wyklaruje.Chociaż pewnie bedzie praca w ogrodzieMusze doprowadzić go do dawnej świetności.

• Autor: Basienkaa0 Data: 2006-04-27 10:22:51

czyli jednak masz jakies plany:))

• Autor: kikaGD Data: 2006-04-27 12:57:54

A ja zapraszam wszystkich 13-14.V na Westerplatte, na PIKNIK HISTORYCZNY

Przejdź do pełnej wersji serwisu