Uwielbiam robic ciasto ptysiowe bo jest bardzo proste i zawsze wychodzi,poza jednym,gdy pieke karpatke po wyjeciu z piekarnika zaraz opada.Zawsze staram sie ja zostawic jeszce w piekarniku na kilka minut,ale i tak zawsze jest to samo.Pomozcie!Pozdrawiam :)
Może masz zły przepis na ciasto? Albo używasz nieodpowiednich składników i ciasto jest za mokre? Polecam ciasto na karpatkę nutelli. Może spróbuj zrobić z innego przepisu? To mi zawsze wychodzi dość suche i nie ma możliwości opadnięcia
Robię zawsze ciasto na karpatkę wg przepisu na opakowaniu kremu karpatka firmy "Delecta" i zawsze wychodzi super. Na jedną karpatkę kupuję 2 opakowania kremu , żeby było go więcej i ciasto jest wtedy ładnie wysokie.
Uwielbiam robic ciasto ptysiowe bo jest bardzo proste i zawsze wychodzi,poza jednym,gdy pieke karpatke po wyjeciu z piekarnika zaraz opada.Zawsze staram sie ja zostawic jeszce w piekarniku na kilka minut,ale i tak zawsze jest to samo.Pomozcie!Pozdrawiam :)
Może masz zły przepis na ciasto? Albo używasz nieodpowiednich składników i ciasto jest za mokre? Polecam ciasto na karpatkę nutelli. Może spróbuj zrobić z innego przepisu? To mi zawsze wychodzi dość suche i nie ma możliwości opadnięcia
Robię zawsze ciasto na karpatkę wg przepisu na opakowaniu kremu karpatka firmy "Delecta" i zawsze wychodzi super. Na jedną karpatkę kupuję 2 opakowania kremu , żeby było go więcej i ciasto jest wtedy ładnie wysokie.
Tak, tak... to też jest dobre.