Kochani wybieram sie do kuzynki , która miesiąc temu urodziła po 17 latach córeczkę i tu prośba do Was ... jaki kupić prezent malenstwu ? Nie byłoby problemu , gdyby nie fakt ,że małej nie brakuje przysłowiowego ...ptasiego mleka , szybki z okna i gwiazdki z nieba ....liczę na Wasza pomoc ... pozdrawiam milutko...
Najczęstszym prezentem dla Malucha są jakieś drobiazgi typu body , skarpeteczki , rajstopki ,śpiochy w bezpiecznie większym rozmiarze ( 68-74 cm ) . Z zabawek : grzechotki , komplety zabawek do kąpieli - co prawda Malutka musi dorosnąć do nich , ale mogą sobie czekać ...Przy grzechotkach zwróć uwagę , czy nadają się do małej dzieciecej łapki . Sporo jest takich , które są po prostu za duze i kiedy dziecko dobrze radzi sobie z ich rozmiarem, to sama grzechotka nic a nic juz go nie interesuje . Odradzam środki pielęgnacji niemowląt - mozna nie trafić w gusty i potrzeby samych zainteresowanych . Mnie zawsze cieszyły ubranka , ale wiem , ze są Mamy ,które kręcą nosem na wszystko , czego same nie kupiły . Nie zapomnij również o bukieciku dla Dzielnej Mamy . Na pewno będzie jej miło . Pozdrawiam
Z tym większym rozmiarem to może być gafa. Ja kupiłam tak kiedyś koleżance, niestety maluch nie dożył do rozmiaru - chorował na zanik mięśni. Od tego czasu mam jakąś awersję do ubranek.
Wiesz sama jestem młodą mamą i najbardziej cieszą mnie praktyczne prezenty, bo przeważnie każdy kupuje grzechotki albo inne zabawki. Ja również już wszystko miałam dla dziecka, ponieważ to moja druga pociecha. Niedawno mieliśmy pępkowe i większość gości przyniosła pieluchy i kosmetyki pielęgnacyjne - tego nigdy za wiele. Ale jeśli chcesz kupić coś wyszukanego to ja np. bardzo lubię tzw.pajacyki - np. http://allegro.pl/item101433028_h_m_slodkie_spioszki_z_pieskiem_68_74_nowe.html.
Ja cieszyłam się z każdego prezentu, ale jeden był moim zdaniem najlepszy. Mianowicie siostra przyniosła pięknego białego misia "przytulanke" (30 cm-zmierzyłam),którego położyła w łóżeczku dziecka i on zawsze tam był.Teraz Karolcia się z nim nie rozstaje ,zabiera go nawet do przedszkola. Oczywiście misiu może mieć ze sobą jeszcze jakiś drobiazg "ciuszkowy" , no i te kwiaty dla mamy będą super.Pozdrawiam!
Pieluszki, kosmetyki, chusteczki nawilżające-marka po uzgodnieniu z siostrą, tego nigdy za wiele. a od siebie body- większego rozmiaru. Z ciuszków body jest najlepsze, mnie ciągle brakowało, synek szybko wyrastał albo się niszczyło.
W dobrych sklepach z akcesoriami fotograficznymi można znaleźć takie "albumy małego dziecka", są to mini-kroniki z życia, można w nich zapisywać najważniejsze momenty z życia dziecka i dołączać fotografie. Naprawdę, ślicznie to wygląda, a jaka pamiątka potem jak dziecko dorośnie!! Sama żałuję, że nie sprawiłam sobie czegoś takiego, bo mimo iż moja córa ma dopiero 4 latka, pewne rzeczy się zatarły w pamięci. Koszt takiego albumu to ok. 30-40 zł.
....no nie! chłopaki myśleliście ,że nie znam sie na rzeczy? a widzisz Janek gdybyś tylko w porę zaklikał... byłam godzinę od Ciebie .... też lubuskie...oj! pogrilowalibyśmy ... zresztą moja rodzinka z G..wa też tam była wiec , przejazd miałbys zagwarantowany ....pozdrawiam
Alga... a mój gg to nie jest Ci znany...ale Ty "żeś jezdeś". A może akurat znam Twoją rodzinkę? Podaj im mój gg...niech klikną... Może w tym tygodniu (lekka przebudowa domku), zrobię werandę przy altance ...
Mam 26 lat i 4-letnia siostre, przy porodzie ktorej asystowałam :) Prezenty przyjmowało się zawsze z uśmiechem, część jednak nigdy nie wyszła poza szafę - uparli się wszyscy różowe ciuszki kupować, bo to dla dziewczynki - dodatki jarmarczne, a obie z mamą uwielbiamy prosty sportowy styl, bez udziwnień. Body faktycznie sie przyda, szczególnie, że nadchodzi lato - rozmiar 68 tak z wyprzedzeniem powinien być dobry. Oczywiście zwracać uwagę na materiał - kolorowe zawierają dużo sztucznego i u mojej mamy od razu odpadały. Bardzo fajna jest ta kronika - również takową posiadamy, a i ja czytam swoją z rozrzewnieniem sprzed tylu lat... Zawsze przydatne będa pieluchy - jednak w tej kwestii, jak i kosmetyków, należy poradzić sie Mamy - nie tylko z powodu gustu, ale i możliwych uczuleń na inne produkty. Można założyc polisę/konto/lokatę na 18 lat, można kupić pierwsza literkę imienia ze złota - będzie na później. Zestaw płyt z muzyką relaksującą dla niemowląt. Świetne są takie ręczniki kąpielowe z kapturkiem na głowę - bardzo pomocne, szczególnie przy pierwszych szybkich kąpielach. Dla mamy i taty bardzo wskazane drobiazgi typu bukiet kwiatów i cygaro z flaszeczką ;)
Bardzo Wam wszystkim dziękuje za podpowiedzi, podarowalam malenstwu ręcznik kąpielowy z kapturem .... wiedziałam ,że na Was można zawsze liczyć pozdrawiam milutko alga
Algo ja mam 6 wnuków i zawsze moje pociechy od rodzinki dostawały mięciutkie przytulanki z pozytywką. Bardzo przydatne. Nie wiem czy maluszek któremu chcesz sprawić radość ma karuzelę nad łóżeczko. Można też kupić kolorową matę z pałąkami i zawieszonymi zabawkami. Ta mata bardzo szybko będzie przydatna. Tak samo dobrym prezentem na taka okazje jest zakup kolorowego kompletu miseczki i garnuszka oraz sztuczców. Jeżeli jest to pierwsze dziecko to na pewno jeszcze wszystkiego nie ma. Gorzej wygląda sprawa gdy rodzi się następne. jezeli chodzi o szlafroczek to podejrzewam, ze rodzice maluszka juz sie zaopatrzyli w podstawowe ciuszki i przybory do i po kapieli. Serdecznie pozdrawiam i życzę udanego wyboru. (~_~) ABA
Kochani wybieram sie do kuzynki , która miesiąc temu urodziła po 17 latach córeczkę i tu prośba do Was ... jaki kupić prezent malenstwu ?
Nie byłoby problemu , gdyby nie fakt ,że małej nie brakuje przysłowiowego ...ptasiego mleka , szybki z okna i gwiazdki z nieba ....liczę na Wasza pomoc ...
pozdrawiam milutko...
Najczęstszym prezentem dla Malucha są jakieś drobiazgi typu body , skarpeteczki , rajstopki ,śpiochy w bezpiecznie większym rozmiarze ( 68-74 cm ) .
Z zabawek : grzechotki , komplety zabawek do kąpieli - co prawda Malutka musi dorosnąć do nich , ale mogą sobie czekać ...Przy grzechotkach zwróć uwagę , czy nadają się do małej dzieciecej łapki . Sporo jest takich , które są po prostu za duze i kiedy dziecko dobrze radzi sobie z ich rozmiarem, to sama grzechotka nic a nic juz go nie interesuje . Odradzam środki pielęgnacji niemowląt - mozna nie trafić w gusty i potrzeby samych zainteresowanych .
Mnie zawsze cieszyły ubranka , ale wiem , ze są Mamy ,które kręcą nosem na wszystko , czego same nie kupiły .
Nie zapomnij również o bukieciku dla Dzielnej Mamy . Na pewno będzie jej miło . Pozdrawiam
Z tym większym rozmiarem to może być gafa. Ja kupiłam tak kiedyś koleżance, niestety maluch nie dożył do rozmiaru - chorował na zanik mięśni. Od tego czasu mam jakąś awersję do ubranek.
Wiesz sama jestem młodą mamą i najbardziej cieszą mnie praktyczne prezenty, bo przeważnie każdy kupuje grzechotki albo inne zabawki. Ja również już wszystko miałam dla dziecka, ponieważ to moja druga pociecha. Niedawno mieliśmy pępkowe i większość gości przyniosła pieluchy i kosmetyki pielęgnacyjne - tego nigdy za wiele. Ale jeśli chcesz kupić coś wyszukanego to ja np. bardzo lubię tzw.pajacyki - np. http://allegro.pl/item101433028_h_m_slodkie_spioszki_z_pieskiem_68_74_nowe.html.
Ja cieszyłam się z każdego prezentu, ale jeden był moim zdaniem najlepszy. Mianowicie siostra przyniosła pięknego białego misia "przytulanke" (30 cm-zmierzyłam),którego położyła w łóżeczku dziecka i on zawsze tam był.Teraz Karolcia się z nim nie rozstaje ,zabiera go nawet do przedszkola. Oczywiście misiu może mieć ze sobą jeszcze jakiś drobiazg "ciuszkowy" , no i te kwiaty dla mamy będą super.Pozdrawiam!
Pieluszki, kosmetyki, chusteczki nawilżające-marka po uzgodnieniu z siostrą, tego nigdy za wiele. a od siebie body- większego rozmiaru. Z ciuszków body jest najlepsze, mnie ciągle brakowało, synek szybko wyrastał albo się niszczyło.
W dobrych sklepach z akcesoriami fotograficznymi można znaleźć takie "albumy małego dziecka", są to mini-kroniki z życia, można w nich zapisywać najważniejsze momenty z życia dziecka i dołączać fotografie. Naprawdę, ślicznie to wygląda, a jaka pamiątka potem jak dziecko dorośnie!!
Sama żałuję, że nie sprawiłam sobie czegoś takiego, bo mimo iż moja córa ma dopiero 4 latka, pewne rzeczy się zatarły w pamięci. Koszt takiego albumu to ok. 30-40 zł.
Taki album jest super - mam dla obojga dzieci. i z rozrzewnieniem wspominam pierwsze słowo, ząbek, kroki...
Alga, a może by tak 1/2 litra tacie dziecka?
Bahus
...Tata do nas kliknie weźmiemy kieliszki i... pogrilujemy z tej okazji... Alga, kup 3 x 1/2...
....no nie! chłopaki myśleliście ,że nie znam sie na rzeczy?
a widzisz Janek gdybyś tylko w porę zaklikał... byłam godzinę od Ciebie ....
też lubuskie...oj! pogrilowalibyśmy ... zresztą moja rodzinka z G..wa też tam była wiec , przejazd miałbys zagwarantowany ....pozdrawiam
Alga... a mój gg to nie jest Ci znany...
ale Ty "żeś jezdeś". A może akurat znam Twoją rodzinkę? Podaj im mój gg...niech klikną...
Może w tym tygodniu (lekka przebudowa domku), zrobię werandę przy altance ...
Mam 26 lat i 4-letnia siostre, przy porodzie ktorej asystowałam :) Prezenty przyjmowało się zawsze z uśmiechem, część jednak nigdy nie wyszła poza szafę - uparli się wszyscy różowe ciuszki kupować, bo to dla dziewczynki - dodatki jarmarczne, a obie z mamą uwielbiamy prosty sportowy styl, bez udziwnień. Body faktycznie sie przyda, szczególnie, że nadchodzi lato - rozmiar 68 tak z wyprzedzeniem powinien być dobry. Oczywiście zwracać uwagę na materiał - kolorowe zawierają dużo sztucznego i u mojej mamy od razu odpadały. Bardzo fajna jest ta kronika - również takową posiadamy, a i ja czytam swoją z rozrzewnieniem sprzed tylu lat... Zawsze przydatne będa pieluchy - jednak w tej kwestii, jak i kosmetyków, należy poradzić sie Mamy - nie tylko z powodu gustu, ale i możliwych uczuleń na inne produkty. Można założyc polisę/konto/lokatę na 18 lat, można kupić pierwsza literkę imienia ze złota - będzie na później. Zestaw płyt z muzyką relaksującą dla niemowląt. Świetne są takie ręczniki kąpielowe z kapturkiem na głowę - bardzo pomocne, szczególnie przy pierwszych szybkich kąpielach. Dla mamy i taty bardzo wskazane drobiazgi typu bukiet kwiatów i cygaro z flaszeczką ;)
Bardzo Wam wszystkim dziękuje za podpowiedzi, podarowalam malenstwu ręcznik kąpielowy z kapturem .... wiedziałam ,że na Was można zawsze liczyć pozdrawiam milutko alga
Oczywiście ojciec dziecka "rozweselacza" nie dostał!!? Ty sknerusie!!
Algo ja mam 6 wnuków i zawsze moje pociechy od rodzinki dostawały mięciutkie przytulanki z pozytywką. Bardzo przydatne. Nie wiem czy maluszek któremu chcesz sprawić radość ma karuzelę nad łóżeczko. Można też kupić kolorową matę z pałąkami i zawieszonymi zabawkami. Ta mata bardzo szybko będzie przydatna. Tak samo dobrym prezentem na taka okazje jest zakup kolorowego kompletu miseczki i garnuszka oraz sztuczców. Jeżeli jest to pierwsze dziecko to na pewno jeszcze wszystkiego nie ma. Gorzej wygląda sprawa gdy rodzi się następne. jezeli chodzi o szlafroczek to podejrzewam, ze rodzice maluszka juz sie zaopatrzyli w podstawowe ciuszki i przybory do i po kapieli.
Serdecznie pozdrawiam i życzę udanego wyboru. (~_~) ABA