Ma swoich miłośnikó wiernych od lat i kochających i ma śmiertelnych wrogów. Pierwsza pizzeria w Stargardzie gdzie można zjeść pizzę pływającą w sosie pomidorowo serowym, od lat taką samą. Obok kościoła Jana, przejezdnych zapraszam na ten stargardzki (bo nie włoski) folklor, który jest całkiem smaczny. Choć do żadnej z grup nie należę to jednak sentyment mam duży i lubię raz na jakis czas. Stargardzianie co myślicie? Zapraszacie ? Ja tak.
To prawda, nigdzie indziej takiej pizzy nie jadłam już 2 pokolenie zajada się nią. Także ludzie ze Szczecina przyjeżdżają po to, żeby zjeść ten smakołyk! Jeżeli będziecie w Stargardzie, wystarczy pierwszego lepszego przechodnia zapytać o "pizzerię koło Jana" od razu wskaże drogę. Z czystym sercem polecam!!!!!!!! Choć czasami niestety mają i wpadki jak np: jest 14.lutego 2002 a kaloryfery zimne, jakie tam zresztą kaloryfery- ich tam po prostu nie ma . Choćby piecyk jakiś wstawili. Tego im nie zapomnę -romantyczna kolacja we dwójkę spędzona w kurtkach przy pysznej pizzy.
Oj -tak,tak !! To jest najprawdziwsza prawda o TEJ pizzerii !! Nic dodać, nic ująć!! Smak pizzy podawanej tam jest niepowtarzalny- choć muszę nieskromnie się przyznać,że na zasadzie prób udało mi się podobny w smaku zrobić ten słynny sos do pizzy. Smiało więc i ja polecam ten smaczny zakątek Stargardu Szczecinskiego. W Stargardzie jest jeszcze jedno jedzonko, które jest baaaaaardzo smakowite- mianowicie : kurczak z rożna ,który można posmakować na Starówce. Kurczak - palce lizać!! Pozdrowionka .Elek
Ma swoich miłośnikó wiernych od lat i kochających i ma śmiertelnych wrogów. Pierwsza pizzeria w Stargardzie gdzie można zjeść pizzę pływającą w sosie pomidorowo serowym, od lat taką samą. Obok kościoła Jana, przejezdnych zapraszam na ten stargardzki (bo nie włoski) folklor, który jest całkiem smaczny.
Choć do żadnej z grup nie należę to jednak sentyment mam duży i lubię raz na jakis czas. Stargardzianie co myślicie? Zapraszacie ? Ja tak.
To prawda, nigdzie indziej takiej pizzy nie jadłam już 2 pokolenie zajada się nią. Także ludzie ze Szczecina przyjeżdżają po to, żeby zjeść ten smakołyk! Jeżeli będziecie w Stargardzie, wystarczy pierwszego lepszego przechodnia zapytać o "pizzerię koło Jana" od razu wskaże drogę. Z czystym sercem polecam!!!!!!!! Choć czasami niestety mają i wpadki jak np: jest 14.lutego 2002 a kaloryfery zimne, jakie tam zresztą kaloryfery- ich tam po prostu nie ma . Choćby piecyk jakiś wstawili. Tego im nie zapomnę -romantyczna kolacja we dwójkę spędzona w kurtkach przy pysznej pizzy.
Oj -tak,tak !!
To jest najprawdziwsza prawda o TEJ pizzerii !!
Nic dodać, nic ująć!!
Smak pizzy podawanej tam jest niepowtarzalny- choć muszę nieskromnie się przyznać,że na zasadzie prób udało mi się podobny w smaku zrobić ten słynny sos do pizzy.
Smiało więc i ja polecam ten smaczny zakątek Stargardu Szczecinskiego.
W Stargardzie jest jeszcze jedno jedzonko, które jest baaaaaardzo smakowite- mianowicie : kurczak z rożna ,który można posmakować na Starówce. Kurczak - palce lizać!!
Pozdrowionka .Elek