Na pewno wszyscy wiedzą jak smaczna jest tybka z grilla. Mam pytanie, jak ją grillować, żeby się nie rozlatywała lub przyklejała do rusztu?? Dodam, że posmarowałam rybkę tłuszczem przed położeniem na ruszt, oraz wiem, że są specjalne druciane "ubranka" ale ja mam grill elektryczny na którym nie ma zbyt dużo miejsca...a makrele są duże już bez tego :( może ktoś zna jakąś cudowną metodę??? Dzięki z góry za podpowiedzi!! Miłego dnia dla wszystkich.
Parę razy grillowałam rybę ale zawsze wysuszała się za bardzo. Wczoraj koleżanka mówiła mi, że w jakimś programie telewizyjnym podawali, żeby rybę bardzo mocno naoliwić posypać ziołami, natrzeć czosnkiem, i owijać w folię tak żeby między rybą a folią było od góry 2 cm przestrzeni. To ponoć sprawi że ryba się nie wysuszy. sama osobiście jeszcze nie wypróbowałam, ale może jest to dobra rada. pozdrawiam
Grill elektryczny nie daje "dymku" który jest najlepszą przyprawą, więc myślę, że pieczenie w folii jest w tym wypadku najsłuszniejsze, bo pewne jeśli chodzi o niewysychanie. A co do folii włożysz? To co Ci dusza zaśpiewa.
Na pewno wszyscy wiedzą jak smaczna jest tybka z grilla. Mam pytanie, jak ją grillować, żeby się nie rozlatywała lub przyklejała do rusztu?? Dodam, że posmarowałam rybkę tłuszczem przed położeniem na ruszt, oraz wiem, że są specjalne druciane "ubranka" ale ja mam grill elektryczny na którym nie ma zbyt dużo miejsca...a makrele są duże już bez tego :( może ktoś zna jakąś cudowną metodę??? Dzięki z góry za podpowiedzi!! Miłego dnia dla wszystkich.
...a może na podziurkowanej warstwie folii aluminiowej-hmmmm....;)))
Parę razy grillowałam rybę ale zawsze wysuszała się za bardzo. Wczoraj koleżanka mówiła mi, że w jakimś programie telewizyjnym podawali, żeby rybę bardzo mocno naoliwić posypać ziołami, natrzeć czosnkiem, i owijać w folię tak żeby między rybą a folią było od góry 2 cm przestrzeni. To ponoć sprawi że ryba się nie wysuszy. sama osobiście jeszcze nie wypróbowałam, ale może jest to dobra rada. pozdrawiam
Witam, ja zamiast oleju daję masło do folii, na rybkę i jest bardzo smaczna.
Grill elektryczny nie daje "dymku" który jest najlepszą przyprawą, więc myślę, że pieczenie w folii jest w tym wypadku najsłuszniejsze, bo pewne jeśli chodzi o niewysychanie. A co do folii włożysz? To co Ci dusza zaśpiewa.