moi znajomi kupili od innych znajomych maszynę do chleba - bez instrukcji obsługi, chleba nigdy nie piekli. Poprosili mnie o pomoc - moje doświadczenie w pieczeniu niby spore, ale zawsze wykorzystywane były dwie ręce. Mam pytanie - czy jest możliwość zastosowania świeżych drożdży - Volumen w swoim artykule radzi, aby nie, w jego przepisach są też suche, natomiast ja pamiętam, że na opakowaniu mieszanki chlebowej było zamiennie. Czy może ktoś z was robił na świeżych drożdżach?
Udało nam się opanować podstawowe funkcje maszyny do chleba - to znaczy programy. Nie wiadomo jak programować, aby wstawić wieczorem a rano wyjąć ciepły chleb. czy maszyna go piecze od razu i trzyma w cieple do rana czy dopiero uruchamia nad ranem?
I kolejne pytanie - co zrobić z łopatkami do wyrabiania ciasta- czy należy je wyjąć przed wyrastaniem ciasta czy też chleb z maszyny zawsze jest z nie malowniczymi dziurami po zapieczonych "motylkach". A może to wina automatu?
A maszyna nazywa się Primera BB 300. I moze ktoś z Was dysponuje takową i instrukcją obsługi do niej (to maszyna niemiecka).
Dzięki wielkie - choć trochę się rozjaśniło w mojej głowie, przekaże dalej samym zainteresowanym. Z powodu tych dziur od spodu chleba ewentualny zakup przeze mnie stoi pod ogromnym znakiem zapytania - choć wczoraj nawet mi się spodobało - chyba wolę moje dwie ręce i piekarnik.
moi znajomi kupili od innych znajomych maszynę do chleba - bez instrukcji obsługi, chleba nigdy nie piekli. Poprosili mnie o pomoc - moje doświadczenie w pieczeniu niby spore, ale zawsze wykorzystywane były dwie ręce.
Mam pytanie - czy jest możliwość zastosowania świeżych drożdży - Volumen w swoim artykule radzi, aby nie, w jego przepisach są też suche, natomiast ja pamiętam, że na opakowaniu mieszanki chlebowej było zamiennie.
Czy może ktoś z was robił na świeżych drożdżach?
Udało nam się opanować podstawowe funkcje maszyny do chleba - to znaczy programy. Nie wiadomo jak programować, aby wstawić wieczorem a rano wyjąć ciepły chleb. czy maszyna go piecze od razu i trzyma w cieple do rana czy dopiero uruchamia nad ranem?
I kolejne pytanie - co zrobić z łopatkami do wyrabiania ciasta- czy należy je wyjąć przed wyrastaniem ciasta czy też chleb z maszyny zawsze jest z nie malowniczymi dziurami po zapieczonych "motylkach". A może to wina automatu?
A maszyna nazywa się Primera BB 300. I moze ktoś z Was dysponuje takową i instrukcją obsługi do niej (to maszyna niemiecka).
Dzięki wielkie - choć trochę się rozjaśniło w mojej głowie, przekaże dalej samym zainteresowanym. Z powodu tych dziur od spodu chleba ewentualny zakup przeze mnie stoi pod ogromnym znakiem zapytania - choć wczoraj nawet mi się spodobało - chyba wolę moje dwie ręce i piekarnik.