Mam prośbę czy ktoś z Was robił kiedyś pierogi z rabarbarem? Dostałam właśnie rabarbar , pomyślałam o pierogach a nie wiem jak się do tego zabrać (chodzi mi o farsz z rabarbaru).
Kurcze, dziewczyny ale ja już posiekałam ten rabarbar bo wydawało mi się, że surowy można wpakować do pieroga i ugotować A poza tym myślałam o obiedzie a ciacha nie podam na obiad
Słuchajcie, pokrojony drobniutko rabarbar solidnie posypałam cukrem (sporo), dodałam troszkę bułki tartej i wyszły bardzo dobre pierogi.Farsz się nie rozlatywał . Polane śmietaną z cukrem. Tylko że to bomba kaloryczna.
Mam prośbę czy ktoś z Was robił kiedyś pierogi z rabarbarem? Dostałam właśnie rabarbar , pomyślałam o pierogach a nie wiem jak się do tego zabrać (chodzi mi o farsz z rabarbaru).
Oooo,wydaje mi się,że musisz go trochę rozgotować z cukrem,tylko znowu,czy to nie wyjdzie paćka.najlepiej upiecz ciacho z rabarbarem.
nio ciacho,widzialam tu fajny przepis...niedawno wstawiony: kruchy z pianą i rabarbarem.
Kurcze, dziewczyny ale ja już posiekałam ten rabarbar bo wydawało mi się, że surowy można wpakować do pieroga i ugotować
A poza tym myślałam o obiedzie a ciacha nie podam na obiad
musisz dodać więcej cukru i próbować jaki jest smak,no chyba,żw lubicie kwaskowe to wtedy mniej cukru
i wyczytałam właśnie , że bułkę tartą trzeba dodać. Zrobię i zobaczę co wyjdzie
A nie lepsze byłyby z serem?????????
Kiedyś próbowałem robić...niewypał farsz się skurczył i było to cholernie kwaśne mimo dodanego cukru....
Bahus
Słuchajcie, pokrojony drobniutko rabarbar solidnie posypałam cukrem (sporo), dodałam troszkę bułki tartej i wyszły bardzo dobre pierogi.Farsz się nie rozlatywał . Polane śmietaną z cukrem. Tylko że to bomba kaloryczna.