Forum

Kuchenne porady

Pierogi z rabarbarem

  • Autor: kasia74 Data: 2006-05-10 09:03:46

    Mam prośbę czy ktoś z Was robił kiedyś pierogi z rabarbarem? Dostałam właśnie rabarbar , pomyślałam o pierogach a nie wiem jak się do tego zabrać (chodzi mi o farsz z rabarbaru).

  • Autor: sylwia123 Data: 2006-05-10 09:07:01

    Oooo,wydaje mi się,że musisz go trochę rozgotować z cukrem,tylko znowu,czy to nie wyjdzie paćka.najlepiej upiecz ciacho z rabarbarem.

  • Autor: dorota40 Data: 2006-05-10 09:13:41

    nio ciacho,widzialam tu fajny przepis...niedawno wstawiony: kruchy z pianą i rabarbarem.

  • Autor: kasia74 Data: 2006-05-10 09:23:39

    Kurcze, dziewczyny ale ja już posiekałam ten rabarbar bo wydawało mi się, że surowy można wpakować do pieroga i ugotować A poza tym myślałam o obiedzie a ciacha nie podam na obiad

  • Autor: dorota40 Data: 2006-05-10 09:34:00

    No to rób juz te pierogi! Tylko to będzie strasznie kwaśne...

  • Autor: sylwia123 Data: 2006-05-10 09:48:57

    musisz dodać więcej cukru i próbować jaki jest smak,no chyba,żw lubicie kwaskowe to wtedy mniej cukru

  • Autor: kasia74 Data: 2006-05-10 09:58:26

    i wyczytałam właśnie , że bułkę tartą trzeba dodać. Zrobię i zobaczę co wyjdzie

  • Autor: wam Data: 2006-05-10 11:21:29

    A nie lepsze byłyby z serem?????????

  • Autor: bahus Data: 2006-05-10 13:34:51

    Kiedyś próbowałem robić...niewypał farsz się skurczył i było to cholernie kwaśne mimo dodanego cukru....
    Bahus

  • Autor: kasia74 Data: 2006-05-10 15:28:51

    Słuchajcie, pokrojony drobniutko rabarbar solidnie posypałam cukrem (sporo), dodałam troszkę bułki tartej i wyszły bardzo dobre pierogi.Farsz się nie rozlatywał . Polane śmietaną z cukrem. Tylko że to bomba kaloryczna.

Przejdź do pełnej wersji serwisu