tolpyga jest ryba karpiowata wiec kazdy przepis na karpia bedzie ok moja propozycja: usmaz kawalki tolpygi, obtoczone w jajku i bulce tartej na zloto na oleju na osobnej patelni udus cebule, gdy bedzie uduszona dodaj kilka zabkow wycisnietego czosnku dodaj usmazona wczesniej rybe i skrop obficie sokiem z limonek (w razie braku z cytryn tez moze byc) poddus pod przykryciem chwile az aromat cebuli, czosnku i limonek przejdzie na rybe
palce lizac!!!!!! polecam
bardzo dobre wlasnie do zamrozonej uprzednio ryby, zabija lodowkowy zapach
Mam zamrozony kilogram fileta z tolpygi i nie bardzo wiem jak to przygotowac .Szukalam w przepisach ,ale nic nie znalazlam .Licze na wasza pomoc
tolpyga jest ryba karpiowata wiec kazdy przepis na karpia bedzie ok
moja propozycja:
usmaz kawalki tolpygi, obtoczone w jajku i bulce tartej na zloto na oleju
na osobnej patelni udus cebule, gdy bedzie uduszona dodaj kilka zabkow wycisnietego czosnku
dodaj usmazona wczesniej rybe i skrop obficie sokiem z limonek (w razie braku z cytryn tez moze byc)
poddus pod przykryciem chwile az aromat cebuli, czosnku i limonek przejdzie na rybe
palce lizac!!!!!!
polecam
bardzo dobre wlasnie do zamrozonej uprzednio ryby, zabija lodowkowy zapach
zwyczajnie opanieruj w jajku,bułce tartej i usmaż, ale pamiętaj,że to tłusta ryba i trzeba mieć zdrowy żałądek,inka21
Ja ostatnio robiłam tołpyge w occie http://wielkiezarcie.com/przepis15936.html tu jest przepis na zalewe - pyszna!!!!