Forum

Gawędy o jedzeniu

Tołpyga

  • Autor: emssa Data: 2006-05-17 19:13:10

    Mam zamrozony kilogram fileta z tolpygi i nie bardzo wiem jak to przygotowac .Szukalam w przepisach ,ale nic nie znalazlam .Licze na wasza pomoc

  • Autor: mada-chicago Data: 2006-05-17 19:19:09

    tolpyga jest ryba karpiowata wiec kazdy przepis na karpia bedzie ok
    moja propozycja:
    usmaz kawalki tolpygi, obtoczone w jajku i bulce tartej na zloto na oleju
    na osobnej patelni udus cebule, gdy bedzie uduszona dodaj kilka zabkow wycisnietego czosnku
    dodaj usmazona wczesniej rybe i skrop obficie sokiem z limonek (w razie braku z cytryn tez moze byc)
    poddus pod przykryciem chwile az aromat cebuli, czosnku i limonek przejdzie na rybe

    palce lizac!!!!!!
    polecam


    bardzo dobre wlasnie do zamrozonej uprzednio ryby, zabija lodowkowy zapach

  • Autor: inka21 Data: 2006-05-17 19:19:43

    zwyczajnie opanieruj w jajku,bułce tartej i usmaż, ale pamiętaj,że to tłusta ryba i trzeba mieć zdrowy żałądek,inka21

  • Autor: zosia-k Data: 2006-05-17 22:42:20

    Ja ostatnio robiłam tołpyge w occie http://wielkiezarcie.com/przepis15936.html tu jest przepis na zalewe - pyszna!!!!

Przejdź do pełnej wersji serwisu