Zostało mi sporo kremu czekoladowego czyli pseudonutelli (a w smaku jak identyko;) Już mi sie znudziły kanapki z nią i myśle jakby tu ją w inny sposób wykorzystać? Np. ciasteczka czy coś innego :) może macie jakieś pomysły i propozycje?
a ja z nutella polecam ciasteczka ryzowe, ktore w oryginale nalezy podawac z marmolada ale ja marmolady nie lubie Wole z nutella
Przepis na te ciasteczka
Składniki: paczka kleiku ryżowego, kostka margaryny, 3 jaja, szklanka cukru, (3-4 łyżeczki wiórków kokosowych), cukier waniliowy, łyżeczka proszku do pieczenia; dżem lub konfitura NUTELLA Sposób przygotowania: Z podanych składników zagnieść ciasto. Uformować z niego kulki wielkości orzecha włoskiego, ułożyć je luźno na blaszce wyścielonej specjalnym pergaminem lub folią do pieczenia. W każdej kulce palcem zrobić wgłębienie. Upiec ciasteczka na jasnozłoty kolor. Wyjąć z pieca i do każdego wgłębienia włożyć trochę dżemu lub konfitury NUTELLI.
Zostało mi sporo kremu czekoladowego czyli pseudonutelli (a w smaku jak identyko;) Już mi sie znudziły kanapki z nią i myśle jakby tu ją w inny sposób wykorzystać? Np. ciasteczka czy coś innego :) może macie jakieś pomysły i propozycje?
najprostszy sposob, to andruty nia przelozyc:)
a ja z nutella polecam ciasteczka ryzowe, ktore w oryginale nalezy podawac z marmolada ale ja marmolady nie lubie Wole z nutella
Przepis na te ciasteczka
Składniki:
paczka kleiku ryżowego, kostka margaryny, 3 jaja, szklanka cukru, (3-4 łyżeczki wiórków kokosowych), cukier waniliowy, łyżeczka proszku do pieczenia;
dżem lub konfituraNUTELLASposób przygotowania:
Z podanych składników zagnieść ciasto. Uformować z niego kulki wielkości orzecha włoskiego, ułożyć je luźno na blaszce wyścielonej specjalnym pergaminem lub folią do pieczenia. W każdej kulce palcem zrobić wgłębienie. Upiec ciasteczka na jasnozłoty kolor. Wyjąć z pieca i do każdego wgłębienia włożyć trochę
dżemu lub konfituryNUTELLI.Zerknij na "Rogaliki dla czekoladoholików :)" użytkownika Jamaica. Są SUPER!!!