Forum

Gawędy o jedzeniu

pomocy. mak.

• Autor: kasia d Data: 2006-05-24 16:01:49

czy ktos przypadkiem nie mieszka w anglii i nie wie czy jest mozliwe dostanie gdzies takiego zmielonego gotowego maku w puszce jak to sie sprzedaje w polsce??? tubylcy tytaj pojecia nie maja ze mozna cos z makiem robic, a jak juz mi sie udalo dostac to tylko normalny, a maszynki nie mam i nie chce kupowac bo sie przeprowadzam non stop,i w ogole kupowac maszynke zeby sobie cos upiec raz na pare miesiecy to bzdura, wiec... hm... help? :) ssie mnie jak pomysle o makowcu......... a w polssce to juz rok nie bylam.... ech...

x.

• Autor: kamilka Data: 2006-05-24 16:32:07

Ja tez nie mieszkam w Polsce ,ale jedyne to co moge ci poradzic to poszukac polskiego sklepu,tutaj w Niemczech jest ich pelno,mysle ze u siebie taki rowniez znajdziesz.tam napewno bedzie mielony mak w puszce ja zawsze kupuje,poniewaz maszynk rowniez nie posiadam.

• Autor: kasia d Data: 2006-05-24 19:16:27

sklep jest, tylko maku w puszce nie maja :) ale chyba sie przymierze do blagania ich zeby sprowadzili. ale tomlody sklep wiec niewiem jakmi pojdzie.... hm.

• Autor: kamilka Data: 2006-05-24 20:38:56

Powiedz im jak nie chca zbankrutowac to lepiej niech ten mak w puszce sprowadza.Albo najlepiej rozejrzec sie za drugim polskim sklepem.

• Autor: Glumanda Data: 2006-05-24 21:00:10

A nie masz nikogo w PL kto moglby ci to wyslac? Zwykly mak mozna zmielic od biedy w mlynku do kawy (wiem ze to juz nie jest podstawowe wyposazenie - mlynek do kawy) no ale moze ktos ma? ja robilam to dlugi czas w Moulinexie. Moze to nie to samo ale nie bylo zle. A moze jest w Angli jakis niemiecki sklep? Szukaj wtedy "MOHNBACK" albo "MOHNFIX" moze sie uda... albo Ci wyslac? z Norymbergi??? ;)
    jestem gotowa ci pomoc. Glumanda

• Autor: Maddalena Data: 2006-05-24 23:34:38

Glumanda, w jakich sklepach w de widzialas taki mak?

• Autor: Glumanda Data: 2006-05-25 10:28:36

Prawie we wszystkich... w Edekach jest Mohnfix od firmy "Bellaback" czy cos w tym stylu. Bardziej znana jest "Schwartau" to nie sa u nas puszki, tylko torebki. Choc ten z Edeki byl nawet jeszcze w kartoniku. real - marktkauf - kaufland to te wieksze sklepy, ktore mam blisko i tam jest. 

• Autor: Aleksandra1973 Data: 2006-05-25 22:01:10

Dokladnie kupowalam mak w torebkach zmielony i doprawiony do makowek w Globusie.Mak tutaj jest w torebkach tez szukalam w puszce ale nie znalazlam tylko wlasnie w torebce

• Autor: kasia d Data: 2006-05-29 11:17:24

w torebce? pierwsze slysze.. z niemieckich sklepow to lidla mamy ;) ale sie porozgladam, dobrze wiedziec ze istnieje w torebce, to bede miec oczy otwarte i nie nastawiac sie tylko na puszke. Azjaci nie uzywaja maku, nie? bo duzo indyjskich sklepow mam..... x.

• Autor: kasia d Data: 2006-05-29 11:21:39

wyslac poczta puszke? haha, drogi ten mokowiec bedzie.... :) norymberga!?!?! ojej, bylam pare razy, lubiec bardzo, dobre wspomnienia :) :) x. ps. czy 'mohnback' to nazwa firmy czy po prostu mak po niemiecku?

• Autor: Glumanda Data: 2006-05-29 14:47:56

mohn to mak po niemiecku. Mohnback to nazwa produktu jako gotowy do pieczenia lub to samo oznacza mohnfix.
    Ja myslalam o tym maku w torebce, on ma chyba 250g nie wiem dokladnie to taka miekka torebka, jak z jedzeniem dla kotow czy psow, przepraszam porownanie ale chodzi mi glownie o opakowanie.
    Wiesz sama szukalam maku, bo chcialam zrobic makowiec, ale aktualnie nie ma nigdzie!!! takiego zwyklego suchego maku... chyba sie poplacze!!! Dla mnie to nie jest wielka rzecz wyslac ci ten mak, jak mam ci przez to sprawic przyjemnosc! Oplata nie jest taka wielka, ok.4,50€ ja nie zbiednieje a ty sie przez to nie wzbogacisz. Mozna wyslac w formie listu takiego maxi czyli troche ciezszy i grubszy.
    No jak chcesz,,zastanow sie. Pozdrowienia

• Autor: kasia d Data: 2006-05-30 12:11:08

powaznie? moglabys? no w sumie to masz racje, wysylanie takiego maku w torebce to nie taka wielka tragedia :) no bylabym wielce wdzieczna... ale bym frajde miala jakbym takiego makowca mogla zrobic! :)))))))) spisalam twoj numer gg... odezwe sie tam, tak? x.

• Autor: Glumanda Data: 2006-05-30 13:01:09

Odzywaj sie, nie ma sprawy!!!!

• Autor: Maddalena Data: 2006-06-01 23:53:49

Glumanda, w Edece suchy mak widzialam.

• Autor: Glumanda Data: 2006-06-02 20:34:53

Dzieki ale juz zanalazlam w REWE! ;)

Przejdź do pełnej wersji serwisu