Zbliża się okres urlopowy i z pewnością podobne wątki zagoszczą. Tak sobie wymyśliłem, że w tym roku - BIESZCZADY. W sieci jest masa ofert, ale chętnie bym skorzystał z rady kogoś z Was, kto ma przetestowana jakąś sympatyczną metę. Nie chodzi mi o luksusy, wręcz przeciwnie - jakieś miłe gospodarstwo agroturystyczne z czystymi pokojami, dostępem do kuchni, miejscem parkingowym, przyjaznymi gospodarzami. cena - max 30 PLN/osobę. Potrzebuję pokoju dla 2 osób - jako bazę wypadową dla pieszych i samochodowych wycieczek. No - ser, mleczko i jajka byłyby rewelacją dodatkową.
szkoda, myślłam, ze Ci udostepnię swoja chatę .Kupiłam taką łemkowską chałupę , oczywiście jest już przystosowana do cywilizacji (gaz, woda itp). Dam Ci namiar na miejsca, w których bywałam w czasach kiedy jeszcze byłam "bezdomna" Hotel Górski w Wetlinie - pok 2 os. 25 zł/os gospodarstwo agroturyst. w Lipiu - 22 zł tel 013 461 93 29
A gdzie konkretnie szukasz czy to mają być rejony typowo w górach czyli np. Baligród, Myczkowce, czy raczej okolice jeziora Solińskiego, czyli Polańczyk, Myczków. Ja byłam w tamtym roku w Polańczyku, było świetnie, a w Myczkowie mam koleżankę co wynajmuje kwatery, jest parking, duży grill, przyjazna atmosfera, gdybys chciał podam Ci numer
polecam Ci Lipie - ze względu na piękne krajobrazy. Jest gdzie połazić i myślę, że odpoczniesz. Chyba że wolisz bardziej tłumne okolice typu Solina, Polańczyk
Baligród to średnio "typowo w górach"... Jako baza wypadowa do wędrówek po górach raczej się nie nadaje. Ciekawe szlaki zaczynają się dopiero w Cisnej, a tak na dobre "prawdziwe" Bieszczady, to dopiero Wetlina, Ustrzyki Górne...
Witaj,a ja proponuję Ci gospodarstwo agr."Wilcza Jama" w Mucznem...to już "koniec świata"!Jest tam super:można złowić pstrąga i go zjeśc...coś z dziczyzny się trafia,ai wilki w nocy podchodzą....Namiary MuczneTelefonAdres: Muczne 1, 38-713 Lutowiska Telefon: 013-461-0269,Telefon kom.: 607-896-153...i www.muczne.pl
Mariniku to jest stronka z adresami w Bieszczadach Wysokich. Zwróc szczególna uwage na osrodek "Cień PRL-u" w Dołżycy. Może nie jest tam zbyt sterylnie ale takiego klimatu nie ma już chyba nigdzie. Jest to doskonała baza wypadowa- do Cisne 2 kroki i do Wetliny tez nie jest daleko, do Przysłupa do kolejki wąskotorowej i wspaniałej smażalni pstrągów na rzut kamieniem.
Wyciągam wątek do góry, mam zamiar od poniedziałku zagościć w Solinie bądź okolicach. Zależy mi na w miarę tanim noclegu tak, aby jakość była adekwatna do ceny. Macie jakieś sugestie, a może doświadczenia w tym temacie? Zaznaczam, że nie będę zmotoryzowana. Pozdrawiam Dorota
Zbliża się okres urlopowy i z pewnością podobne wątki zagoszczą. Tak sobie wymyśliłem, że w tym roku - BIESZCZADY. W sieci jest masa ofert, ale chętnie bym skorzystał z rady kogoś z Was, kto ma przetestowana jakąś sympatyczną metę. Nie chodzi mi o luksusy, wręcz przeciwnie - jakieś miłe gospodarstwo agroturystyczne z czystymi pokojami, dostępem do kuchni, miejscem parkingowym, przyjaznymi gospodarzami. cena - max 30 PLN/osobę. Potrzebuję pokoju dla 2 osób - jako bazę wypadową dla pieszych i samochodowych wycieczek.
No - ser, mleczko i jajka byłyby rewelacją dodatkową.
Kiedy planujesz urlop?
Pierwsze 2 tygodnie lipca.
szkoda, myślłam, ze Ci udostepnię swoja chatę .Kupiłam taką łemkowską chałupę , oczywiście jest już przystosowana do cywilizacji (gaz, woda itp). Dam Ci namiar na miejsca, w których bywałam w czasach kiedy jeszcze byłam "bezdomna" Hotel Górski w Wetlinie - pok 2 os. 25 zł/os
gospodarstwo agroturyst. w Lipiu - 22 zł tel 013 461 93 29
013 468 46 34 - to tel w Wetlinie - mam nadzieję ze się nie zmienił
Serdeczne DZIEKUJĘ
:))))
A gdzie konkretnie szukasz czy to mają być rejony typowo w górach czyli np. Baligród, Myczkowce, czy raczej okolice jeziora Solińskiego, czyli Polańczyk, Myczków. Ja byłam w tamtym roku w Polańczyku, było świetnie, a w Myczkowie mam koleżankę co wynajmuje kwatery, jest parking, duży grill, przyjazna atmosfera, gdybys chciał podam Ci numer
polecam Ci Lipie - ze względu na piękne krajobrazy. Jest gdzie połazić i myślę, że odpoczniesz. Chyba że wolisz bardziej tłumne okolice typu Solina, Polańczyk
Baligród to średnio "typowo w górach"... Jako baza wypadowa do wędrówek po górach raczej się nie nadaje. Ciekawe szlaki zaczynają się dopiero w Cisnej, a tak na dobre "prawdziwe" Bieszczady, to dopiero Wetlina, Ustrzyki Górne...
Witaj,a ja proponuję Ci gospodarstwo agr."Wilcza Jama" w Mucznem...to już "koniec świata"!Jest tam super:można złowić pstrąga i go zjeśc...coś z dziczyzny się trafia,ai wilki w nocy podchodzą....Namiary Muczne Telefon Adres: Muczne 1, 38-713 Lutowiska Telefon: 013-461-0269,Telefon kom.: 607-896-153...i www.muczne.pl
http://www.bieszczady.pl/_/noclegi/agroturystyka/oferty/pokoje/turystyczne_osrodki?catID=597&search%5BregionID%5D=1&search%5BcategoryID%5D=&search%5BpriceRangeID%5D=
Mariniku to jest stronka z adresami w Bieszczadach Wysokich. Zwróc szczególna uwage na osrodek "Cień PRL-u" w Dołżycy. Może nie jest tam zbyt sterylnie ale takiego klimatu nie ma już chyba nigdzie. Jest to doskonała baza wypadowa- do Cisne 2 kroki i do Wetliny tez nie jest daleko, do Przysłupa do kolejki wąskotorowej i wspaniałej smażalni pstrągów na rzut kamieniem.
Wyciągam wątek do góry, mam zamiar od poniedziałku zagościć w Solinie bądź okolicach. Zależy mi na w miarę tanim noclegu tak, aby jakość była adekwatna do ceny. Macie jakieś sugestie, a może doświadczenia w tym temacie? Zaznaczam, że nie będę zmotoryzowana.
Pozdrawiam
Dorota