Glumanda, powiedz prosze jakie produkty stosujesz, gdy w przepisie ma byc kwasna smietana (krem do tortow) oraz slodka smietana. Czy w przypadku kwasniej moze byc Schmand np? Z gory dziekuje:)
bardo dziekuje za odpowiedz. a mozesz powiedziec jaki stosujesz ser do sernikow na zimno? I czy do tychze sernikow i wogole nadaje sie tutejsza galaretka (Götterspeise), bo ja jakos nie mam przekonania, te galaretki nie sa takie jak w Polsce... Bede bardzowdzieczna za wszelkie wskazowki.
Do sernika na zimno dawalam zawsze Quark 40% ale wtedy juz zadnego masla. A galaretki sa super, roznia sie tym ze nie maja cukru i musisz go sama dodac a w smaku sa ok. Ja dodajac do wisniowej galaretki troche likieru Quracao Blue zmienilam jej kolor na lila, bylo ciekawie.
Nie wiedzialam, ze mam sekretarke ;) otoz tak do ciasta bez jajek i maki daje Schmand (24%) do tórtu Rafaello slodka smietana (30%) do kremu ptysiowego slodka smietana (30%) lub teraz od Rama Cremefine !!!
Jak chcesz zrobic cos extra to, zrob galaretke tylko z 400ml wody zamiast z 500ml. Nastepnie po przestudzeniu wylej ja na plaski talerz. Jak stezeje, pokroj nozem na kostki 1,5 cm x 1,5 cm podwaz czyms gietkim aby odeszlo od dna talerza. Ja tak udekorowalam moj sernik na zimno, tymi kostkami, po prostu wrzucilam je na srodek sernika, ktory dostal wtedy nazwe: rubinowy - bo galaretka byla ciemno czerwona! Powodzenia
Glumanda, powiedz prosze jakie produkty stosujesz, gdy w przepisie ma byc kwasna smietana (krem do tortow) oraz slodka smietana. Czy w przypadku kwasniej moze byc Schmand np?
Z gory dziekuje:)
bardo dziekuje za odpowiedz. a mozesz powiedziec jaki stosujesz ser do sernikow na zimno? I czy do tychze sernikow i wogole nadaje sie tutejsza galaretka (Götterspeise), bo ja jakos nie mam przekonania, te galaretki nie sa takie jak w Polsce...
Bede bardzowdzieczna za wszelkie wskazowki.
Do sernika na zimno dawalam zawsze Quark 40% ale wtedy juz zadnego masla. A galaretki sa super, roznia sie tym ze nie maja cukru i musisz go sama dodac a w smaku sa ok. Ja dodajac do wisniowej galaretki troche likieru Quracao Blue zmienilam jej kolor na lila, bylo ciekawie.
Nie wiedzialam, ze mam sekretarke ;) otoz tak do ciasta bez jajek i maki daje Schmand (24%) do tórtu Rafaello slodka smietana (30%) do kremu ptysiowego slodka smietana (30%) lub teraz od Rama Cremefine !!!
Jak chcesz zrobic cos extra to, zrob galaretke tylko z 400ml wody zamiast z 500ml. Nastepnie po przestudzeniu wylej ja na plaski talerz. Jak stezeje, pokroj nozem na kostki 1,5 cm x 1,5 cm podwaz czyms gietkim aby odeszlo od dna talerza. Ja tak udekorowalam moj sernik na zimno, tymi kostkami, po prostu wrzucilam je na srodek sernika, ktory dostal wtedy nazwe: rubinowy - bo galaretka byla ciemno czerwona! Powodzenia
Hallo,
Glumanda, Glumanda nie mial to byc urlop????:)
pozdrowienia dla wszystkich
m tomy
no mial i sie wykoleil na kaszlu..... zobacz na GG!
Super, dzieki dzieki dzieki:)
pozdrawiam serdecznie
kiwam lapka do mtomy rowniez:))))