Forum

Kuchenne porady

Co nie tak z tą rybą???

• Autor: gospie Data: 2006-05-26 13:19:56

Moje rybki (filety mrożone) nie udają mi się Rozpadają się, przyklejają (tłuszcz mam gorący), wogule jakieś takie bez smaku (bez białego mięska w środku- jakies takie przeźroczyste) Smazycie je zamrożone, obtoczone w mące czy rozmrazacie? Moze polecicie jakieś gatunki ryby. HELP

• Autor: emiloos Data: 2006-05-26 13:21:16

Proponuję zajrzeć tu: http://wielkiezarcie.com/forum_watek.php?id=68974&post=68974&offset=0

Podobny temat był już chyba ze 100 razy poruszany...

• Autor: halisa Data: 2006-05-26 20:19:24

polecam mintaja - filety zawsze rozmrażam, lekko wyciskam wodę i osuszam. Solę, panieruję i na patelnię. Zawsze chrupiące, mięsko całe i smaczne.

• Autor: alman Data: 2006-05-26 21:19:20

A ja polecam pangę. Przed smażeniem też zawsze rozmrażam, osączam potem z nadmiaru wody, solę i pieprzę lub używam przyprawy do ryb, zostawiam na chwilkę, a potem mąka, jajko i bułka. Kiedyś smażyłam bez uprzedniego rozmrożenia i wówczas właśnie często panierka mi odpadała.
    Aha, panga jest biała, kremowa lub różowa /chodzi o kolor mięsa/. Ta kremowa jest dobra, biała zrobiła mi się właśnie taka przezroczysta.
    A mintaj jest też dobry, ja jeszcze lubię morszczuka.

• Autor: Kaśku Data: 2006-05-26 21:22:48

Kostka mrożona musi pozostać zamrożona(solę, pieprzę , do jajeczka, do bułeczki tartej i na patelnię) - wtedy zawsze zostaje w całości, ale polwcam jednak całe kawałki ryby-wtedy je rozmrażam - i po panierce na gorący olej. A w ogóle to polecam pangę, niestety ciut droga, ale jaka smaaaaczna !!!!!

Przejdź do pełnej wersji serwisu