Moje rybki (filety mrożone) nie udają mi się Rozpadają się, przyklejają (tłuszcz mam gorący), wogule jakieś takie bez smaku (bez białego mięska w środku- jakies takie przeźroczyste) Smazycie je zamrożone, obtoczone w mące czy rozmrazacie? Moze polecicie jakieś gatunki ryby. HELP
A ja polecam pangę. Przed smażeniem też zawsze rozmrażam, osączam potem z nadmiaru wody, solę i pieprzę lub używam przyprawy do ryb, zostawiam na chwilkę, a potem mąka, jajko i bułka. Kiedyś smażyłam bez uprzedniego rozmrożenia i wówczas właśnie często panierka mi odpadała. Aha, panga jest biała, kremowa lub różowa /chodzi o kolor mięsa/. Ta kremowa jest dobra, biała zrobiła mi się właśnie taka przezroczysta. A mintaj jest też dobry, ja jeszcze lubię morszczuka.
Kostka mrożona musi pozostać zamrożona(solę, pieprzę , do jajeczka, do bułeczki tartej i na patelnię) - wtedy zawsze zostaje w całości, ale polwcam jednak całe kawałki ryby-wtedy je rozmrażam - i po panierce na gorący olej. A w ogóle to polecam pangę, niestety ciut droga, ale jaka smaaaaczna !!!!!
Moje rybki (filety mrożone) nie udają mi się
Rozpadają się, przyklejają (tłuszcz mam gorący), wogule jakieś takie bez smaku (bez białego mięska w środku- jakies takie przeźroczyste) Smazycie je zamrożone, obtoczone w mące czy rozmrazacie? Moze polecicie jakieś gatunki ryby. HELP
Proponuję zajrzeć tu: http://wielkiezarcie.com/forum_watek.php?id=68974&post=68974&offset=0
Podobny temat był już chyba ze 100 razy poruszany...
polecam mintaja - filety zawsze rozmrażam, lekko wyciskam wodę i osuszam. Solę, panieruję i na patelnię. Zawsze chrupiące, mięsko całe i smaczne.
A ja polecam pangę. Przed smażeniem też zawsze rozmrażam, osączam potem z nadmiaru wody, solę i pieprzę lub używam przyprawy do ryb, zostawiam na chwilkę, a potem mąka, jajko i bułka. Kiedyś smażyłam bez uprzedniego rozmrożenia i wówczas właśnie często panierka mi odpadała.
Aha, panga jest biała, kremowa lub różowa /chodzi o kolor mięsa/. Ta kremowa jest dobra, biała zrobiła mi się właśnie taka przezroczysta.
A mintaj jest też dobry, ja jeszcze lubię morszczuka.
Kostka mrożona musi pozostać zamrożona(solę, pieprzę , do jajeczka, do bułeczki tartej i na patelnię) - wtedy zawsze zostaje w całości, ale polwcam jednak całe kawałki ryby-wtedy je rozmrażam - i po panierce na gorący olej. A w ogóle to polecam pangę, niestety ciut droga, ale jaka smaaaaczna !!!!!