bo właśnie robię porządek w przepisach i mam pyania: czy do DESERÓW można dodawać ciasta i ciasteczka? I ew. jakie przepisy tam dodawać- np. lody i co jeszcze? I czy do nowego działu można dodawać też placki np. ziemniaczane?
Nutelko myślę, że ciasteczka lepiej dawać do działu-ciasteczka. Ciasta do ciast. Do deserów moim zdaniem lody, kremy, galaretki w pucharkach itp. To moje zdanie a co na to inni?
Desery : lody , owoce ( szeroko ujęte , na słodko ) , budynie, galaretki , kisiele , leguminy , musy , sorbety , cukierki , czekolady .... Ciasta i ciasteczka : w dziale ciasta , wystarczy im tam miejsca ;) Placki ziemniaczane ? Hmmm, no pewnie im lepiej w mącznych niż w makaronach ... ale tutaj moze ktoś ma inny pomysł ? Pozdrawiam ;))))))))
bo właśnie robię porządek w przepisach i mam pyania: czy do DESERÓW można dodawać ciasta i ciasteczka? I ew. jakie przepisy tam dodawać- np. lody i co jeszcze?
I czy do nowego działu można dodawać też placki np. ziemniaczane?
Nutelko myślę, że ciasteczka lepiej dawać do działu-ciasteczka. Ciasta do ciast. Do deserów moim zdaniem lody, kremy, galaretki w pucharkach itp. To moje zdanie a co na to inni?
Desery : lody , owoce ( szeroko ujęte , na słodko ) , budynie, galaretki , kisiele , leguminy , musy , sorbety , cukierki , czekolady ....
Ciasta i ciasteczka : w dziale ciasta , wystarczy im tam miejsca ;)
Placki ziemniaczane ? Hmmm, no pewnie im lepiej w mącznych niż w makaronach ... ale tutaj moze ktoś ma inny pomysł ?
Pozdrawiam ;))))))))
Do deserów zrobię tak jak mówicie, a placki na razie dam do "różnych" Dzięki za rozwianie wątpliwości:)
A może do jarskich i wegetariańskich? Jeśli nie są z mięsem oczywiście ;-)