Forum

Gawędy o jedzeniu

Dorotka z zza plotka..lub inni chetni:))

  • Autor: Maddalena Data: 2006-06-01 16:58:46

    Dorotka, pewnie, ze mam pomysly na nowe tematy, otoz:
    tajemnica dobrego bigosu
    barszcz czerwony dla poczatkujacych
    biszkopt i jego tajniki

    .....czy cos w tym stylu:))) w kazym razie, jezeli ktos zechcialby napisac artykuly na ww. tematy,byloby super.

    Do Doroty: czytajac Twoj artykul o rosole mialam wrazenie jaby mi dobra kolezanka o tym opowiadala, taka ktora chce, zeby mi sie udalo. Bardzo fajnie to zrobilas Dorotka:)))

  • Autor: Dorota zza plota Data: 2006-06-01 17:37:24

    Bardzo dziekuje za kolejne mile slowa Maddalenko. Jasne, ze chetnie zrobie chyba w tym tygodniu juz nie dam rady ale co sie odwlecze to nie uciecze. No wlasnie tak ma byc, Moje i innych rady maja nie pouczac lecz radzic i pomagac - dlatego tez tak sie rozpisalam przy rosole Bo rosol to wlasciwie podstawa wszelkich zup i wywarow. Wystarczy wlozyc inne miesko, bodz pozostac przy podwojnej porcji warzyw - zaleznie od tego co zamierzamy ugotowac i... kazda zupa sie uda Wasza radosc z z udanego wypieku czy potrawy jest tez moja. Swoja droga warto zajrzec do porad w artykulach - tam juz inni(szczegolnie nasza niezastapiona Inka) wpisala jak zrobic cos dobrego.

  • Autor: siabasia Data: 2006-06-01 19:45:03

    O tak, Dorotka ma to "coś". Potrafi przekazać coś oczywistego dla jednych a będące czarną magią dla innych. A nie każdemu się chce... Moja młodziutka koleżanka z pracy jest zachwycona a i ja też

  • Autor: Dorota zza plota Data: 2006-06-02 07:21:45

    Użytkownik siabasia napisał w wiadomości:
    > O tak, Dorotka ma to "coś". Potrafi przekazać coś oczywistego dla
    > jednych a będące czarną magią dla innych. A nie każdemu się chce... Moja
    > młodziutka koleżanka z pracy jest zachwycona a i ja też

    Witaj siabasiu i bardzo dziekuje za mile slowa. Staram sie jak moge ale to ta strona, a raczej wszyscy ktorzy sie w taki czy inny sposob udzielaja, tak "uskrzydla". Pozdrawiam serdecznie

  • Autor: Dorota zza plota Data: 2006-06-06 19:26:41

    Bigos jest juz w artykulach. Pozdrawiam serdecznie

  • Autor: Maddalena Data: 2006-06-06 20:32:59

    przeczytalam:)) wielkie dziekuje dla Ciebie Dorotko!!Macham lapka:)))

  • Autor: Dorota zza plota Data: 2006-06-09 16:48:42

    no wiec kto chetny rzucic barszczyk do szkoly gotowania??

  • Autor: Maddalena Data: 2006-06-09 17:03:54

    no wlasnie i biszkopt jeszcze by sie przydal:)))

  • Autor: Dorota zza plota Data: 2006-06-12 07:26:04

    Przepis na barszczyk juz jest! Czekamy na biszkopt! Sa chetni? I oczywiscie na nowe propozycje...

  • Autor: Janek Data: 2006-06-12 18:32:07

    Czy nie wystarczy ten:http://wielkiezarcie.com/przepis356.html (?), szczególnie dla początkujących ...i od razu udany.

  • Autor: Dorota zza plota Data: 2006-06-12 19:54:20

    Hmm gdyby autorka zechciala do szkoly gotowania dodac... Moze ze wzgledu na poczatkujacych troszke dokladniej opisala? Na przyklad jak ubic dobra piane krok po kroku. ja wiem ze dla doswiadczonych kucharzy przepis jest super zrozumialy. Zostawmy decyzje autorce. Dziekuje za pomysl Janku bo przepis sam w sobie jest na pewno doskonaly

  • Autor: Janek Data: 2006-06-12 20:47:48

    Szczerze mówiąc "bałem sie, że mnie "objedziesz... Trzeba byłoby żeby inne Żarłoki przejrzały swoje przepisy i na potrzeby "młodych"
    ...przerobili
    Co myślisz o tym, a co reszta Zarłoków na to?
    Pozdrawiam.

  • Autor: kinga_d Data: 2006-06-13 07:15:30

    to dobry pomysł, tak sądzę. Jeżeli ktoś ma w swoich zbiorach przepis na np. biszkopt a w komentarzach jest mnóstwo pochwał, ochów i achów jakie to łatwe z tego przepisu to może autor  mógłby pomyśleć o umieszczeniu rozbudowanej formy w "szkole gotowania".

  • Autor: Janek Data: 2006-06-13 14:12:24

    Użytkownik Janek napisał w wiadomości:
    > Szczerze mówiąc "bałem sie, że mnie "objedziesz... Trzeba byłoby
    > żeby inne Żarłoki przejrzały swoje przepisy i na potrzeby
    > "młodych"...przerobiliCo myślisz o tym, a co reszta  Zarłoków
    > na to?Pozdrawiam.

    W uzupełnieniu:
     tylko nie dublujmy wszystkiego   na zasadzie:  ..." bo to łatwe..." Jeżeli będzie wpisany:  np. biszkopt , (ten łatwy) nie wpisujmy następnego .
    Pamiętajmy, że to TYLKO SZKÓŁKA ...

Przejdź do pełnej wersji serwisu