Dorotka, pewnie, ze mam pomysly na nowe tematy, otoz: tajemnica dobrego bigosu barszcz czerwony dla poczatkujacych biszkopt i jego tajniki
.....czy cos w tym stylu:))) w kazym razie, jezeli ktos zechcialby napisac artykuly na ww. tematy,byloby super.
Do Doroty: czytajac Twoj artykul o rosole mialam wrazenie jaby mi dobra kolezanka o tym opowiadala, taka ktora chce, zeby mi sie udalo. Bardzo fajnie to zrobilas Dorotka:)))
Bardzo dziekuje za kolejne mile slowa Maddalenko. Jasne, ze chetnie zrobie chyba w tym tygodniu juz nie dam rady ale co sie odwlecze to nie uciecze. No wlasnie tak ma byc, Moje i innych rady maja nie pouczac lecz radzic i pomagac - dlatego tez tak sie rozpisalam przy rosole Bo rosol to wlasciwie podstawa wszelkich zup i wywarow. Wystarczy wlozyc inne miesko, bodz pozostac przy podwojnej porcji warzyw - zaleznie od tego co zamierzamy ugotowac i... kazda zupa sie uda Wasza radosc z z udanego wypieku czy potrawy jest tez moja. Swoja droga warto zajrzec do porad w artykulach - tam juz inni(szczegolnie nasza niezastapiona Inka) wpisala jak zrobic cos dobrego.
O tak, Dorotka ma to "coś". Potrafi przekazać coś oczywistego dla jednych a będące czarną magią dla innych. A nie każdemu się chce... Moja młodziutka koleżanka z pracy jest zachwycona a i ja też
Użytkownik siabasia napisał w wiadomości: > O tak, Dorotka ma to "coś". Potrafi przekazać coś oczywistego dla > jednych a będące czarną magią dla innych. A nie każdemu się chce... Moja > młodziutka koleżanka z pracy jest zachwycona a i ja też
Witaj siabasiu i bardzo dziekuje za mile slowa. Staram sie jak moge ale to ta strona, a raczej wszyscy ktorzy sie w taki czy inny sposob udzielaja, tak "uskrzydla". Pozdrawiam serdecznie
Hmm gdyby autorka zechciala do szkoly gotowania dodac... Moze ze wzgledu na poczatkujacych troszke dokladniej opisala? Na przyklad jak ubic dobra piane krok po kroku. ja wiem ze dla doswiadczonych kucharzy przepis jest super zrozumialy. Zostawmy decyzje autorce. Dziekuje za pomysl Janku bo przepis sam w sobie jest na pewno doskonaly
Szczerze mówiąc "bałem sie, że mnie "objedziesz... Trzeba byłoby żeby inne Żarłoki przejrzały swoje przepisy i na potrzeby "młodych" ...przerobili Co myślisz o tym, a co reszta Zarłoków na to? Pozdrawiam.
to dobry pomysł, tak sądzę. Jeżeli ktoś ma w swoich zbiorach przepis na np. biszkopt a w komentarzach jest mnóstwo pochwał, ochów i achów jakie to łatwe z tego przepisu to może autor mógłby pomyśleć o umieszczeniu rozbudowanej formy w "szkole gotowania".
Użytkownik Janek napisał w wiadomości: > Szczerze mówiąc "bałem sie, że mnie "objedziesz... Trzeba byłoby > żeby inne Żarłoki przejrzały swoje przepisy i na potrzeby > "młodych"...przerobiliCo myślisz o tym, a co reszta Zarłoków > na to?Pozdrawiam.
W uzupełnieniu: tylko nie dublujmy wszystkiego na zasadzie: ..." bo to łatwe..." Jeżeli będzie wpisany: np. biszkopt , (ten łatwy) nie wpisujmy następnego . Pamiętajmy, że to TYLKO SZKÓŁKA ...
Dorotka, pewnie, ze mam pomysly na nowe tematy, otoz:
tajemnica dobrego bigosu
barszcz czerwony dla poczatkujacych
biszkopt i jego tajniki
.....czy cos w tym stylu:))) w kazym razie, jezeli ktos zechcialby napisac artykuly na ww. tematy,byloby super.
Do Doroty: czytajac Twoj artykul o rosole mialam wrazenie jaby mi dobra kolezanka o tym opowiadala, taka ktora chce, zeby mi sie udalo. Bardzo fajnie to zrobilas Dorotka:)))
Bardzo dziekuje za kolejne mile slowa Maddalenko. Jasne, ze chetnie zrobie chyba w tym tygodniu juz nie dam rady ale co sie odwlecze to nie uciecze. No wlasnie tak ma byc, Moje i innych rady maja nie pouczac lecz radzic i pomagac - dlatego tez tak sie rozpisalam przy rosole Bo rosol to wlasciwie podstawa wszelkich zup i wywarow. Wystarczy wlozyc inne miesko, bodz pozostac przy podwojnej porcji warzyw - zaleznie od tego co zamierzamy ugotowac i... kazda zupa sie uda Wasza radosc z z udanego wypieku czy potrawy jest tez moja. Swoja droga warto zajrzec do porad w artykulach - tam juz inni(szczegolnie nasza niezastapiona Inka) wpisala jak zrobic cos dobrego.
O tak, Dorotka ma to "coś". Potrafi przekazać coś oczywistego dla jednych a będące czarną magią dla innych. A nie każdemu się chce... Moja młodziutka koleżanka z pracy jest zachwycona a i ja też
Użytkownik siabasia napisał w wiadomości:
> O tak, Dorotka ma to "coś". Potrafi przekazać coś oczywistego dla
> jednych a będące czarną magią dla innych. A nie każdemu się chce... Moja
> młodziutka koleżanka z pracy jest zachwycona a i ja też
Witaj siabasiu i bardzo dziekuje za mile slowa. Staram sie jak moge ale to ta strona, a raczej wszyscy ktorzy sie w taki czy inny sposob udzielaja, tak "uskrzydla". Pozdrawiam serdecznie
Bigos jest juz w artykulach. Pozdrawiam serdecznie
przeczytalam:)) wielkie dziekuje dla Ciebie Dorotko!!Macham lapka:)))
no wiec kto chetny rzucic barszczyk do szkoly gotowania??
no wlasnie i biszkopt jeszcze by sie przydal:)))
Przepis na barszczyk juz jest! Czekamy na biszkopt! Sa chetni? I oczywiscie na nowe propozycje...
Czy nie wystarczy ten:http://wielkiezarcie.com/przepis356.html (?), szczególnie dla początkujących ...i od razu udany.
Hmm gdyby autorka zechciala do szkoly gotowania dodac... Moze ze wzgledu na poczatkujacych troszke dokladniej opisala? Na przyklad jak ubic dobra piane krok po kroku. ja wiem ze dla doswiadczonych kucharzy przepis jest super zrozumialy. Zostawmy decyzje autorce. Dziekuje za pomysl Janku bo przepis sam w sobie jest na pewno doskonaly
Szczerze mówiąc "bałem sie, że mnie "objedziesz... Trzeba byłoby żeby inne Żarłoki przejrzały swoje przepisy i na potrzeby "młodych"
...przerobili
Co myślisz o tym, a co reszta Zarłoków na to?
Pozdrawiam.
to dobry pomysł, tak sądzę. Jeżeli ktoś ma w swoich zbiorach przepis na np. biszkopt a w komentarzach jest mnóstwo pochwał, ochów i achów jakie to łatwe z tego przepisu to może autor mógłby pomyśleć o umieszczeniu rozbudowanej formy w "szkole gotowania".
Użytkownik Janek napisał w wiadomości:
> Szczerze mówiąc "bałem sie, że mnie "objedziesz... Trzeba byłoby
> żeby inne Żarłoki przejrzały swoje przepisy i na potrzeby
> "młodych"...przerobiliCo myślisz o tym, a co reszta Zarłoków
> na to?Pozdrawiam.
W uzupełnieniu:
tylko nie dublujmy wszystkiego na zasadzie: ..." bo to łatwe..." Jeżeli będzie wpisany: np. biszkopt , (ten łatwy) nie wpisujmy następnego .
Pamiętajmy, że to TYLKO SZKÓŁKA ...