W sobotę 3 czerwca w Krakowie odbyła się Parada Smoków. To tylko niektóre z przedstawicieli gatunku jakie przeszły najstarszymi ulicami Krakowa.Przy okazji przedstawiam Wam mojego rycerza, który również brał udział w paradzie. Smok Grunwald Smok Husarski A oto mój rycerz będący częścią składową smoka Niektóre smoki ziały ogniem
Niektóre wogóle nie były do smoków podobne
A oto smok Kopernik
czekając na rozpoczęcie Parady dzieci regenerowały siły na Plantach
Zobaczyłam smoka Kopernika. I przypomniała mi się historia sprzed kilku dni - dzieci z klasy córki były na wycieczce w Olsztynie. Na zamku pamiątkami były figurki Kopernika. Jedna z dziewczynek po powrocie do domu opowiadała, że dzieci kupowały figurki księdza Pietruszki. Rodzice - może Popiełuszki. Nie. A jak ten ksiądz miał na imię. Mikołaj. To może Mikołaj Kopernik. Tak to jego postać dzieci kupowały. Pietruszka, koperek - i to zielone i to zielone...
Mój syn kiedy był jeszcze w wieku"nabywania pamiatek na wycieczkach szkolnych, pojechał z klasa do Warszawy i kupił talerz z ratuszem i napisem "pamiatka z Wroclawia" teraz ma juz 27 lat i wszyscy pamietamy o tym zakupie,chociaż talerza dawno juz nie ma pewnie też tak będzie z Twoja córka za kilka lat...wszyscy bedą pamietali o tej"pietruszcze"
W sobotę 3 czerwca w Krakowie odbyła się Parada Smoków. To tylko niektóre z przedstawicieli gatunku jakie przeszły najstarszymi ulicami Krakowa.Przy okazji przedstawiam Wam mojego rycerza, który również brał udział w paradzie.
Smok Grunwald
Smok Husarski
A oto mój rycerz będący częścią składową smoka
Niektóre smoki ziały ogniem
Niektóre wogóle nie były do smoków podobne
A oto smok Kopernik
czekając na rozpoczęcie Parady dzieci regenerowały siły na Plantach
Fajna zbawa musiała być. Fajne zdjęcia.
Zobaczyłam smoka Kopernika. I przypomniała mi się historia sprzed kilku dni - dzieci z klasy córki były na wycieczce w Olsztynie. Na zamku pamiątkami były figurki Kopernika. Jedna z dziewczynek po powrocie do domu opowiadała, że dzieci kupowały figurki księdza Pietruszki. Rodzice - może Popiełuszki. Nie. A jak ten ksiądz miał na imię. Mikołaj. To może Mikołaj Kopernik. Tak to jego postać dzieci kupowały.
Pietruszka, koperek - i to zielone i to zielone...
Dobre skojarzenia !!
Mój syn kiedy był jeszcze w wieku"nabywania pamiatek na wycieczkach szkolnych, pojechał z klasa do Warszawy i kupił talerz z ratuszem i napisem "pamiatka z Wroclawia" teraz ma juz 27 lat i wszyscy pamietamy o tym zakupie,chociaż talerza dawno juz nie ma pewnie też tak będzie z Twoja córka za kilka lat...wszyscy bedą pamietali o tej"pietruszcze"
Musiało to być fantastyczne widowisko .
Pozdrawiam - Eleek
Świetne zdjęcia, pozdrawiam
Bea ależ to musiała być zabawa!!!Zazdroszczę
A wiesz ile sie przedtem napracowasłaysmy, żeby zrobić tego smoka?
Nawet nie będę sobie wyobrażała.
Bardzo milutkie te smoczyska...
Musiała być doskonała zabawa.