Dorotko widzę, że nikt nie odpowiada Ci na pytanie. Podejrzewam, że wrocławianie jadają w domu, a zwłaszcza zarłoczki z WŻ. Parę lat temu gdy byłam we Wrocławiu to chętnie jadałam w małej knajpce w rynku. Zamawiałam zawsze tam kaszę gryczaną ze szpinakiem i pieczarkami. Wczesniej stołowałam się w jadłodajni TEMPO przy ul Świerczewskiego.Także przy tej ulicy znajduje się bar, gdzie jest spory wybór jedzonka i to niedrogo. Często też korzystałam w porze obiadowej ze stołówek uczelnianych, gdzie obiadki 3 daniowe kosztowały po 5 zł. Obecnie bardzo często bywam we Wrocławiu lecz teraz samochodem. Po załatwieniu pilnych spraw wpadam na zakupy na Bielany do marketów i tam zazwyczaj coś na szybko przygryzam. Mam propozycję nie do odrzucenia. Po co jedziesz do Wrocławia? Wsiadaj w bezposredni pociąg i wybierz sie do Warszawy na nasze spotkanie WZ. Namawiam Ciebie nie dlatego, że Wrocław jest mniej ciekawy lecz było by nam miło z Tobą się spotkać. Sweeta na pewno zaprowadzi nas do milutkiej knajpki na małe co nieco. Przy szczęśliwości spotkania i nie mogąc się nagadać do woli ze względu na czas nawet nie zauważymy znikania potraw z talerzy. Cieplutko pozdrawiam ABA
oj chetnie chetnie bym przyjechala ale wybieram sie dopiero gdzies w sierpnu, wiec termin nie pasuje. Juz wam zazdroszcze . Dziekuje Ci kochana ABO za tak wyczerpujaca odpowiedz. Jestes kochana
Mogę Ci polecić każdą restaurację w Rynku. Mają dobre jedzenie i obsługę. Starają się, ponieważ do Wrocławia przyjeżdża dużo obcokrajowców Ostatnio widuje się we Wrocławiu nasilony napływ turystów z Anglii. Jest też bardzo dobra restauracja Bielany przy trasie do Kudowy, po prawej stronie duży nowy budynek. Jeśli będziesz robiła w tamtejszych centrach handlowych to na pewno tam trafisz. Polecam jeszcze te strony: www.restauracje.com , www.wroclaw.cityinfo.pl , www.wroclaw.polskanoc.pl , www.restauracje.ws/wroclaw.pl , www.wroclaw.naszemiasto.pl .
Ja polecam Pizzerie Sopranos która juz od dawna jest moin liderem wśród pizzerii. Czasami ja zdradzam a potem bardzo żałuje Genialna pizza, pyszny gyros i powalajace makarony. Uwielbiam ich!
Ja polecam Pizzerie Sopranos która juz od dawna jest moin liderem wśród pizzerii. Czasami ja zdradzam a potem bardzo żałuje Genialna pizza, pyszny gyros i powalajace makarony. Uwielbiam ich! ------------------ http://www.sopranos-pizza.pl/
Gorąco odradzam odwiedziny w tej pizzerii. Pizze są robione często z nieświeżych surowców. Przesolone i z bardzo kiepską jakością składników. Czystość lokalu też pozostawia wiele do życzenia. Szkoda pieniędzy, a i strach o zdrowie.
Niestety, baru Tempo już nie ma . Miałam zajęcia w pobliskim NOT (wydział Politechniki tam był), to na śniadanka i obiady za grosze się tam chodziło i było przepysznie. We Wrocku to na Rynku restaurację Lwowską polecam. Najtaniej nie jest, ale jedzenie pyszne, takie kresowe. Pozdrawiam Hanka
A ja też mam zapytanko do wrocławian, pamiętam kilka lat temu byłam w restauracji gdzie podawali tylko naleśniki i nie pamiętam nazwy i ulicy czy znacie taką restaurację? dzięki za odp. pozdrawiam
Użytkownik Dorota zza plota napisał w wiadomości: > Kochani mam prosbe - dawno juz nie bylam we Wroclawiu ale sie wybieram. Gdzie > mozna dobrze zjesc??
Od lat najlepszy był "Piano Bar Casablanca" prowadzony w stylu znanego filmu z Ingrid Bergman i H. B. Nie było tanio ale za to najlepiej. To była najlpsza knajpka w całej Polsce!!! Jak jest dzisiaj? Nie wiem bo nie było mnie tam ze trzy lata. W każdym razie nie ślizgali się na zdobytej opinii i zawsze było tam dobrze. Jest też ciekawe miejsce przy aktywnej gorzelni. Nazywa się "Bractwem Krakusa" (od wódki Krakus) tel. 71/374 42 08. Specjalnością są dania z dodatkiem wódki. Macierzyste wyroby można też kupić na miejscu w sympatycznym butiku. Serdecznie odradzam zamawianie flaków, bo na 1 kg treści wypada 1 kg ziela angielsiego. Brrrrrrrrr!!! Byłem tam w większym towarzystwie. Trzy osoby zamówiły żeberka, każda na inny sposób (inna cena!) Wszyscy dostali jednakowe g..., tak samo zrobione i tak samo podane. Mimo tego jest fajnie i ciekawie. Można zaryzykować.
We Wrocławiu od kilku lat powstaje coraz więcej restauracji, restauracyjek i barów :) Ja razem ze swoim Susłem często staramy się odwiedzać różne miejsca i próbować różnych qchni Polecam "Oregano", "Pod Papugami", Mexico Bar i jeszcze parę W miarę możliwości postaram się poopisywać restauracyjki, które zwiedziliśmy :)
Ostatnio we Wrocławiu byłam rok temu i jadłam w takim fajnym barze "samoobsługowym", nie pamiętam już , jak się nazywa, ani na jakiej jest ulicy - na pewno blisko hotelu Wrocław- za wiaduktem idąc w stronę rynku:) Jest tam mnóstwo jedzienia do wyboru, wchodzi się, dostaje się katrkę, po czym wybiera się, co się chce z jakiego stanowiska, a oni nakładając dają na kartkę stempelek - płaci się przy wyjściu. Doskonałe dla wielbicieli kuchni w formie bufetu szwedzkiego. Ja polecam, jeśli jeszcze jest:)
Teraz we Wrocławiu wszędzie bez różnicy podają masę pokarmową. Mniej lub bardziej kantynowo-stołówkową. Czegos takiego jak "z trochę wyższej półki" - jest brak. Ludzie zajmujący się tam gastronomią mają kasę ale nie mają klasy Czasem (rzadko!) może się zdarzyć, że podadzą coś dobrego, ale sami nie wiedzą dlaczego im to wyszło. Wypadek przy pracy
Jeszcze w miarę poprawnie i nie drogo dostaniesz jeść 11 km od Wrocławia w miejscowości Chrząstawa Mała. Restaurację "Czarny Kur" prowadzi przesympatyczny Pan Wojtek. Pozdrów go w moim imieniu jak już tam będziesz, bo chłop na prawdę wkłada duszę w gotowanie.
Użytkownik Dorota zza plota napisał w wiadomości: > Kochani mam prosbe - dawno juz nie bylam we Wroclawiu ale sie wybieram. Gdzie > mozna dobrze zjesc??
ja polecam restaurację "Przystań" http://www.domoklik.pl/kalejdoskop/vtour/vt/721 jadłem w niej zaledwie dwa czy trzy razy, ale bo też we Wrocławiu za często nie bywam :)
Podłączę się pod moje poprzedniczki, które polecają niektóre knajpki przy rynku, a jeszcze dodam restaurację/pizzerię "Amalfi" na Więziennej. Troszkę inaczej, pizza wypiekana w piecu na drewno. A w tym samym budynku lodziarnia z lodami na "łopatki" jak we Włoszech :) Jedne z wielu miejsc we Wrocku gdzie można dobrze zjeść w miło spędzić czas :) Pozdrawiam!
Polecam skorzystac z jakiejś dobrej wyszukiwarki, są w sieci obecne i takie, które pomogą Ci wyszukać wyłącznie według restauracji we Wrocławiu (np. Panorama Restauracji Wrocław, dostępna pod adresem http://restauracje-wroclaw.pf.pl)
Art restauracja jest dość fajna. Ogólnie warto sobie szukać poprzez chociażby taki portal http://www.restauracjezrabatem.pl/miasto/Wroclaw/ można złapać fajnie obniżki.Restauracje jak wiadomo do tanich nie należą szczególnie w większych miastach, ale czasami sama się wybieram, z tym, że zawsze szukam okazji, albo nowości.
Kochani mam prosbe - dawno juz nie bylam we Wroclawiu ale sie wybieram. Gdzie mozna dobrze zjesc??
Dobre jedzonko jest w Karczmie Lwowskiej w Rynku, polecam restaurację grecką Akropolis na Pl. Solnym, Piwnicę Swidnicką.
Całkiem niedawno byłam w Karczmie Lwowskiej, jedzenie super, takie dopieszczone, przemiła i dyskretna obsługa.
Dorotko widzę, że nikt nie odpowiada Ci na pytanie. Podejrzewam, że wrocławianie jadają w domu, a zwłaszcza zarłoczki z WŻ. Parę lat temu gdy byłam we Wrocławiu to chętnie jadałam w małej knajpce w rynku. Zamawiałam zawsze tam kaszę gryczaną ze szpinakiem i pieczarkami. Wczesniej stołowałam się w jadłodajni TEMPO przy ul Świerczewskiego.Także przy tej ulicy znajduje się bar, gdzie jest spory wybór jedzonka i to niedrogo. Często też korzystałam w porze obiadowej ze stołówek uczelnianych, gdzie obiadki 3 daniowe kosztowały po 5 zł. Obecnie bardzo często bywam we Wrocławiu lecz teraz samochodem. Po załatwieniu pilnych spraw wpadam na zakupy na Bielany do marketów i tam zazwyczaj coś na szybko przygryzam. Mam propozycję nie do odrzucenia. Po co jedziesz do Wrocławia? Wsiadaj w bezposredni pociąg i wybierz sie do Warszawy na nasze spotkanie WZ. Namawiam Ciebie nie dlatego, że Wrocław jest mniej ciekawy lecz było by nam miło z Tobą się spotkać. Sweeta na pewno zaprowadzi nas do milutkiej knajpki na małe co nieco. Przy szczęśliwości spotkania i nie mogąc się nagadać do woli ze względu na czas nawet nie zauważymy znikania potraw z talerzy.
Cieplutko pozdrawiam ABA
Jutro napiszę więcej. Znów mam problem z klawiaturą.
napisz jaz mozesz kochana dziekuje z gory
oj chetnie chetnie bym przyjechala ale wybieram sie dopiero gdzies w sierpnu, wiec termin nie pasuje. Juz wam zazdroszcze . Dziekuje Ci kochana ABO za tak wyczerpujaca odpowiedz. Jestes kochana
Mogę Ci polecić każdą restaurację w Rynku. Mają dobre jedzenie i obsługę. Starają się, ponieważ do Wrocławia przyjeżdża dużo obcokrajowców Ostatnio widuje się we Wrocławiu nasilony napływ turystów z Anglii. Jest też bardzo dobra restauracja Bielany przy trasie do Kudowy, po prawej stronie duży nowy budynek. Jeśli będziesz robiła w tamtejszych centrach handlowych to na pewno tam trafisz. Polecam jeszcze te strony: www.restauracje.com , www.wroclaw.cityinfo.pl , www.wroclaw.polskanoc.pl , www.restauracje.ws/wroclaw.pl , www.wroclaw.naszemiasto.pl .
oj angela bardzo, bardzo dziekuje
Ja polecam Pizzerie Sopranos która juz od dawna jest moin liderem wśród pizzerii. Czasami ja zdradzam a potem bardzo żałuje Genialna pizza, pyszny gyros i powalajace makarony. Uwielbiam ich!
------------------
http://www.sopranos-pizza.pl/
Wątek stary jak świat:)
Ja polecam Pizzerie Sopranos która juz od dawna jest moin liderem
Gorąco odradzam odwiedziny w tej pizzerii. Pizze są robione często z nieświeżych surowców. Przesolone i z bardzo kiepską jakością składników. Czystość lokalu też pozostawia wiele do życzenia. Szkoda pieniędzy, a i strach o zdrowie.wśród pizzerii. Czasami ja zdradzam a potem bardzo
żałuje Genialna pizza, pyszny gyros i powalajace makarony. Uwielbiam
ich! ------------------ http://www.sopranos-pizza.pl/
Hanka
A ja też mam zapytanko do wrocławian, pamiętam kilka lat temu byłam w restauracji gdzie podawali tylko naleśniki i nie pamiętam nazwy i ulicy czy znacie taką restaurację? dzięki za odp. pozdrawiam
Restauracja Pastelowa przy ul. Ruskiej. Polecam! To właśnie tam mają same naleśniki.
Na ulicy Ruskiej była naleśnikarnia. Jesli była tak jakby na rogu to myslimy o tej samej :):)
A ja polecam Mercado przy ulicy Igielnej (2 kroki od Rynku).
Smacznie i niedrogo.
Użytkownik Dorota zza plota napisał w wiadomości:
> Kochani mam prosbe - dawno juz nie bylam we Wroclawiu ale sie wybieram. Gdzie
> mozna dobrze zjesc??
Od lat najlepszy był "Piano Bar Casablanca" prowadzony w stylu znanego filmu z Ingrid Bergman i H. B. Nie było tanio ale za to najlepiej. To była najlpsza knajpka w całej Polsce!!! Jak jest dzisiaj? Nie wiem bo nie było mnie tam ze trzy lata. W każdym razie nie ślizgali się na zdobytej opinii i zawsze było tam dobrze.
Jest też ciekawe miejsce przy aktywnej gorzelni. Nazywa się "Bractwem Krakusa" (od wódki Krakus) tel. 71/374 42 08. Specjalnością są dania z dodatkiem wódki. Macierzyste wyroby można też kupić na miejscu w sympatycznym butiku.
Serdecznie odradzam zamawianie flaków, bo na 1 kg treści wypada 1 kg ziela angielsiego. Brrrrrrrrr!!!
Byłem tam w większym towarzystwie. Trzy osoby zamówiły żeberka, każda na inny sposób (inna cena!) Wszyscy dostali jednakowe g..., tak samo zrobione i tak samo podane.
Mimo tego jest fajnie i ciekawie. Można zaryzykować.
We Wrocławiu od kilku lat powstaje coraz więcej restauracji, restauracyjek i barów :)
Ja razem ze swoim Susłem często staramy się odwiedzać różne miejsca i próbować różnych qchni
Polecam "Oregano", "Pod Papugami", Mexico Bar i jeszcze parę
W miarę możliwości postaram się poopisywać restauracyjki, które zwiedziliśmy :)
Ostatnio we Wrocławiu byłam rok temu i jadłam w takim fajnym barze "samoobsługowym", nie pamiętam już , jak się nazywa, ani na jakiej jest ulicy - na pewno blisko hotelu Wrocław- za wiaduktem idąc w stronę rynku:)
Jest tam mnóstwo jedzienia do wyboru, wchodzi się, dostaje się katrkę, po czym wybiera się, co się chce z jakiego stanowiska, a oni nakładając dają na kartkę stempelek - płaci się przy wyjściu. Doskonałe dla wielbicieli kuchni w formie bufetu szwedzkiego. Ja polecam, jeśli jeszcze jest:)
Byłaś w Kuchnia Marche :) Na szczęscie jesczce jest :) i ten szpinak z kurczakiem mmmmm
Teraz we Wrocławiu wszędzie bez różnicy podają masę pokarmową. Mniej lub bardziej kantynowo-stołówkową.
Czegos takiego jak "z trochę wyższej półki" - jest brak.
Ludzie zajmujący się tam gastronomią mają kasę ale nie mają klasy
Czasem (rzadko!) może się zdarzyć, że podadzą coś dobrego, ale sami nie wiedzą dlaczego im to wyszło. Wypadek przy pracy
Jeszcze w miarę poprawnie i nie drogo dostaniesz jeść 11 km od Wrocławia w miejscowości Chrząstawa Mała.
Restaurację "Czarny Kur" prowadzi przesympatyczny Pan Wojtek.
Pozdrów go w moim imieniu jak już tam będziesz, bo chłop na prawdę wkłada duszę w gotowanie.
Użytkownik Dorota zza plota napisał w wiadomości:
> Kochani mam prosbe - dawno juz nie bylam we Wroclawiu ale sie wybieram. Gdzie
> mozna dobrze zjesc??
ja polecam restaurację "Przystań" http://www.domoklik.pl/kalejdoskop/vtour/vt/721 jadłem w niej zaledwie dwa czy trzy razy, ale bo też we Wrocławiu za często nie bywam :)
Podłączę się pod moje poprzedniczki, które polecają niektóre knajpki przy rynku, a jeszcze dodam restaurację/pizzerię "Amalfi" na Więziennej. Troszkę inaczej, pizza wypiekana w piecu na drewno. A w tym samym budynku lodziarnia z lodami na "łopatki" jak we Włoszech :) Jedne z wielu miejsc we Wrocku gdzie można dobrze zjeść w miło spędzić czas :) Pozdrawiam!
Polecam skorzystac z jakiejś dobrej wyszukiwarki, są w sieci obecne i takie, które pomogą Ci wyszukać wyłącznie według restauracji we Wrocławiu (np. Panorama Restauracji Wrocław, dostępna pod adresem http://restauracje-wroclaw.pf.pl)
Wątek ma juz 4 lata, do tej pory Dorotka napewno znalazła odpowiedź.
Ostatnio mój mąż zaprosił mnie do Magenty - restauracji serwującej dania kuchni włoskiej i sardyńskiej. Wspaniałe wina, doskonała kuchnia, dyskretne wnętrze i świetna obsługa :)
a gdzie jest Magenty ?
Magenta jest na Powstańców Śląskich zaraz za Rondem :) w nowych budynkach :)
dzięki :)
Dobrze zjeśc można w http://www.partypizza.pl/pizzeria/wroclaw-ul-wieczysta jeśli oczywiście pizza wchodzi w grę :) Można się najeść za niewielkie pieniądze. Możesz tam się wybrać :)
no to już czysta reklama............... osoba chyba po to się zarejsertowała dzisiaj hm odgrzebując wątek sprzed 3 lat
:)))) oj właśnie zauważyłam, że odpisuję na jakiś odkurzony wątek
Sprawdź sobie tutaj: http://superrestauracje.pl/wroclaw,restauracje,201.html - znajdziesz parę ciekawych miejsc.
Z tych z linka mam sprawdzone i mogę polecić:
Zamek w Korbielowie
Pastelowa
Pub Guinness
Pastelowa, to już nie to co kiedyś :(
całkiem możliwe bo stołowałam się tam z 15 lat temu :)
Art restauracja jest dość fajna. Ogólnie warto sobie szukać poprzez chociażby taki portal http://www.restauracjezrabatem.pl/miasto/Wroclaw/ można złapać fajnie obniżki.Restauracje jak wiadomo do tanich nie należą szczególnie w większych miastach, ale czasami sama się wybieram, z tym, że zawsze szukam okazji, albo nowości.