Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Ciemieniucha

• Autor: lucka33 Data: 2006-06-07 18:47:07

Wiem ze tutaj jest duzo mam i tatusiow moze , ktos mi powie jak WYTEPIC TO PASKUDZTWO z glowy mojej 5 letniej corki , Probowalam juz roznych masci kremow i nic z tego , efekt jest na krotko . Ostatnio nawet natarlam jej glowe olejem jadalnym , ktos mi to polecil , tylko ze glowy nie moglam jej domyc , ciagle byla tlusta a efektu zadnego

• Autor: olusia1 Data: 2006-06-07 18:57:51

ja pamietam ze mialam specjalny krem przepisała mi lekarka zapytaj wiem ze pomagał ale juz nie pamietam jaka byla jego nazwa:)

• Autor: lucka33 Data: 2006-06-07 18:58:45

Wielkie dzieki

• Autor: Angelikabg Data: 2006-06-07 20:45:35

Mój synek jak był maleństwem (miał chyba miesiąc) to miał troszkę ciemieniuchy. Smarowaliśmy oliwką bambino, a gdy skórka była nawilgnięta (od tej oliwki) to się po  prostu wyczesywało to szczoteczką. Ale jeśli chodzi o dziecko 5 letnie to proponuję wizytę u lekarza rodzinnego lub dermatologa. To nie koniecznie musi być ciemieniucha, to może być coś innego, chodź podobnego. Myślę, że nie ma co dziecka narażać na stesy, proponuję wizytę u dermatologa. A dlaczego nie mogłaś domyć oleju z głowy?????????? Ja oliwkę zmywałam małemu bez problemu szamponem niwea dla niemowlaczków - można go używać już od 1 miesiąca - jak nie wcześniej. Do tej pory stosujemy ten szampon (synek ma 2 latka) i wszystko jest ok, a mały ma baaardzo gęste włosy i wcale nie krótkie (dziadziuś nie chce byśmy obcieli wnuczkowi włoski:)).
    Pozdrawiam Angelika

• Autor: Basienkaa0 Data: 2006-06-07 21:18:29

spróbuj Linomag maść.

• Autor: till Data: 2006-06-07 21:24:54

A ja bym z tym poszła do dermatologa dziecięcego .

• Autor: ekkore Data: 2006-06-07 21:38:38

A może to nie ciemieniucha tylko mokry łupież. kiedyś miałam taki - włosy poklejone przy skórze na kilka milimetrów. "zaletą" było, że się nie sypało. To jest reakcja alergiczna - na co nie wiem, bo przeszło po lekach na alergię i potem się nie powtórzyło.

ale to wcale nie musi być to - udaj się do dermatologa, bo samodzielnie, bez rozpoznania możesz zaszkodzić

• Autor: niedzwiedz30 Data: 2006-06-07 23:08:18

jestem lekarzem. ciemieniucha nie jest domena pieciolatkow
    mysle, ze musi byc to cos innego proponuje wizyte u dermatologa, ktory oceni to fachowym okiem
    pozdrwiam

• Autor: lucka33 Data: 2006-06-08 08:08:56

Bardzo wielkie dzieki za porady , ale chyba najpewniej bedzie jak sie przejde do dermatologa .

Przejdź do pełnej wersji serwisu