Witajcie, jestem młodą mamą 3-miesięcznej Julci i uwielbiam gotować i piec ale niestety przy małym dziecku nie zawsze jest na to czas. Niestety mam mało czasu na czytanie i sprawdzanie wszystkich przepisów z WŻ. Proszę pomóżcie. Podajcie jakiś sprawdzony przepis na pyszny, łatwy i szybki obiad a może deser czy ciasto. Z góry dzieki i pzdr Ewa
kup gotowy biszkopt , przygotuj w szklance wodę z cukrem i cytryną do nasączenia i na to przygotuj piankę. 3 galaretki rozpuść w trzech szklankach wody i gdy przestygną wymieszaj mikserem z jednym dużym jogurtem naturalnym i ubitymi uprzednio 2 śnieżkami . Ja kupuję śnieżkę na wodę , ale możesz też ubić kremówkę pół litra . Do środka możesz dodać kawałki owoców , teraz truskawki . SMACZNEGO!!!!
Oooo tak...polecam ciacho Ifasi, jest super. Ja podam ci przepis na racuchy z piersi kurczaka (przepis pochodzi chyba z kafeterii, niestety nie pamiętam autorki) Podwójna pierś z kurczaka, 1 łyżka maggi, 1 łyżka vegety, 1/4 łyżeczki pieprzu, 1 łyżeczka papryki, 2 łyżki oleju, 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 jajka. Piersi pokroić w malutką kostkę dodać maggi, vegetę, pieprz, paprykę, olej, mąkę i 2 żółtka.Dobrze wymieszać i odstawić na 2-3 godzinki ( ja robię to zawsze wieczorem i na noc do lodówy). Po tym czasie dodajemy ubitą pianę (z 2 jaj) i delikatnie mieszamy. Smażymy na gorącym oleju na złoto. Mam nadzieję, że będą ci smakowały, bo są naprawdę dobre. Agapis
Wielkie dzięki dziewczyny :) męża już wysłałam na zakupy hihi i bede próbować wszytkiego po kolei. Ciasta musze sprówbować bo nie wydaje sie nawet takie pracochłonne a kurczaka mam nawet w lodówce to juz mam dzisiejszy obiad .
Witajcie, jestem młodą mamą 3-miesięcznej Julci i uwielbiam gotować i piec ale niestety przy małym dziecku nie zawsze jest na to czas. Niestety mam mało czasu na czytanie i sprawdzanie wszystkich przepisów z WŻ. Proszę pomóżcie. Podajcie jakiś sprawdzony przepis na pyszny, łatwy i szybki obiad a może deser czy ciasto. Z góry dzieki i pzdr Ewa
kup gotowy biszkopt , przygotuj w szklance wodę z cukrem i cytryną do nasączenia i na to przygotuj piankę.
3 galaretki rozpuść w trzech szklankach wody i gdy przestygną wymieszaj mikserem z jednym dużym jogurtem naturalnym i ubitymi uprzednio 2 śnieżkami . Ja kupuję śnieżkę na wodę , ale możesz też ubić kremówkę pół litra . Do środka możesz dodać kawałki owoców , teraz truskawki . SMACZNEGO!!!!
Ja polecam drożdżówkę nocną z truskawkami.
Witaj jak cos potrzebujesz to sobie wpisz w wyszukiwarkę! to moje cisto wypróbowana tak jak inne!! inka21 też ma dobre przepiy!!!
http://wielkiezarcie.com/przepis5258.htmlwejdż
Oooo tak...polecam ciacho Ifasi, jest super. Ja podam ci przepis na racuchy z piersi kurczaka (przepis pochodzi chyba z kafeterii, niestety nie pamiętam autorki)
Podwójna pierś z kurczaka, 1 łyżka maggi, 1 łyżka vegety, 1/4 łyżeczki pieprzu, 1 łyżeczka papryki, 2 łyżki oleju, 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 jajka.
Piersi pokroić w malutką kostkę dodać maggi, vegetę, pieprz, paprykę, olej, mąkę i 2 żółtka.Dobrze wymieszać i odstawić na 2-3 godzinki ( ja robię to zawsze wieczorem i na noc do lodówy). Po tym czasie dodajemy ubitą pianę (z 2 jaj) i delikatnie mieszamy. Smażymy na gorącym oleju na złoto. Mam nadzieję, że będą ci smakowały, bo są naprawdę dobre. Agapis
Wielkie dzięki dziewczyny :) męża już wysłałam na zakupy hihi i bede próbować wszytkiego po kolei. Ciasta musze sprówbować bo nie wydaje sie nawet takie pracochłonne a kurczaka mam nawet w lodówce to juz mam dzisiejszy obiad .
http://wielkiezarcie.com/przepis15507.html jeśli tak Cie zachęcilo to może jeszcze coś szybkiego na kolację polecam i pozdrawiam